Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Samo ko ga ne drži nema mu spasenja!?

Što si onda govorio da ne važi?

I nije temelj!?!?

A ko je rekao. Ja znam da je tvoj duh i vaš duh duh izvrtanja, zato vam BOg izvrće države.

To znači da kršćanima nije ni dat.

Čime dokazuješ, ja neću da ti dam barem 20 stihova iz NZ, pošto stari i ne priznaješ.

MOgao bih svaki tvoj navod da osporim Biblijjom, ali neću iz dva razloga. Prvi je da nema svrhe da ti dajem, jer svejedno nećeš vjerovati, drugi neću da ga spominjem.

Pretpostavljam da znaš o čemu se radi.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Čime dokazuješ, ja neću da ti dam barem 20 stihova iz NZ, pošto stari i ne priznaješ.

Čime dokazujem? Biblijom i povješću. A zašto ti nećeš dati dokaz iz Novog zavjeta? Ne 20, daj samo jedan dokaz iz Novog zavjeta da je kršćanima zapovjeđen subotnji odmor. Ili daj samo jedno mjesto iz Novog zavjeta gdje stoji kako su se apostoli s kršćanima subotom okupili na Euharistiju (lomljenje kruha). Samo jedno mjesto iz NZ!

MOgao bih svaki tvoj navod da osporim Biblijjom, ali neću iz dva razloga. Prvi je da nema svrhe da ti dajem, jer svejedno nećeš vjerovati, drugi neću da ga spominjem.

Hoću li ja vjerovati to je moja stvar, a tvoja je obveza, ako si kršćanin, braniti Božju stvar. Zašto odustaješ od obrane to je pak tvoja stvar.

Pretpostavljam da znaš o čemu se radi.

Hoćeš reći kako se biserje ne baca pred svinje? Davno su Miller i Jelena to pobacali svinjama, i nažalost sve je "pozobano".
 
Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Pomaže nam Gospod Bog, i Arhandjelima Svojim!

Privilegija da možemo čitati a neki od nas i saučestvovati u zajedničarenju
Boga Oca i Sina, poput ovoga što se danas čitalo u Crkvi Hristovoj i Pravoslavnoj:

"Hvalim te, Oče, Gospode neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i razboritih,
a otkrio to bezazlenima. Da, Oče, jer je tako bila volja Tvoja."


Nasuprot "mudima i razboritima" stoje - bezazleni vernici!

Slava Bogu na Njegovom ustrojstvu ovog sveta i veka!

brat Toma
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Nije lepo iznositi neistine, jer biblija se ne bori protiv sebe same.

Ono što ste vi iznosili ( uglavnom ti, jer drugi se time ni ne bave već pisanjem protiv Ellen White ), je pokušaj da se se ospore biblijski dokazi, ali ne biblijom, već praznim izgovorima, a ne reju Božjom.
Ako je i bilo pojedinih biblijskih navoda, oni su izvađeni iz konteksta, prekrojeni, i prikazani u pogrešnom svetlu.

Ali uglavnom tu su izgovori bez biblijskih argumenata, a zašto bi mi prihvatili ljudske izgovore i teorije kada imamo jasna nedvosmislena učenja pisma.
Rekoh ja, mozes ti ponavljati da ste vi pobedili i milion puta. Kao sto je i srbija ponavljala da je pobedila NATO, pa ipak to nije postalo istina. To je obicna "palamudnjava". Tako i ovo tvoje!

Nasi navodi Pisma i odgovori su na svakoj strani svake teme, pa citaoci mogu videti ko iznosi argumentovane cinjenice a ko izmislja, ko je iskren a ko trazi izgovore. Ko nece da prizna poraz, te ko zatrpavanjem i ponavljanjem pokusava da sakrije.

Da smo iznosili nesto van Pisma , ne bi se ti ni trudio da obaras, nego bi to ostavio kao dokaz da mi u toj knjizi nemamo nauku. A vec ovo sto si obarao, dokazuje da jesmo iznosili citate Pisma i njegovo tumacenje.

