Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534


Кад апостоли који бејаху живи нису дозвољавали да им се људи поклоне, већ су рекли да се Богу поклоне, кад анђели живи нису дали да им се поклони, него рекоше да се Богу клања, одакле идеја да се пред ликовима поклања? Ако се не поклања рукотворини, што се уопште њој и прилази? Испадох луд да не схватам како се то не поклања слици или кипу! Па својим очима сам гледао, ти кажеш да се то не ради. Да правим анкету? О, Боже мили!



Ja sam takodje ispao lud u ocima tum5e! kad govori prvo da se klanjao,klanjali a potom govori da se neklanja ni on niti bilo ko u crkvi!A mogu mu postaviti na stotine slika gde se klanjaju do zemlje,a takodje i video linkove.Ja sam takodje sve to video svojim ocima a ne samo na internetu.

Pozdrav brate Adriane.
 
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Како се не клањају, имаш ли очи? Мислиш ли да су људи мислили да је Навуходоносоров кип стварно неки бог и да су веровали у то? Никако, али су "морали" да их онај не би побио.

6. А ко не би пао и поклонио се, онај час биће бачен у пећ огњену ужарену.
14. Навуходоносор проговори и рече им: Је ли истина Седраше, Мисаше и Авденаго, да ви не служите мојим боговима и да се не клањате златном лику који поставих?
18. А и да не би, знај, царе, да боговима твојим нећемо служити нити ћемо се поклонити златном лику, који си поставио. (Данило 3)

Није поента у лику, у ономе што се теби налази у мислима тада, већ сам ЧИН је гадост пред Богом. Као и сваки чин који пркоси Богу, тако и ово (не)дело пркоси Богу. Колико пута треба да прочиташ Другу Божју заповест, па да ти буду речи јасне?

4. Не гради себи лик резани нити какву слику од оног што је горе на небу, или доле на земљи, или у води, испод земље.
5. Немој им се клањати нити им служити, (зашто?) јер сам ја Господ Бог твој, Бог ревнитељ, који походим грехе отачке на синовима до трећег и до четвртог кољена, оних који мрзе на мене; (2.Мојсијева 20)

Кад апостоли који бејаху живи нису дозвољавали да им се људи поклоне, већ су рекли да се Богу поклоне, кад анђели живи нису дали да им се поклони, него рекоше да се Богу клања, одакле идеја да се пред ликовима поклања? Ако се не поклања рукотворини, што се уопште њој и прилази? Испадох луд да не схватам како се то не поклања слици или кипу! Па својим очима сам гледао, ти кажеш да се то не ради. Да правим анкету? О, Боже мили!


1. Немојте градити себи идола ни ликова резаних, нити ступова подижите, ни камена са сликама мећите у својој земљи да му се клањате; јер сам ја Господ Бог ваш. (3.Мојсијева 26)

16. Да се не бисте покварили и начинили себи лик резан или какву год слику од човека или од жене, (5.Мојсијева 4)

22. Кад се грађаху мудри, полудеше,
23. И претворише славу вечног Бога у обличје смртног човека и птица и четвороножних животиња и гадова.
24. Зато их предаде Бог у жељама њихових срца у нечистоту, да се погане телеса њихова међу њима самима;
25. Који претворише истину Божију у лаж, и већма поштоваше и послужише твар него Творца, који је благословен ва век. Амин. (Римљанима 1)

18. С ким ћете дакле изједначити Бога? И какву ћете Му прилику наћи?
19. Уметник лије лик, и златар га позлаћује, и верижице сребрне лије.
20. А ко је сиромах, те нема шта принети, бира дрво које не труне, и тражи вештог уметника да начини резан лик, који се не помиче.
21. Не знате ли? Не чујете ли? Не казује ли вам се од искона? Не разумете ли од темеља земаљских? (Исаија 40)

Још само фали да се каже како тај закон важи само за Јевреје или као Исабелета што рече да су те речи много пута писане, али не говоре ништа, па и да дигнем руке од објашњавања.


