Intolerancija na hranu

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Skidam ono sto si postavila. Jos nisam pogledala. Jel ima to kakve veze sa onim rezimom po krvnim grupama?? Tamo mi je meso zabranjeno. I jos mnoooogo toga...:)


Nema nikakve veze s tim. Da je po tome, ja bih morala da jedem samo meso, koje nešto posebno i ne volim. Ovo je vezano konkretno za tvoj organizam i nema veze sa krvnom grupom.

Ne rekoh ti, ono što je obeleženo je ono na šta sam intolerantna, znači, to mi je zabranjeno.
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Videh ja ono sad. Pa ti si bas na dijeti...:D
Zamisli, kafa. Ja navikla cim ustanem da je popijem. Posle vise mi ne prija. Odmah mi dize pritisak. Verovatno bi mi i to zabranili...a ja htela da probam zelenu. U svakom slucaju, dobro je znati sve to. I pridrzavati se koliko je moguce. Jesi li znala da si alergicna na sve ono?? Mislim, sva polja su stiklirana :) Ja se plasim meda, a vidim da ipak postoji mogucnost da smeta. Inace, ne prija mi ovako, muka mi je od njega.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Nisam znala za gomilu tih stvari. Ali, šta da se radi. Sreća pa sam maštovita kuvarica, pa nemam problema da se organizujem.
A što se kafe tiče, ja je pijem od neke 14-te godine (znači 23) i bez 2-3 dnevno nisam mogla. Sad mogu sve. Prvih dana mi je baš bila frka i užasno me bolela glava, dok se nisam "skinula" s kofeina. Sad više i ne razmišljam o kafi.
Znaš, treba ovakve stvari shvatiti ne kao dijetu i odricanje, nego promenu načina života, zbog samog sebe, zbog zdravlja. Onda ti više ništa nije teško. :)
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Glavna laboratorija, kod mene preko puta. Videcu nesto, pa da odradim i ja to. Treba mi malo vremena da se organizujem ali hocu.
 
Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Kako si ti uopste do sada zivela sa svim ovim alergenima,divim ti se.
Dobro je sto si bar sad saznala u kom pravcu da ides.
Ako bude jos hladnih dana,lepo svu garderobu,posteljinu i ostale stvari iznesi na smzavanje.To ubija grinje.Leti suncanje svega toga .Takodje ima i proizvod koji se zove Agarosan,unistava ih.Sto manje draperija,tepiha,mebla...Usisivac sa vodenim filterom,ne oni usisivaci koji su sa gomilom,mega,giga hepa.neki moji prijatelji koji imaju slicne tegobe koriste onaj neotek jonizator-ozonizatori.Meni je delovalo neverovatno kada sam gledala reklamu,trajni filter i sve to,plus cena koja je smesna,ali kazu da im pomaze.
Imam drugaricu koja ima polensku kijavicu,koristi srebrnu vodu i odlicna joj je,s tim da je treba uzimati mesec dana pre nego sto krenu izazivaci.
Sve u svemu,moze se drzati pod kontrolom,ali da se izuzetno vodi racuna.
zaboravila sam da li si alergicna na koprivu,za nju kazu i lekari da je izuzetno delotvorna kod alergija.
Sve najbolje ti zelim u daljoj borbi.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Hvala, Ivanjuška.
Pa znaš šta, nisu sve alergije koje imam podjednako jake. Ambrozija je moj problem br.1, sve ostale su mnogo manje izražene. U principu, trudim se da izbegavam sve što mogu, kao preventivu pred alergije najčešće pijem kapsule sa uljem iz ajkuline jetre - Ecomer, i za neki prvi period, to je sasvim dovoljno. Neverovatno kako za kratko vreme dižu imunitet. A ono što si već rekla vezano za grinje i primenjujem. Između ostalih stvari, alergična sam i na sunce, a to rešavam pijući beta karoten pre leta, i poslednjih par godina se nijednom nisam osula. Navikla, pa guram nekako, kako moram...
Ono što mene zanima je šta će biti posle tri meseca detoksikacije. Jer, kad odradim ovo, radim kontrolni test, i onda će mi neke od onih stvari koje su mi sada zabranjene - vratiti. Al' videćemo, za devet nedelja. :)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Evo još nečega na istu temu... ja sam, inače, prešla sedmu nedelju, i osećam se sjajno. :)

