Brak na brzinu - da ili ne

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Брак на брзину – да или не



Има парова који се после само пар месеци познавања одлуче упловити у брачне воде. Поставља се питање да ли је такав потез тотално лоша идеје или то може имати и добре стране?


Добре стране


Брак на брзину може да функционише

Џорџ В. Буш је запросио Лору Велч три недеље пошто ју је упознао. Венчали су се неколико недеља после тога. У браку су преко тридесет година, имају двоје деце и заједно су прошли кроз јако пуно тешких ситуација. То је само један пример који доводи до закључка да брак на брзака може да успе.
Упловљавате у брачне воде док сте заљубљени или под утиском
Знате за оне парове који су заједно били годинама пре него су се одлучили за следећи корак и у првим брачним данима нема ни романтике, ни посебне привлачности?
Улазак у брак с неким кога једва познајете значи да нећете бити једни од оних класичних досадних тек вечаних парова већ једни од оних страствених новопечених венчаних парова. У очима ћете имати онај специфичан сјај заљубљених и нећете скидати руке једно с другог. Зашто? Зато јер већина парова у првој години везе пролазе кроз страствено, заљубљено и опчињено раздобље без обзира јесу ли у браку или не.
Нема гаранције за дуг и сретан брак без обзира колико сте пре венчања били заједно
Многи парови који су пре венчања годинама били заједно се разведу. Дуго чекање правог тренутка за одлуку о венчању не гарантује дуготрајан и успешан брак.

Лоше стране


Не познајете се

Да, знате да он више воли црвени сос од парадајза него бели и он зна откуда тај ожиљак на вашој глави. Али јесу ли вам познати ставови о неким важним стварима, знате ли како се партнер односи према новцу, како се носи са стресним ситуацијама те какве амбиције везано за каријеру има?
А шта је с односом с њеним пријатељима и породицом? И видите ли се заједно и за десет година? 50 посто жена жали због тога што су се удале за свог супруга, само да знате.

Није лако живети с неким кога не познајете
Можда сте се некад и сами нашли у ситуацији да сте имали одличног пријатеља или пријатељицу, излазили сте, дружили се квалитетно проводећи време заједно. И онда се догодило да сте постали цимери и одедном сте схватили да се не подносите? Е а сада замислите да у питању није цимер већ партнер и запитајте се би ли вам засметало оно што вас је излуђивали у цимерском односу, јер иако звучи грозно, ваш мушкарац ће постати ваш цимер после венчања.


Можда се заправо не волите

Можда жудите једно за другим. Али жудња није исто што и љубав и дефинитивно није довољна за везу на дуге стазе.


Извор: Дневник







 
Evo ja sam lep primer da to itekako može da funkcioniše. Upoznali, za 2 meseca svadba - jeeeeee
I evo već skoro 10 godina ništa nam ne fali, smeta, sve je OK....ali naravno morate i vi i ona biti maximalno flexibilni u svemu.
 
Udala sam se posle svega mesec dana zabavljanja..posle dugih veza koje su trajale 4 i 5 godina kad sam shvatila da je zabavljanje na duze staze samo gubljenje vremena..U braku sam vec 15 godina i moze se sve u svemu reci da se nisam pokajala jer smo se prvih godina upoznavali i otkrivali jedno drugo i u tome uzivali .Jedna stara izreka kaze ,,udaj se na brzinu kaj se na tenane,, mozda ima istine u tome ali ne mora da znaci jer je svaki brak prica za sebe...:dntknw:
 
Ne valja ni sex na brzaka ..... O braku tek necu da mislim na takav nacin .... Oci mi govore da brakovi brzo sklopljeni puknu nakon sto "bebac" zakmeci .....

Naravno, pricam o danasnjim brakovima .....
 
Poslednja izmena:
nikad se ne zna...ima jedan primjer u mom mjestu..cura bila sa momkom 7 godina u vezi...posvadjaju se i raskinu...i cura nadje drugog..bili u vezi 2 mjeseca i prije 4 dana im svadba bila...ja msm da je bolje brak na brzaka...:D
 
Brak na brzinu, sex na brzinu sve je to za ljude :), ali ne verujem u brak, zasto? Pa zato sto je moderno da ne verujem :)
 
Ja spadam u one ljude koji moraju sve dobro da odmere, razmisle, izvagaju i nisu mi jasni brakovi na brzinu. Mada znam mnogo uspešnih.
 
Natrag
Top