Klanjati i poklanjati su razlicite reci

Kad celivamo mi celivamo lik Boziji
a ne drvo kao sto ti kazes


Da kazem da Ikone predstavljaju lik Hristosa ili svetitelja ali da kazem da im se treba klanjati to nije tacno one su tu radi neke savesti...........
to nemogu da pojasnim ali kad god pogledam lik Boziji proigra mi savest ako sam ucinio nesto lose ili treba da ucinim nesto dobro

Ali vi necete razumeti
Ja ne razmisljam kao drugi koji im se mozda klanjaju kako ti kazes ne gledam ih kao cudo i Boga Bog je na visini ali treba da ih postujem jer je to slika Bozija
Moram reci i da sam sve razmatrao i da vasim recima mi je takodje nestao nemir u savesti ali sam shvatio kome se klanjam i sta mislim i nisam dozvolio djavola da me natera da prezrem lik Boziji

Toliko o ikonama ja sam svoje rekao vise ne zelim da diskutujem o ovome
 
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Evo jedan primer:

POKLONJENJE ČUDOTVORNOJ IKONI PRESVETE BOGORODICE LEPAVINSKE

... I ČUDOTVORNOJ IKONI PRESVETE BOGORODICE IVERSKE U MANASTIRU LEPAVINI
Vinjeta06.gif

По благослову архимандрита оца Гаврила игумана манастира Лепавине, група поклоника из Београда прве недеље Апостолског поста упути се у ову велику светињу на поклоњење чудотворним иконама Царице Небеске Лепавинске и Иверске.

A dalje ako hocete procitati evo linka:

MANASTIRSKE NOVOSTI | POKLONJENJE ... - Manastir Lepavina


Pozdrav od Gere.


Pokloniti i klanjati su 2 razlicita pojam
a da je cudotvorna ne verujem
 
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Evo jedan primer:
ЈА САМ СА ВАМА И НИКО ПРОТИВ ВАС НЕ МОЖЕ

Молитва

О Свеблага Заштитнице рода хришћанскога, Мајко Христа Бога нашега Који држи све десницом Својом! Излиј милост и доброту Његову на нас, да од непријатеља видивих и невидивих неустрашени будемо, као што си онима који се у Тебе уздају обећала: (mozes mi naci u bibliji gde je to ona obecala)Ја сам са вама и нико против вас не може“.(gde o tome Marija Govori)Свету Православну Цркву и обитељ нашу од јереси и раскола сачувај и темељ покајања роду нашем постави. Свете земље православне на правоверни пут, од Бога им даровани, поврати, молитве наше тамјаном испуни да као пољски љиљан процветају, да у чистоти и побожности поживимо, да Тобом будемо увек сачувани од напасти антихриста, од најезде туђинаца, од сукоба међусобних, од огња и земљотреса, од глади и помора, од смрти ненадане, од породичних раздора. Све нас укрепи и спаси, Пречиста, у Тебе се уздамо по речима Твојим:“Ја сам са вама и нико против вас не може“(To su isusove reci a ne marijine). Пресветла Владичице Богородице, моли за нас Господа Бога нашега, Који милује и спашава, без заштите Своје да нас не остави и у Царство Своје да нас прими, јер је и Он казао верницима Својим: Ја сам са вама и нико против вас не може. Њему приличи свака слава, част, ( a ovo je tacno)поклоњење, сила и величање Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек у векове векова. Амин.Ovo takodje.

To je molitva carici nebeskoj samo malo izvrnuta da neko kao ti to ne razume brate!!!Pogledajte prilog 27653 a pogledaj ovo dalje (CARICE NEBESKA)


ЧУДОТВОРНА ИКОНА - ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА ПОРТ АРТУРСКА

