U/P Skeneri i kako skenirati

Učlanjen(a)
22.02.2011
Poruka
623
nemam tvoj config al' imam svoja dva koji rade na portal/c i na stalker_portal-ima i u svakom imam "&JsHttpRequest=1-xml" i nerazumem koji je razlog da se briše "Js" ... možda je tvom problem u nečem drugom

Od kada sam se poceo igrat sa bulletom i u nijednom configu nisam video ta Js. Koliko mogu ja razmislit, to je JavaScript. Tu molim da me oni koji znaju isprave ako se varam. Znaci nikada i do nijednog trenutka nisam toga video, a ako imalo razmislis, da li si u kojem upitu za server video sa Js? Ja nisam. E, posto imam osjecaj da bih mogao znat koji je krivac, samo jedno pitanje ako moze...Da li si ili koristis Manzeru?
 
VIP IPTV
Učlanjen(a)
17.10.2016
Poruka
1.028
Inace momci, stavili vi ono JsHttpRequests=1-xml ili ne potpuno je svejedno, nista se strasno nece desiti ako ga stavite a bogami nista strasno se nece desiti ni ako ga izostavite. Doduse, ja sam samo stari prdonja pa moje konstatacije uzmite sa rezervom. ;)
 
Učlanjen(a)
01.05.2011
Poruka
297
Ne koristim niti sam imao želju da koristim "Manzeru" jer sam pročitao o toj aplikaciji, a za Js i config.loli za scan mac-ova i dalje ostajem pri tome što sam već napisao i za sad nisam imao nikakvih problema ... kao i u ovom trenutku
 

Prilozi

  • ob1a.jpg
    ob1a.jpg
    15,5 KB · Pregleda: 152
Učlanjen(a)
22.02.2011
Poruka
623
Inace momci, stavili vi ono JsHttpRequests=1-xml ili ne potpuno je svejedno, nista se strasno nece desiti ako ga stavite a bogami nista strasno se nece desiti ni ako ga izostavite. Doduse, ja sam samo stari prdonja pa moje konstatacije uzmite sa rezervom. ;)

Kljuki, ja sam dobio putem jednog bulleta virus miner.11, koji kriptuje valute preko web browsera. Prije toga nikada nisam imao JsHttp vec samo Http...Zato znam da je ajmo reci taj miner promenio postavke na kompjuteru u lolijima. A vjerujem da i na ostalim fajlovima koji su povezati sa samim browserom ili internetnim stranicama. Sa time (na kompjuteru je jos glavni dio tog virua, VB scripta pretpostavljam koja izvrsuje daljne operacije). A taj virus miner kriptuje valute preko browsera kao sto sam proscito. Kada kriptuje, normalno uspori sam kompjuter, uspori browser, a ventilatori pojacaju okretaje, moraju da hlade :)
To su moja zapazanja na mom kompu. Zanimljivost, da mi je original antivirus od windowsa javio za virus. A posto znam sta je bullet i sta radi, pretpostavio sam da je false positive. I ubacio ga u exclude. Niti pomislio nisam, da do tada niti jedan jedini bullet nikada nije javio da je nesta naopako ili virus. To sam shvatio kasnije kada sam imao kraj sebe jednog Mig354 koliko je ventilator vrtio...
I kada sam otvaro stranice ili koji server recimo, trajalo jedno vreme da je otvorio. Puno duze nego pre. Al sam to pripisivao sto sam imao stvarno dosta tabova otvorenih i jos 4 buleta testirao doduse sa malo konekcija svaki al svi su radili na istom serveru sa istim postavkama. Zelio sam nac koji je recimo najbolji za mene od bulleta.
I tako sam poceo slagat u glavi redosled dogadjanja. Opet posle 2 godine platio DrWeb al ovaj put za 3 kompjutere i nasao tog minera na 5 ili 6 mjesta. Od roaming direktorija, windows direktorija i slicno.
Eto, to je moja prica. I onda sam recimo pretpostavio, da taj Js pravi neku redirekciju, al posto nisam nit programer nit maher nemam pojma da li sam dobro sebi to obrazlozio :)
Al mi zato hardware nije stran, pa dok je ovaj moj komljuter htio poletjet a nikada se nije zahuktavo, znam da je bilo nesta. Sad radi ko singerica. Mogu zapalit 10 bulleta, svaki sa 100 konekcija, ni da stucne. Ok, to kod kuce na optici, ovde nemam pojma koliko ide konekcija, posto je mobilni internet. Al 300 sveukupno ne bi trebalo bit problem ja mislim.
I da...To se desavalo posle havarije diska. Znaci nov disk ssd, nov sistem i lagano instaliranje onoga sto obicno trebas. Al je proletila skripta negde izmedju i tako to...
Izvinite na povelikom postu.
 
Učlanjen(a)
01.05.2011
Poruka
297
Ko radi taj i greši a ko neradi nemože ni pogrešiti, svi mi poneki put u nekom trenutku ispadnemo budale.
Čovek se uči dok je živ i opet na kraju umre glup ... tako se bar kaže :), ... samsontm samo napred i nezamaraj se time .... puno si pomagao i verujem da ćeš i dalje nastaviti tako
Pozdrav
 
Učlanjen(a)
22.02.2011
Poruka
623
Ma neugodno mi je. Nista namjerno. Al moja greska sto prvo nisam isao provjerit, pa onda zakljucit. Ne, moram ja na pamet. Sad mi je neugodno ko kobili kad kola sa sijenom uvali u jarak kraj ceste...Al ajd. Tjesim se da jos uvijek nemam nekog velikog znanja.
 
Natrag
Top