Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

  • ATI

    Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

    Votes: 79 54,1%

  • Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
17.04.2010
Poruka
28
Zkljucana NOKIA micro SD memorijska kartica

Imam jedan problem: imam original NOKIA micro SD karticu od 2GB, koja kada se ubaci u mob ili citac kartica, ne da da se formatira ili da se nesto "napise" na nju, i isto tako ne mogu da ocitam bilo sta sa nje. Neki su mi rekli da NOKIA telefoni imaju neke kodove za svoje kartice, kojima ih zakljucavaju i tako onemoguce pisanje i citanje sa njih sa drugih uredjaja. E sad, meni ne treba nista da spasavam sa te kartice, vec mi treba nacin da je formatiram i koristim normalno....da li mozda postoji neki nacin ili program kojim bih mogao da razbijem tu enkripciju???
Hvala svima unapred!

P.S. Mozda sam omasio podforum, ali posto mi treba software za hardware, reko valjda je ovo pravo mesto...ako ne, izvanjavam se svima!
 
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.388
Moze biti HDD bez sumnje, jer oni ispustaju specificne tonove kad imaju bad sector, moguce je da ti zbog toga pada sistem, ti pregazis win, a HDD pravi ostecenjenje sektora na kome se nalaze sistemski file-ovi
 
Član
Učlanjen(a)
29.04.2011
Poruka
12
mzoe pomoc??

ovako,interesuje me da li ja mogu d anarezem film koji je manjeg formata od 700 m na cd obicni od 700 m,da ne uzimam onaj dvd od 4.7 Gb..ja sam pokusao i narezao sam,ali kada sam provjerio na DVD ,DA GLEDAM,NECE..KAO DA JE RPAZAN FOLDER,Pa mi recite do cega je probl?
 
Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Vjerojatno da je film je u formatu koji ne podržava DVD player.

Konvertiraj film u format koji ti podržava pa onda nareži taj novi format koji dobiješ konvertiranjem.
 
Učlanjen(a)
04.04.2011
Poruka
11
Pozdrav.

crysis....
pokusacu preciznije jos da objasnim.
Slicno je zvuku koji sam pomenuo, ali je slicno takodje onome koji si ti pomenuo....kao da nesto struze. Kao kada uzmemo dva gvozdena dela, i pocnemo strugati prvo po jednom pa po drugom....tako iznova i iznova.
Primera radi. Dogodilo mi se danas to tokom slusanja muzike . Nista drugo nisam aktivirao. Pocelo je prvo sa sumom, ili struganjem ....kao i veoma istancanim pistanjem. Muzika se cula i dalje, ali je bio to zvuk koji uopste nije bio cist....
Nisam mogao da pokrenem mis, niti da bilo sta drugo uradim sa tastaturom. Jednostavno zablokira.
Cesto mi zbog toga pada sistem. Takodje uvek moram ugasiti racunar.

ZdR98....
u poslednjih sest meseci mi se dogadja to. Pre se nije dogadjalo.
Sto se konfiguracije tice, ne, ne znam. To cu morati da proverim. Iskreno, svestan sam toga da je ovaj racunar stariji malo....

nikolajub....
bio bih zahvalan tebi, kao i svakome drugome na pomoci....
 
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
pozajmi neciji hdd i oslusni onda, ja se slazem sa nikolom da je hdd, kod njih se najvise desava ispustanje zvukova
 
Član
Učlanjen(a)
29.09.2010
Poruka
142
viktor28 je u pravu a naravno treba obratiti paznju i na koji disk narezujes(cd-r,cd+r,rw) pitanje je dal tvoj dvd cita sa svih diskova.Uzmes cd-r i neces pogresiti,avi format takodje.
 
Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Ako ti čudni zvukovi dolaze iz kućišta a ne iz zvučnika onda se i ja slažem sa mišljenjem nikolajub i crysis jer samo HDD može takve zvukove praviti.

HDD je fizički oštećen.

Mjenjaj HDD.
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
hard se sastoji od metalnih diskova i igle koja po njima pise. jednostavno ti je za provjeriti skini stranicu kucista i kad pocne pomalo strugati oslusni ili stavi dlan na hard pa ces osjetiti.
 
Natrag
Top