Молитва

О, Пресвета Царице Небеска,( Pa zar to nije ona ista carica nebeska gore u ranijim postovima???)
Дјево Богородице, виша од херувима и серафима и светија од свих светих!( Gde to u Bibliji pise pokazi mi molim te.) Припадајући светој икони Твојој, смирено се молимо: чуј глас мољења нашега, види невоље, види недаће наше, и као мати обилна у љубави, похитај на помоћ нама беспомоћнима, умоли Сина Твога и Бога нашега да не преда земљу нашу на поругу варварима, да нас не погуби због безакоња наших, но да човекољубиво јави милост Своју. Испроси нам, Владарко, у доброти Његовој телесно здравље и духовно спасење, миран живот и плодност земљи, благорастворење ваздуха и благослов са висине на сва добра дела и поступке наше. И као што си некада Милостива јавила икону Своју Порт Артурску, као заштитницу земље Русије и Србије,( Boginja zemlje) а за неверје и непобожност према светињи( тајанствено си нестала,)сада покајани припадамо ка новопронађеној икони Твојој и приносимо наше усрдно мољење.) (О, свемилостива Царице), рашири пред Господом богоносне руке Твоје којима си Богомладенца Исуса Христа носила и умоли Га да нас избави од свакога зла. Јави, Владарко, милост Твоју нама, болесне исцели, ожалошћене утеши, онима који су у невољама помози и удостој нас да побожно завршимо наш земаљски живот и наследимо Царство Небеско, материнским Твојим посредовањем пред Христом Богом нашим, Који се родио од Тебе, Коме са беспочетним Оцем Његовим и Пресветим Духом приличи свака слава, част и поклоњење сада и увек и у све векове векова. Амин.Ma nemam zivaca dalje da citam i boldujem.

A ovo gore sam boldovao bordovim,plavim,crvenim jer nezelim ni da komentarisem! Ha

Порт Артурска икона Мајке Божије празнује се 16. (29.) августа

Нашом усрдном молитвом пред овом иконом Мајка Божија нам помаже у прогнању ( Ha ,Nasom usrdnom molitvom pred ovom ikonom) znaci ipak molitvom pred ikonom!!!лукавих духова, избављењу од гнева и против унинија – чамотиње pogledaj pazljivo iza glave valjda boga ili Hrista stoji Sunce !!! valjda je to bog sunca.Dole ispod nogu mu stoji glava s krilima EGIPACKOG BOGA RA-bog sunca a sasvim dole carica nebeska!!! kako su sve to lepo nacrtali ali slep to nevidi dok samo onaj koji ima razum i OCI.Pogledajte prilog 27654 NEMOJ DA ZAVARAVAS SEBI I DRUGE BRATE NEGO IZADJI STO BRZE MOZES IZ TE ZABLUDE.

A ovaj link ce vam svima pokazati kuda ide pravoslavlje,jer ako su rusi posli tim putem moraju i nasie vladikejer bez rusa nema nik srbije:

Издаја Православља у Нотр Даму, Париз 2007


Na ruski je nisam naso na srpski ali prati citate biblijije i razumeces!!


Pozdrav brate tum5e.




Pozdrav od Gere brate.



Molitve su izmisljene ima i hrpa pesama o diskusiji Hrista i Bogorodice
Koje su takodje izmiljene
Ja sam rekao kakav ja stav imam prema ikonama a vi kazete da imam isti kao i neki drugi ja kazem ne

Ona je visa o Heruvima i Serafima i svih svetih to nigde ne pise ali dali neko iz cije utrobe izadje Bog moze biti nizi ili jednak Heruvimima i serafimima!!!!!!!


Bolje da zapovesti gledas od pocetka za ovu sam rekao sta mislim

sad idem na 3. koja je mnogo veci problem jer ne da se uzima Bozije ime uzalud vec se Bog psuje a to mi je najodvratnije kod srpskog naroda i to je najveci razlog propasti
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Pokloniti i klanjati su 2 razlicita pojam
a da je cudotvorna ne verujem

Brate tum5e! Pokloniti,klanjati nikako ne mogu biti dva razlicita pojma!!! to je isto!!!Primer:Ako se klanjas ti se poklanjas,ako se poklanjas ti se klanjas potpuno isto brate tum5e.

Ja iz tvojih postova vidim da nisi idolopoklonik,ikonopoklonik to su tvoje reci i postujem te zbog toga.

Pozdrav od Gere brate.
 
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
sad idem na 3. koja je mnogo veci problem jer ne da se uzima Bozije ime uzalud vec se Bog psuje a to mi je najodvratnije kod srpskog naroda i to je najveci razlog propasti

Ovde se potpuno slazem s tobom nemoze narod da uspeva ako psuje Boga,ja sam proso mnogo drzava ali nigde nisam cuo da se Bog psuje kao kod nas,ali nigde!!!Pa nije ni cudo sto nas Bog istrebljava kao i jevreje nekada.

