Kocka???

Član
Učlanjen(a)
21.04.2010
Poruka
4
Dali je i Vama kocka unistila zivot?
Na zalost, vrlo malo se prica o ovom strasnom poroku danasnjice i cestoj mentalnoj bolesti kockara. Nedavno sam se vratila sa puta iz Novog Sada gdje sam isla sa muzem da se lijeci. Kockao je 6 god. i izgubili smo sve sto smo imali...
Ako neko ima slican problem, javite se, razumijem vas u potpunosti. Ja sam nocima surfala trazeci ovakav forum za izlaz iz mraka. Bila bi sretna kada bi barem jednoj osobi pomogla jer sam prezivjela pakao koji nikome ne bih pozeljela.
Poz,
 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
Ma samo kad se sjetim dok sam mladji bio stalno smo igrali one aparate a sada me to proslo kazu pamet ide za godinama
 
Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
167
Na zalost, vrlo malo se prica o ovom strasnom poroku danasnjice i cestoj mentalnoj bolesti kockara.


Slažem se sa tobom. Trebalo bi mnogo više da se priča o tome, jer pored odraslih tj. matoraca, ima jako puno dece koja kreću tim putem. Znam nekolicinu primera gde su ljudi izbubili baš sve, pored krova nad glavom, izgubili porodicu i pač i sami sebi oduzeli život.
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Коцкари


Поред огромне понуде, машина за коцкање, агресивног рекламирања лутрије и томболе, пораст коцкања у нашим редовима условљен је и фатализмом типичним за српски народ
t_arsic-ljubica-foto%5B1%5D.gif

Слике некадашњих вашара личе ми на кадрове неореализма на наш начин. Неки играју колце, четворица разуларених снагатора зубима држе сто с певаљком, деда у шајкачи мерка на послужавницима печене батаке и трпа их у џеп. Испод храста, древног сорабског дрвета, „шибицари“ намамљују снашу да, пошто су је пустили да двапут погоди испод које се кутије налази куглица, проћерда сав новац који је понела. Почеци наше женске еманципације нису били нимало лаки.
Што се коцкања тиче, мушкарци зависници за сад воде три према један, али ми жене то можемо да надокнадимо, само ако се потрудимо. Статистика каже да је просечан коцкар мушкарац између четрдесет и педесет година, да мушкарци почињу у пубертету, добу свакојаког мужјачења док се жене препуштају овом пороку у средњем добу. Оне се јављају на лечење после две-три године за разлику од мушкараца који се обраћају за помоћ тек после неколико деценија. Свима њима иду наруку коцкарнице које ничу на сваком ћошку. Њихов број обрнуто је сразмеран старинским кафанама са карираним столњацима, које неповратно нестају уступајући место овим инферналним местима првог реда.
Црни непрозиран излог са сликом фараона или тајанственог Астека који будаком показује да је баш ту закопао своје благо, осим што гарантује потпуну дискрецију, одваја овај свет пун муке и труда од оног унутра у којем слот машине производе срећу и чаролију.
Коцкари су нарциси са грандиозним фантазијама које их терају да верују како могу да контролишу догађаје и предвиде њихов исход користећи одређене „системе“ и „комбинације“. Хране се илузијом да могу да повећају вероватноћу добитка, емоционално су незрели, мисле да ће баш они добити гомилу новца без великог напора, подсвесно не желе да одрасту и прихвате одговорност па се, услед несигурности, селе у свет у којем су чуда могућа и где се на кратко осећају добро због варке да њима могу да управљају.
Поред огромне понуде, озакоњења коцке, машина за коцкање доступних у свакој улици, агресивног и свакодневног рекламирања лутрије и томболе чак и преко мобилних телефона, пораст коцкања у нашим редовима условљен је и фатализмом типичним за српски народ.
Наше опсесивно веровање у судбину сигурно је последица неизвесности и ратова којих је српска историја препуна, а који осујећују веру у рад и труд. На сталним згариштима и у паљевинама, при честим сеобама, тешко је видљив смисао самопрегора и поверења у сопствене снаге јер се уместо континуитета који улива сигурност, уместо хармоничне повезаности прошлости и будућности, види само хаос и јад. Синови никако не успевају да поберу плодове својих очева. О дедовима да и не говоримо. Овде свака генерација почиње од себе, трошећи енергију, не да унапреди оно што је у прошлости било добро, већ да целу прошлост оповргне и уништи, ако може заборави. А тренутно стање нације показује како у њој нема много вере да рад може да обезбеди нова кола, стан или одлазак на неко занимљиво путовање. Коцкање, поред узбуђења и изазова, пружа варљиву трунку наде – до следећег извлачења.


Izvor: Ljubica Arsić, Politika online, 06.04.2010.
 
Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
341
Za sve je kriv Branko Miličević Kockica i njegova emisija kocka kocka kockica ...meni to još u glavi zvoni kocka kocka kockica..:tease:
 

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
U vojsci smo cesto igrali poker "u cigare"...
Neverovatno,ali redovno sam peljesio drugare! yes3 Nikad nisam hteo da im vratim cigare nazad,kao neki,jer sam smatrao da ne treba to da cinim iz razloga sto ce sledeci put lako da se upuste u tu egzibiciju (u smislu - ma dobicu ih nazad i ako izgubim)! Nauci se,sinko, sta je kocka! yes3
E,sad - znam sigurno da bih dobijao i da igram "u pare",ali bi posle verovatno poceo da gubim,pa onda ide ona poznata "ajde da pokusam da vratim",pa...
Zato se NIKAD ne kockam! yes3 Mirniji sam...

Sto bi rek'o Woodoo Popeye : "Sudbina jednom ceka,a uvek preti..." Tako da ne izazivam istu... yes3
 
Član
Učlanjen(a)
21.04.2010
Poruka
4
Na zalost danas je malo onih koji ne posustanu za kockom. Svima takvima CESTITAM! Hvala bogu pa ne znate sta je to i kako je opasno i strasno..
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
Коцкају се углавном они који су веома слаби са парама и требају им веома, па уливају себи наду како ће добити нешто, а притом још више "потону" ...И они који су пуни лове и не знају шта ће са њима, па на крај и они "потону", бар велика већина . Све у свему, коцка је ђаволска игра . :)
 
Član
Učlanjen(a)
06.08.2010
Poruka
169
Da se ne kockam mene su naucile knjige i stripovi. Odmalena sam u tom svijetu i meni je hazarderski poriv poznat i razumljiv ali se nikad ne upustam u bilo kakav tip igara na srecu (cak ni kradju). Druzio sam se sa kockarima i gledao sam ih kako tonu zbog svoje strasti ali nikad ih nisam posebno zalio zbog toga. Kao i sve drugo osim bolesti i ovaj porok se moze unistiti u korijenu samo treba pronaci dobar protivotrov u skladu sa potrebama doticnog.
 
Natrag
Top