Srpski Film (2010)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Bez te scene (i bez scene sa incestuoznom babom i bez silovanja brata) ovaj film ne bi bio to što jeste . Silovanje bebe je glavna metafora filma jer silovanje ovde počinje od rođenja. A naročito mi se sviđa ona baba koja drži do tradicije , naravno bolesne tradicije , da to nama možda nije poznato? Da to možda nismo doživeli ? Da možda sad to ne doživljavamo ?
Ne znam baš za tradiciju da li je zaista ovde, ali je u filmu tako predstavljeno.
Za ostalo slažem se...u tome i jeste suština, a na kraju kao vrhunac ni mrtvi nemaju mira, samo dokaz koliko su stvari otišle daleko i koliko su postale bolesne i nekontrolisane
 
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Upoređujući ovaj film sa recimo Kusturičinim filmom "Podzemlje" u pojedinim stvarima oni se poklapaju u fabuli. I jedan i drugi film kritikuju kolektivnu svest i stvarnost. Kusturica je izabrao prepoznatljivu vlastitu bljutavu formu koja priča o mangupima koji su kao žrtvu u zabludi u podzemlju držali narod koji je imao iskrivljenu sliku svega što se dešava napolju. Srpski film priča slične stvari kroz ekstremnu formu. Naravno meni se više sviđa ova forma Srpskog filma a nekome je obrnuto ali ovaj film nije ni napravljen da se svidi već upravno suprotno , napravljen je da zgrozi gledaoce i u tome je koliko vidim uspeo. No ta zgroženost (gledaočeva) je pogrešno usmerena , nije film taj koji je stvorio stvarnost , već je stvarnost stvorila ovaj film.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.01.2010
Poruka
5
Rekao sam sebi da necu da gledam domace filmove i opet zajeb, pogledah ovo SRANJE, ovo treba cenzurisat, na zapadu nema ovakvih stvari na filmu, tamo ne moze da prodje , ovaj film, po meni je :fool::fool:, nemam reci, sve nazalost u srbiji moze da se zove filmska umetnost, treba da ima oznaku: "+0" .
Na zalost, kad nesto ima losu konotaciju, to ljude tera da pogledaju, idem iz ovih stopa i brisem na 2 foruma linkove ovog filma, znam da to nista ne znaci, ima drugih, ali bar necu da ucestvujem da sam i sam neko ko je ucestvovao da se ovo ucini dostupnim.
Morbidno do kraja, ovo treba zabraniti, definitivno vise zaista ne gledam nista od srpskih filmova-nikad yes3
Ne treba zabraniti, ako ni zbog čega drugog, onda zato da zabrana ne poveća zanimanje za film. Ali, ko ga nije gledao, ništa nije propustio.
 
Član
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poruka
55
Evo, da i ja napišem neko slovo o ovom, morbidnom filmu. Sinoć sam ga odgledao i ne mogu da shvatim koji bolestan um može da smisli onakav scenario. Odrastao sam na horor filmovima i nikad mi se nije desilo da mi dođe muka. Ali scena sa bebom i malim djetetom je kraj, dno dna, sodoma i gomora, iako je to samo film. Ne znam ko je uopšte odobrio snimanje ovoga. Koja li je majka pristala dati svoje dijete da učestvuje u onom filmu?Da li je moguće da ljudi zbog novca pristaju na takvo nešto, ako ne i gore?Vjeruju li ljudi, koji su učestvovali u tom filmu, u Boga? Očigledno ne!Ali odoh predaleko. Znam samo da više mi neće pasti na pamet da pogledam domaći film. Ovo je bila tačka na "I".
 
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
E sad ćemo da prizivamo boga i bacamo fatve na scenariste, glumce i majke glumaca. Inače ovaj film nije horor u onom smislu da uplaši, scene su morbidne ali ne izazivaju strah već mučninu i zgražavanje (moralnu osudu), što mu i jeste svrha . Da parafraziram jedog, film želi da bude svojevrsna ćuška društvenom ukusu - sa pravom.
Ponavljam, onaj ko ne voli domaće mučne filmove neka ne gleda ovaj film, a ne posle da se kao zgražava i proklinje, neka lepo gleda Šotru i Pavića ili program na televiziji Pink, ima tamo lepih i šarenih horora.
 
Član
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poruka
1.053
Film je extra ! Pravo osveženje za ovu našu nikakvu i konzervativnu kinematografiju.
 
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Ne gledam uopste nase filmove osim onih starih koji su imali neki smisao i pricu..ovo sto

sada prave je katastrofa i bruka...
 
Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
505
I kao što sam rekao, odgledao sam film.
Mislim da ne bi bilo dovoljno da se kaže da je film odvratan, i da bi onog Srđanu Spasojevića odvalio od batina za takvu bljuvotinu od tzv filma.
Sve njih zajedno bi na linč poslao.
Rekao je već neko da film nije prikladan za žensku populaciju. Slažem se sa tim.
I ne znam kako se do sada nije oglasilo ministarstvo kulture i filma.
Pa banova bih ih i oduzeo dozvolu za rad, a film bih stavio na black listu i zabranu u prikazivanja u svim državama...
Znači ja sam zgrožen filmom, nije to strašan film, koliko je j...na bljuvotina, slomio bih ih sve zajedno na gomili....
Svašta bih opsovao sada...
 
Natrag
Top