Pozdrav od Gere.
 
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Kad celivamo mi celivamo lik Boziji
a ne drvo kao sto ti kazes

Gde i kad,ko i gde je video Boga???

Videli su telo Isusovo i odmah su ga ubili!!! Bog je bio u Isusu kao Sv Duh i niko nije ga video,vidjena je plot ali ne i sam Bog.

Bog je Duh i niko ga nikada nije video!!!Jer Bog prebiva u svetlosti kojoj mi nemamo dostupa inace bi poginuli.

Kad celivas ti celivas Mrtvo platno,rukotvorinu,drvo jer to je nezivo to je umetnicko delo slikara-ikonopisca i nista vise a Bog je ZIV i DUHi u DUHU MU SE TREBA KLANJATI.

Kao prvo ikone ne predstavljaju lik Isusov kao sto si i naveo ali nikako ikone ne mogu biti zbog savesti,savest je (DRUGA ZAPOVEST)

Kad gledas lik Bozji???

Ko ti rece da je ikada video lik Bozji???

U Jovanu Isus kaze ko je video mene video je i Oca!!! Ali sve zavisi ko kako tumaci to!! Otac daleko nije nikad izgledao kao covek vec to sta je u coveku u nutra to je imao Isus u vidu,jer Sveti Duh bese U njemu,zato i rece ako neverujete meni verujte u dela koja moj otac tvori kroz mene.

Bog je Duh i niko ga nikada nije video Sin ga objavi svetu,(KARAKTEROM) A ne telom!!!mada i Isusovo telo takodje ima vaznu ulogu u svemu tome.

Pozdrav od Gere.
 
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Ovde se potpuno slazem s tobom nemoze narod da uspeva ako psuje Boga,ja sam proso mnogo drzava ali nigde nisam cuo da se Bog psuje kao kod nas,ali nigde!!!Pa nije ni cudo sto nas Bog istrebljava kao i jevreje nekada.

Pozdrav od Gere.


TO i jeste problem sto je balkan jedino mesto gde se to radi

3.Ne uzimaj uzalud imena gospoda Boga svojega

Ovo je zapovest za uzalud reci
a Srbi psuju Boga veceg greha od toga nema ko se pokaje oprostice mu se jer je Bog toliko milostiv prema nama da ja i ti nebismo toliko prastali niko nema vecu milost od Boga
Pa hoces ti ili ja da otvorim temu?
 
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Gde i kad,ko i gde je video Boga???

Videli su telo Isusovo i odmah su ga ubili!!! Bog je bio u Isusu kao Sv Duh i niko nije ga video,vidjena je plot ali ne i sam Bog.

Bog je Duh i niko ga nikada nije video!!!Jer Bog prebiva u svetlosti kojoj mi nemamo dostupa inace bi poginuli.

Kad celivas ti celivas Mrtvo platno,rukotvorinu,drvo jer to je nezivo to je umetnicko delo slikara-ikonopisca i nista vise a Bog je ZIV i DUHi u DUHU MU SE TREBA KLANJATI.

Kao prvo ikone ne predstavljaju lik Isusov kao sto si i naveo ali nikako ikone ne mogu biti zbog savesti,savest je (DRUGA ZAPOVEST)

Kad gledas lik Bozji???

Ko ti rece da je ikada video lik Bozji???

U Jovanu Isus kaze ko je video mene video je i Oca!!! Ali sve zavisi ko kako tumaci to!! Otac daleko nije nikad izgledao kao covek vec to sta je u coveku u nutra to je imao Isus u vidu,jer Sveti Duh bese U njemu,zato i rece ako neverujete meni verujte u dela koja moj otac tvori kroz mene.

Bog je Duh i niko ga nikada nije video Sin ga objavi svetu,(KARAKTEROM) A ne telom!!!mada i Isusovo telo takodje ima vaznu ulogu u svemu tome.

Pozdrav od Gere.