Hronoishrana - lako do vitke linije i zdravlja

Stil magazin
30.03.2010 11:59



Danas je moguće imati idealnu težinu i odlično zdravlje primenom određenih metoda savremene medicine. Bez velike muke, trajno se gubi višak kilograma, popravlja stanje imunog sistema i sprečava nastajanje mnogih oboljenja

Hronoishrana je program koji je prošle godine zvanično registrovan u našoj zemlji i koji koristi znanja iz osnovne fiziologije ljudskog organizma. Zaslužan je za lako i trajno gubljenje kilograma, ali i snižavanje vrednosti holesterola, šećera i triglicerida, u slučajevima gde su te vrednosti povišene. U toku samo jedne godine, testirano je preko 4.000 ljudi različite dobi, a više od 2.500 pacijenata je klinički praćeno u intervalima od tri do pet sedmica. Kod svih pacijenata koji su se dosledno pridržavali programa, došlo je do redukcije u težini i apsolutnog popravljanja zdravstvenog stanja.

Ishrana bez zabrana

Ovaj program podrazumeva unos određenih namirnica u tačno određeno vreme, kad je njihovo varenje najlakše, a korist najveća. Kad pojedemo odgovarajuću hranu u odgovarajuće vreme, mi telu donosimo izvor čiste energije. U suprotnom, ćelije opterećujemo biološkim otpadom i pravimo bazu za razvoj bolesti.
U hronoishrani nema mnogo zabrana, štaviše, dozvoljeni su i slatkiši, ukoliko je opšte zdravstveno stanje uredno. Potrebno je samo poznavati pravila funkcionisanja našeg organizma da bi program dao izvanredne rezultate.

Testom intolerancije na hranu do znanja

Da bi hrononutritivni režim dao najbolje rezultate, potrebno je obaviti testiranje netolerancije na hranu. Ovo podrazumeva precizno ispitivanje svih namirnica u našoj ishrani, od onih koje daju energiju ćelijama za rad, do onih koje ih truju i vode u bolest i gojaznost.
Unos hrane koju ne podnosimo je pravi tihi ubica i direktno utiče na kasniju pojavu bolesti, kao što su gojaznost, dijabetes, srčani i moždani udar, čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu, brojnih maligniteta itd.
Netolerancija prema određenim komponentama hrane može se najpre pokazati u vidu umora, nesanice, nadimanja, gorušice, opadanja kose, depresije, bolova u zglobovima, poremećaja težine, astme, kao i mnogih drugih tegoba. Kad bolest uznapreduje, moguće je i usporiti njen razvoj eliminisanjem određene hrane.

Najsavremenije metode

U savremenoj praksi se primenjuje MORA Super biofrekventni test sistem (veoma sličan EKG testiranju), koji ispituje oko 620 supstanci koje mogu potencijalno ugroziti zdravlje (namirnice, polen drveća, dlake kućnih ljubimaca, pesticidi, emulgatori, teški metali itd) i određuje se sastav tela putem InBody 520 vage.
Ona daje najprecizniju mapu našeg tela, koja osim procenta masnoća, mišića, vode, postojanja edema, vrednosti proteina itd, određuje i koncentraciju minerala u kostima i van kostiju, a od naročitog je značaja pri kontroli rezultata koji se postižu fizičkim vežbama.

Lako i zdravo mršavljenje

Primenom programa hrononutricije, uz rezultate testa intolerancije na hranu, već za nedelju dana se pokazuju prvi rezultati kod osoba koje imaju neki od problema sa težinom ili masnoćama u krvi. Mršavljenje je lako, zdravo, postignuta optimalna težina je trajna, a izuzetno je bitno to što je moguće putem izbora namirnica uticati na lokalne masne naslage.
Svaki organizam nije isti, hrana koja odgovara jednom čoveku drugom pravi veliku muku s masnoćama na bokovima ili stomaku. Na ovo se danas može lako uticati zamenom jedne vrste hrane nekom drugom, daleko prihvatljivijom prema individualnom testu intolerancije.

 
Natrag
Top