Filozofirajte!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pred istinom smo svi goli.

(Ako ovo neko nije rekao ranije, onda sam ja taj pametnjaković:dtyste:)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Brak je ozakonjeni i legalizovani seks. Ljubav se, međutim, ne može zakonski uokviriti.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Razmisljam da se ubijem samo da bih video sta je zaista na drugoj strani,al sta ako gresim.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Na "drugoj strani" je mrak i ništavilo. Ne samo da nema sunčeve svjetlosti, nego nema ni neonske.

Oslicno ,ja sam uvek mrzeo budjenje sa svetlost u ocima.Salu na stranu,pa sigurno da ima neka svetlost,duhovna recimo.Mene ovo zanima cisto experimentalno,jer toliko se prica o pojmu zivota i smrti da covek prosto hoce da zna istinu.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pitanja o životu, njegovom smislu, pojavi, pa i svrsishodnosti, su pitanja koja su mučila čovjeka od kako je postao svjestan sebe..., pa otuda i sve filozofije, počev od one antičke pa do savremene, tragaju za odgovorom na ta pitanja, ali, kao što znamo, taj ogovor do sada nije pronađen!
Ono što ja mogu reći o tome, iako nisam filozof, jeste da je život borba a smrt pobjeda! Drugim riječima, smrt obesmišljava život i na kraju potire svu veličanstvenost njegove pojave.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Pa sad ja neznam dal je nesto velicanstveno ili ne ,verovatno da se stvar vidi onako zavisno iz kog se ugla gleda.Teoretski mozda zivimo u paklu,a ako nisi gledao iz drugog ugla onda ovo sto pricamo zasniva se na nagadjanju i procitanim knjigama,koje su uzgred napisali drugi ljudi iz nekih svojih pobuda.Ako recimo upitas prosecnog Afrikanca ,kome je upravo ebola zagorcala zivot i prosecnog amerikanca koji je upravo dobio na lotou dobices suprotan odgovor.Ali nisam mislio na taj ugao gledanja ,mislio sam na ugao gledanja samog tvorca koji mi necemo shvatiti,sta je i zato je to dobro i dali je to dobro.
 
Natrag
Top