Katoličanstvo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Gori sve više crkvi u Kanadi, raste bijes zbog grobova pod katoličkim školama

Ova vijest koja već danima izaziva zgražanje čitatelja namjerno prikriva jednu činjenicu o kojoj se ne želi govoriti.
Taj slučaj kanadskih asimilacijskih škola, koji bi se trebali okrenuti protiv politikevladajućih tijela te zemlje, koristi se protiv Katoličke Crkve, do te mjere da je posljednjih dana spaljeno 6 katoličkih crkava.
To nisu bile katoličke škole. Katolički misionari i redovnice su obavljale službu u tim državnim školama, domovima ili sirotištima. Državne vlasti su bile te koje su djecu odvodile u domove, da li prisilno ili su djeca već bila siročad. To ostaje pitanje, ali postojao je zakon po kojem sva indijanska djeca moraju proći osnovno obrazovanje i anučiti engleski ili francuski jezik. Državne vlasti su i financirale postojeće objekte. Koliko i kako su brinule, to također ostaje pitanje.
Jako je licemjeran stav premijera Kanade Justina Trudeau-a koji je iskoristio postojeću situaciju za skupljanje političkih poena i koji govori o "kulturnom genocidu" i pritom optužuje samo Katoličku Crkvu, ali ne i svoje političke predhodnike koji su donijeli takve zakone.
Usijana situacija koju podupiru liberali i predstavnici kulture woke napadaju vrijednosti zapadne civilizacije i kršćanstvo, i najviše Katoličku Crkvu. Ipak, 30% građana Kanade krivi državne vlasti.

Progon je počeo poodavno, sada se zahuktava. Nesveta alijansa Protestanstnkog optada (sektaši i njima slični), levičarski nakot kultur marksizma, genderisti, seksualni devijanti i svi stonom posednuti i nahuškani kreću da u mnogo većem obomu ponove ono što je činjeno u prvih tri stoleća Crkve.

Sledeće što će činiti je ubijanje onih koji ne pristaju da veru u Krista zamene kultovima ludaka iz revivala, genderizma, feminizma, i ostalim mirijadama "humanizma" sotonskog.

Hoćemo li se predati?

Ne.

Ps. Jesi li primjetila tko najviše postavlja na ovoj temi'
 
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
"jahači apokalipse"

1. Laodikeja je subotar koji je najprepoznatljiviji kao "Ilija posljednjih dana"
2. Kainos je subotar koji je najprepoznatljiviji kao štovatelj i širitelj teza "Jamesa White-a s Cetinja"
3. Jovan je subotar koji je najprepoznativljiji po tezi da je Isus po boštvu jednak sotoni
4. Tripo je subotar koji je najprepoznativljiji po tezi da je Bog Sveti Duh zapravo sotona.

Misliš na ove? :rolleyes:

Evo ih, već dolaze...:beee:


2.jpg

mqdefault.jpg

Novi Projekt1.png

images (1).jpg
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nećemo! Mi čekamo...Ti, Slap, Antonija i ja. 4 na 4. Pošteno.

Nema boljeg oružja od križa.

Ovo si ti?

Pogledajte prilog 143162


A ovo je Antonija. Zgodna cura, jel'? :cool:


Pogledajte prilog 143163


Slap još nije došao, ali ovo je njegova maska. Baš dobra.

Pogledajte prilog 143164


A ovo su moji "rekviziti" za borbu.

Pogledajte prilog 143165

Čekamo ih.

Da osete i vide ratnike Kristove.

ovako:

256px-Apostle_John.jpgesy-039293881.jpg


Predvođeni:

mosaic-of-christ-pantocrator-south-dome-of-the-inner-narthex-c-roberto-morgenthaler.jpg

Ne ćatom, ne prorokom, ne sotoninim bratom, nego

BOGOM.
 
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Danas slavimo blagdan Gospe od brda Karmela

Karmel je lijepo brdo u Palestini uz obalu Sredozemnoga mora bijaše mjesto odakle je prorok Ilija vatreno branio vjeru u Izraelu. U srednjem vijeku vjernici su počeli slaviti uspomenu na zaštitu Majke Božje, što ju je Gospa pružila nosiocima karmelskoga škapulara.