Niko nije video,
hteo sam da kazem Hristosa na to sam i mislio
Boga oca je samo Hristos video i ljutio se na ucenike kad su trazili da im ga pokaze mislim da je bio u pitanju Filip

Nisu ikone savest kad vidim lik njegov savest mi proradi to sam hteo da kazem

A Hrista jesu videli oni koji su ga naslikali vec sam govorio

Свети апостол и јеванђелиста Лука (грч. Λουκᾶς) био је лекар и пријатељ апостола Павла.

Свети јеванђелист и апостол Лука, манастир Хиландар, Света гора

Сматра се да је био Грк, родом из Антиохије. Предање тврди да се бавио живописом и да је први насликао иконе Исуса Христа, Богородице и апостола Петра и Павла. Те иконе су биле узор свим каснијим иконама, због чега се свети Лука сматра оснивачем хришћанског иконописа.

Пратио је апостола Павла на другом и трећем мисионарском путовању, од Филипа до Рима. После смрти апостола Павла, наставио је да проповеда Јеванђеље по Италији, Далмацији, Македонији и другим земљама.

У старости свети Лука је отпутовао у Египат ради проповеди Јеванђеља. Тамо он благовестећи Христа претрпе многе муке и изврши многе подвиге. У граду Александрији он рукоположи за епископа Авилија на место Аниана, рукоположеног светим јеванђелистом Марком. Вративши се у Грчку, свети Лука устроји Цркве нарочито у Беотији, рукоположи свештенике и ђаконе, исцели болесне телом и душом.

Према предању, апостол Лука је имао 84. године кад су га ухватили идолопоклоници и убили обесивши га о грану маслине у граду Теби Беотијској.

Погребен је у Тиви, главном граду Беотије, где од њега биваху многа чудеса. Ту су се ове свете чудотворне мошти налазиле до друге половине 4. века, када су пренесене у Цариград, у време цара Констанција.

У 4. веку нарочито се прочу место где су почивале часне мошти светога Луке, због исцељивања која су се збивала од њих. Особито исцељивање од болести очију. Сазнавши о томе цар Констанције посла управитеља Египта Артемија да мошти светога Луке пренесе у престоницу, што и би учињено веома свечано.

Стари црквени писци сведоче, да је свети Лука, одазивајући се побожној жељи ондашњих хришћана, први живописао икону Пресвете Богородице са Богомладенцем Господом Исусом на њеним рукама, и то не једну него три, и донео их на увид Богоматери. Разгледавши их, она је рекла: “Благодат Рођеног од мене, и моја, нека буду са овим иконама“.

Свети Лука је исто тако живописао на даскама и иконе светих првоврховних апостола Петра и Павла. Тако је свети апостол и еванђелист Лука поставио почетак дивном и богоугодном делу - живописању светих икона, у славу Божију, Богоматере и свих Светих.

Хришћанска традиција држи да је Лука написао Свето Јеванђеље по Луки - треће јеванђеље (по редоследу у Новом завету), и Дела апостолска. Верници сматрају да је Свето Јеванђеље по Луки написао око 60. године. Модерни тумачи Библије не верују да је Лука аутор јевађеља, за које већина сматра је написано најраније између 80. и 90. године нове ере[1][2], користећи Јеванђеље по Марку и Q документ као изворе.

Његове мошти се чувају у Цариграду.

On je inace bio i jedan od 70 ucenika mislim da ovde ne pise i video je Hrista licem u lice

ALi bez obzira sto je njegov lik na ikoni ja i dalje drzim misljenje da ga treba postovati ali ne i klanjati mu se jer se koliko ja mislim ne treba klanjati liku vec Bogu



Pozdrav brate
 
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
TO i jeste problem sto je balkan jedino mesto gde se to radi

3.Ne uzimaj uzalud imena gospoda Boga svojega

Ovo je zapovest za uzalud reci
a Srbi psuju Boga veceg greha od toga nema ko se pokaje oprostice mu se jer je Bog toliko milostiv prema nama da ja i ti nebismo toliko prastali niko nema vecu milost od Boga
Pa hoces ti ili ja da otvorim temu?

Cista hula na Boga,Sv Duha jer Bog je duh a ko huli na Duha Svetoga nece mu se oprostiti tako kaze Gospod.Tesko srbima koji psuju Boga u dan suda.

Pozdrav brate.
 
Natrag
Top