Brak na brzinu - da ili ne

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Брак на брзину – да или не



Има парова који се после само пар месеци познавања одлуче упловити у брачне воде. Поставља се питање да ли је такав потез тотално лоша идеје или то може имати и добре стране?


Добре стране


Брак на брзину може да функционише

Џорџ В. Буш је запросио Лору Велч три недеље пошто ју је упознао. Венчали су се неколико недеља после тога. У браку су преко тридесет година, имају двоје деце и заједно су прошли кроз јако пуно тешких ситуација. То је само један пример који доводи до закључка да брак на брзака може да успе.
Упловљавате у брачне воде док сте заљубљени или под утиском
Знате за оне парове који су заједно били годинама пре него су се одлучили за следећи корак и у првим брачним данима нема ни романтике, ни посебне привлачности?
Улазак у брак с неким кога једва познајете значи да нећете бити једни од оних класичних досадних тек вечаних парова већ једни од оних страствених новопечених венчаних парова. У очима ћете имати онај специфичан сјај заљубљених и нећете скидати руке једно с другог. Зашто? Зато јер већина парова у првој години везе пролазе кроз страствено, заљубљено и опчињено раздобље без обзира јесу ли у браку или не.
Нема гаранције за дуг и сретан брак без обзира колико сте пре венчања били заједно
Многи парови који су пре венчања годинама били заједно се разведу. Дуго чекање правог тренутка за одлуку о венчању не гарантује дуготрајан и успешан брак.

Лоше стране


Не познајете се

Да, знате да он више воли црвени сос од парадајза него бели и он зна откуда тај ожиљак на вашој глави. Али јесу ли вам познати ставови о неким важним стварима, знате ли како се партнер односи према новцу, како се носи са стресним ситуацијама те какве амбиције везано за каријеру има?
А шта је с односом с њеним пријатељима и породицом? И видите ли се заједно и за десет година? 50 посто жена жали због тога што су се удале за свог супруга, само да знате.

Није лако живети с неким кога не познајете
Можда сте се некад и сами нашли у ситуацији да сте имали одличног пријатеља или пријатељицу, излазили сте, дружили се квалитетно проводећи време заједно. И онда се догодило да сте постали цимери и одедном сте схватили да се не подносите? Е а сада замислите да у питању није цимер већ партнер и запитајте се би ли вам засметало оно што вас је излуђивали у цимерском односу, јер иако звучи грозно, ваш мушкарац ће постати ваш цимер после венчања.


Можда се заправо не волите

Можда жудите једно за другим. Али жудња није исто што и љубав и дефинитивно није довољна за везу на дуге стазе.


Извор: Дневник







 
Član
Učlanjen(a)
19.06.2010
Poruka
195
Evo ja sam lep primer da to itekako može da funkcioniše. Upoznali, za 2 meseca svadba - jeeeeee
I evo već skoro 10 godina ništa nam ne fali, smeta, sve je OK....ali naravno morate i vi i ona biti maximalno flexibilni u svemu.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Udala sam se posle svega mesec dana zabavljanja..posle dugih veza koje su trajale 4 i 5 godina kad sam shvatila da je zabavljanje na duze staze samo gubljenje vremena..U braku sam vec 15 godina i moze se sve u svemu reci da se nisam pokajala jer smo se prvih godina upoznavali i otkrivali jedno drugo i u tome uzivali .Jedna stara izreka kaze ,,udaj se na brzinu kaj se na tenane,, mozda ima istine u tome ali ne mora da znaci jer je svaki brak prica za sebe...:dntknw:
 
Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
nema pravila,možda je bolja varijanta malo duže da se poznajete ali ne mora ni to biti garancija uspešnog braka
 
Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
Ne valja ni sex na brzaka ..... O braku tek necu da mislim na takav nacin .... Oci mi govore da brakovi brzo sklopljeni puknu nakon sto "bebac" zakmeci .....

Naravno, pricam o danasnjim brakovima .....
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.09.2010
Poruka
4
nikad se ne zna...ima jedan primjer u mom mjestu..cura bila sa momkom 7 godina u vezi...posvadjaju se i raskinu...i cura nadje drugog..bili u vezi 2 mjeseca i prije 4 dana im svadba bila...ja msm da je bolje brak na brzaka...:D
 
Član
Učlanjen(a)
15.08.2009
Poruka
67
Brak na brzinu, sex na brzinu sve je to za ljude :), ali ne verujem u brak, zasto? Pa zato sto je moderno da ne verujem :)
 
Član
Učlanjen(a)
30.10.2009
Poruka
1.858
Nekada to ispadne dobro ,a nekada ne.To zavisi od nas samih koliko smo trpeljivi u vezi.
 
Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ja spadam u one ljude koji moraju sve dobro da odmere, razmisle, izvagaju i nisu mi jasni brakovi na brzinu. Mada znam mnogo uspešnih.
 
Natrag
Top