Najveca prevara - izbacivanje jehove iz biblije

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ma mani se tih gluposti iz II veka.
Idi sad kod nekog Jevrejina u XXI veku pa mu daj da ti prevede Zahariju 3:1,2 celu,a ne samo 2 stih.
Tu je poenta,sto hocu da ti objasnim,a ti neces da slusas.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
svasta gerice.
mozete obojica da se igrate igrackama kad ne pisete na forumu.
Do tada .pomirite se da je Isus Bozji andjeo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ma mani se tih gluposti iz II veka.
Idi sad kod nekog Jevrejina u XXI veku pa mu daj da ti prevede Zahariju 3:1,2 celu,a ne samo 2 stih.
Tu je poenta,sto hocu da ti objasnim,a ti neces da slusas.

Ovi nasi savremenici znaju bolje staro-hebrejski nego oni sto su ga znali iz 2. veka, kojima je to bio skoro maternji? :alibnnen:
Zapanjen sam..
Nego sacekajmo da vidimo sta ce rabin reci..

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
svasta gerice.
mozete obojica da se igrate igrackama kad ne pisete na forumu.
Do tada .pomirite se da je Isus Bozji andjeo.

Jedini andjeo koji je bio prvi stvoren je bio (LUCIFER-SVETLONOSA) tog andjela mi nikada necemo priznati za Hrista a vi hocete jos kako evo samo sto nije doso!

Pozdrav od Gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
fuj,daleko bilo...,kakav bre crni andjeo lucifer....ccccc,otkuda ti ta odvratna ideja?
koji ti je dokaz iz biblije za tu tvrdnju?

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
fuj,daleko bilo...,kakav bre crni andjeo lucifer....ccccc,otkuda ti ta odvratna ideja?
koji ti je dokaz iz biblije za tu tvrdnju?

Dokaz iz bibblije je da nista nije stvoreno bez (RECI)a rec je stvotitelj!prvi andjeo koji je stvoren je lucifer svetlonosa koji je i najaci i najsilniji iz andjela,on je svojim krilima zaklanjao svetlost koja je od Boga ishodila da nebi stradala druga njegova stvorenja u kosmosu.

I sta vi sad meni tu pricate? neki jehova ili azazel Bog je Bog i nema drugog,sve te vase protestanske zavrzlame su i dovele hriscanstvo do toliko dominacija.

Isus kaze sam!cuj izreale Bog je jedan i gotovo nikakvih tri licnosti,a ipostas je jedan Bog koji se javlja u tri licnosti no to nikako nije trojstvo-tri licnosti.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Naslov ove teme je ''Prevara, izbacivanje Jehove iz Biblije''. Medjutim iz dokaza koje cu sada izneti, cemo videti, da ne postoji zavera da se to ime izbaci, vec da su J.S. ti koji ubacuju i izbacuju tekstove iz Bozje reci, kako njima odgovara, da bi podrzali svoje ucenje da Isus nije Bog.
Rec je o (Zahariji 3:2), za koji smo dokazali iz brojnih savremenih prevoda i najranijih manuskripata, da je tacan prevod ovog stiha: ''Jehova rece satani, Jehova neka te ukori.'' , dok izraz ''andjeo'' pre reci Jehova ne postoji u manuskriptima...

Dakle u najranijem tekstu je nema, a prevod septuaginte koji su jevrejski naucnici iz 2. veka p.n.e. preveli sa originalnog hebrejskog, podrzava sve danasnje savremene prevode, odnosno ni oni ne sadrze tu rec.
Jehovini svedoci su sve ovo ignorisali i ubacili rec ''andjeo''(u svoj prevod), sa namerom da sakriju cinjenicu da je Isus Hristos Bog. Posto (juda 9) ukazuje da se ovde govori o Isusu, ocigledna je njihova namera...

Dakle iako nemaju nikakvih lingvistickih ni drugih razloga za nesto takvo, oni su to uradili.
Posto sve ovo nije bilo dovoljno RISU da zakljuci da njegova organizacija laze. A lazu i njegovi jevrejski Jehovini svedoci..
Upitao sam Rabina koji najbolje poznaje svoj hebrejski i manuskripte, da mi kaze kako glasi tacan prevod ovog stiha.
Molim vas da zadrzite na umu da Jevreji dobro znaju sta ovaj stih znaci hriscanima, i da on dovodi u pitanje cak i jevrejsku veru, jer Isusa cini Bogom. On je mogao da slaze. Ali nije.
Evo sta je Rabin odgovorio:
---------------------------------------------------------------------------------
'' Shalom,

The Verse says, ''yigar YKVK,'' which means, ''G-d will rebuke.'' There is no ''malach''
(angel) there.

Regards, Eliahu Levenson ''
---------------------------------------------------------------------------------

(dole je transkript naseg razgovora):

jewishanswers.png

Link za vecu sliku:
Kod:
http://www.dodaj.rs/?Q/is/4G8yczW9/jewishanswers.png

Dakle Rabin je priznao da te reci nema, i da tekst ne dopusta drugi prevod, pa stoga mozemo slobodno da zatvorimo ovu temu sa konstatacijom:
''Najveca prevara Jehovinih svedoka je ubacivanje stranih reci u Bibliju i Bozjeg imena u Novi zavet(gde ga u manuskriptima nema), sa ciljem da se prikrije istina da je Isus Hristos Zivi Bog.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Dokaz iz bibblije je da nista nije stvoreno bez (RECI)a rec je stvotitelj!prvi andjeo koji je stvoren je lucifer svetlonosa koji je i najaci i najsilniji iz andjela,on je svojim krilima zaklanjao svetlost koja je od Boga ishodila da nebi stradala druga njegova stvorenja u kosmosu.

I sta vi sad meni tu pricate? neki jehova ili azazel Bog je Bog i nema drugog,sve te vase protestanske zavrzlame su i dovele hriscanstvo do toliko dominacija.

Isus kaze sam!cuj izreale Bog je jedan i gotovo nikakvih tri licnosti,a ipostas je jedan Bog koji se javlja u tri licnosti no to nikako nije trojstvo-tri licnosti.
Otkud ti ta bolesna tvrdnja da je Sotona prvi Bozji andjeo???
Ne procita li u Bibliji da je on Isus sin Bozji,a ne Bog Otac.
Sta je receno u Bibliji,koga ce Marija roditi sina Bozjeg ili oca Bozjeg?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Otkud ti ta bolesna tvrdnja da je Sotona prvi Bozji andjeo???
Ne procita li u Bibliji da je on Isus sin Bozji,a ne Bog Otac.
Sta je receno u Bibliji,koga ce Marija roditi sina Bozjeg ili oca Bozjeg?

Zato sto Isus nije stvoren dragi moj. I to sam i Risu dokazao iz knjige proroka Zaharije, on je ustvari Jehova. Citaj malo prethodne postove... Relativno si nov ovde pa nisi upoznat sa situacijom na forumu i sa onim o cemu smo mi vec uveliko pricali. A cini mi se da imas i simpatije prema Jehovinim svedocima, ako ne gresim?

Natrag