Druga stvar, ako su nasi navodi toliko neargumentovani i providni, zasto onda uopste odgovarate?

Zasto lepo ne ostavite te komentare da stoje, jer su nistavni. Vec pisete do besvesti.. A to radite ne zato sto mozete osporiti nase navode, vec zato da bi obrnuli stranicu, da se ne vidi kako ste porazeni.

To i sada radis ponavljajuci!

Palamudis kako ste vi pobednici, bez ikakve argumentacije, bez icega! Tako svuda lupate besmislene komentare, da zatvorite stranicu da sakrijete svoju sramotu.

Da ste vi posteni, diskusija ne bi trebala da se vodi uopste,vec bi postojale dve teme sa istim pitanjem gde bi na jednoj stojao odgovor adventista a na drugoj odgovor pravoslavnih i katolika.

Tako oni koji citaju mogu uporediti te dve teme i naci odgovore na pitanja, odnosno sami proceniti koji je odgovor validniji.

Medjutim, vama ovo ne odgovara, jer onda ne mozete samkrivati nase odgovore spamovanjem i zatvaranjem.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa to su tvojki pravoslavci izgovarali.



I kušač je navodio Pismo Isusu.



Istinsko pravosl. izražavanje.

Ako mislite da su svi pravoslavci poverovali da je Srbija pobedila NATO, grdno se varate, Uostalom, šta će politika na forumu o religiji? Mire je to dao kao primer lupetanja, kome ste vi akoliti SDA skloni do besvesti, jer drugo i ne znate. Biblijiom vas pobede, a onda vi "kva, kva, kva, formalizam, kvak, kva, kva, tipologija pisma, kvak, kva kontekst pisma, kva, kva, kva"

Tačno tako, i Satanel je navodio Pismo, zato i rekoh da Sola Scriptura nije odgovor. Kao što nije odgovor ni vaše EGW lupetanjima začinjeno tumačenje pisma. Vidite, to vaše da je i Satanael citirao pisma je dvosekli mač, jer i vi citirate pisma i koristite ih kao argument. Dakle, ko je u ovom slučaju Satanael? Ne mogu biti dve Sotone, iako je on Legion. Kako Pravoslavni kao i Katolici imaju ispravni kanon Pisma, starija su Crkva, onda je svima jasno ko je u ovom slučaju Satanael. Oni koji začinjavaju pisma.

Pravoslavno izražavanje? Mda, a vi ste tako fini i suptilni. Uostalom, neće valjda da svaku svoju rečenicu završava sa "Praise The Lord", mlatara glavom ili pokazuje kažiprstom desne ruke u vazduh. Čoveku je samo prekipelo posmatranje spamovanja i besomučnog nametanja "začina" na svakoj temi.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti svetovni izrazi u vidu psovki nisu primereni za Hrišćanina.
Sama pomisao na njih je uvreda za razum, i prlja čoveka.

Dakle, Mire kaže da smo nešto mudili, pa evo prilike.

Problem ovde na forumu je taj, što se iznose SAMO isključivo prazne reči "ELEN WAJT OVO, ELEN WAJT ONO, ADVENTISTI OVO, ADVENTISTI ONO" a ne daju se nikakvi validni biblijski argumenti protiv učenja Adventista.

Hajde, evo pozivam da ISKLJUČIVO da na osnovu biblije izvidimo da li su učenja Adventizma ispravna ili ne.

Ne na osnovu tradicije, ličnih mišljenja..itd, već isključivo na onome što biblija govori.

Hvala!
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne na osnovu tradicije, ličnih mišljenja..itd, već isključivo na onome što biblija govori.

Pa i BIbliju kada citiraju to rade kao i kušač.

To jeste njihov duh, duh izvrtanja. A njihovo izražavanje dokazuje kakvo im je stanje srca.

Njihove su riječi, palamudili, lamprdali, ispran mozak, jadan si i sl.

To je njihov duh, dakle razg. sa pravim denominacijskim katolicima i pravoslavcima.
 
Natrag
Top