maria-del-carmen-o-carmelo-2.jpg

Škapular je, zapravo, komad gornje odjeće što je nose mnogi redovnici: benediktinci, cisterciti, premonstratenzi, karmelićani. Simbolički škapular, koji se sastoji od komadića platna, počeli su kasnije nositi i svjetovnjaci kao znak sudjelovanja u povlasticama i zaslugama pojedinih redova. Najpoznatiji je od tih škapulara karmelski koji nose kao zalog posebne zaštite Majke Božje u prvom redu karmelićani i karmelićanke, a onda i mnogi vjernici u svijetu koji na taj način postadoše dionicima duhovnih dobara karmelskoga reda. Taj je red za vrijeme križarskih vojna g. 1155. osnovao križar Bertold iz Kalabrije. U lijepoj karmelićanskoj crkvi na brde Karmelu u Haifi razni natpisi uklesani u mramor još i danas svjedoče o postanku karmelskoga reda. Novoosnovani je red doživio bujan procvat za vrijeme svoga trećega generala sv. Šimuna Stocka, koji je upravljao karmelićanskom zajednicom od 1242. do 1262. Tome se generalu pripisuje i nošenje škapulara, odjeće koju je redu kao zalog svoje zaštite dala sama Blažena Djevica Marija. Jednoj privatnoj objavi pripisuje se i tzv. “subotnja povlastica”, a koju je g. 1322. potvrdio papa Ivan XXII. Povlastica se sastoji u tome da će Gospa nosioce njezina škapulara, koji budu savjesno izvršavali obveze što iz prihvaćanja škapulara proizlaze, prve subote nakon smrti izbaviti iz čistilišnih muka.

U Svetom pismu, u Knjizi proroka Izaije, govori se o pustinji u kojoj je “dana divota Karmela” (Iz 35,2), da “vidi slavu Jahvinu, divotu Boga našega”. Te ćemo riječi razumjeti iz samoga značenja imena “Karmel”. To ime znači “plodna vrtna zemlja”. Kad palestinski hodočasnik prolazi kraj divnih karmelskih nasada, onda mu je za to brdo takav naziv posve opravdan. Tumači Svetoga pisma misle stoga da je Karmel slika prisutnosti pravoga Boga, slika ljupkosti i plodnosti njegove milosti, slika Djevice Marije, osobe što je nepodijeljena srca sva pripadala Bogu. Ona, osjenjena Duhom Svetim, postade mjestom, u kojem se Božja prisutnost na osobit način očitovala na blagoslov svima onima koji “gladuju i žeđaju za pravednošću”. Slaveći danas Gospu od brda Karmela dobro je da mislimo baš na tu stvarnost.
Kao sveto brdo Karmel je slika i naročite Božje blizine. Najveći mistik i naučitelj iz karmelskoga reda sv. Ivan od Križa dao je naslov svome djelu, u kojem je sadržana uputa kako će čovjek naći Boga, Uspon na brdo Karmel. Za njega taj uspon u prvom redu znači oslobođenje od svega onoga što nije Bog. Ne može se uspeti do Božje blizine bez žrtvovanja osjetnih stvari. Ne dolazi se do kontemplacije Boga ako srce nije što više očišćeno od svega onoga što nije Bog.
Zanimljiva je činjenica kako jednostavan puk voli pobožnost prema Karmelskoj Gospi i kako rado nosi njezin škapular. U prošlosti je to bilo daleko jače izraženo nego danas. Tako znamo da je koncem XVII. stoljeća na svijetu bilo više od tisuću karmelskih bratovština. U njima su se nalazili i mnogi svjetovni i crkveni odličnici. Sve su te bratovštine, skupa s karmelskim redom, u znak zahvalnosti za zaštitu Presvete Djevice slavile s najvećom svečanošću današnji blagdan. Tko je primio karmelski škapular, neka ga pobožno nosi kao znak da je na osobit način posvećen Majci Božjoj. Noseći ga, neka moli i radi za svoje vječno spasenje, ali neka to isto čini i za spasenje svih ljudi! Majci Mariji – Spasiteljevoj i našoj Majci – ne može učiniti draže djelo. (zvor: Bitno.net)

Štovanje Karmelske Gospe prisutno je u Dalmaciji i mediteranskim zemljama.
Karmelska Gospa - Zvijezda mora, zaštitnica je mornara i oni je na poseban način slave.






 
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Kad si bio u Svetoj zemlji, posjetio si crkvu Stela Maris? Izuzetno mjesto. Ja sam išla i u Muhraqu, mjesto gdje je prema predaji prorok Ilija pobio 450 Baalovih proroka. Tamo je sada samostan.

Ali da se vratim još malo Karmelskoj Gospi...U Španjolskoj se jako slavi, ali najbolju fiestu naprave pomorci.
Ponekad sudjeluje čitava ratna mornarica zajedno s kraljem Filipom.
Zanimljivo je da veeeliki Gospin kip stotine momaka nose do luke i onda s brodom porinu u more. Onda slijeda procesija na moru. :)
I uvijek se pjevaju svoju himnu Salve marinera, a tekst pjesme, koliko je svečan toliko je melankoličan. Govori o preminulim mornarima koji se nisu vratili kući, a njihovi drugovi pjevaju Gospi- Kapetanici mora, da im prenese pozdrav. Španjolci stvarno imaju svoj način štovanja. Nekad malo pretjeruju, za moj pojam, ;) ali oni su bez kompleksa i stalno joj viču: Živjela Karmelska Gospa! Lijepa! Lijepa! Lijepa!


A Andalužani su još bolji.
Oni, kad porinu u more čamac s Gospinim kipom, svi idu u more za njom...:beee:

 
Natrag
Top