Bayern München ~ Bavari

Dokle će Bajern stići ove sezone u L.Š.?

  • Ispašće odmah u osmini finala.

    Votes: 1 5,6%
  • Do četvrt finala.

    Votes: 6 33,3%
  • Do polu finala

    Votes: 4 22,2%
  • Do finala

    Votes: 3 16,7%
  • Osvojiće.

    Votes: 4 22,2%

  • Total voters
    18
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Gomez odbio Real i ostao u Bajernu, uprkos dedinoj želji da pojača

Gomez odbio Real i ostao u Bajernu, uprkos dedinoj želji da pojača "kraljevski klub"


Tanjug |



Deda najboljeg strelca minhenskog Bajerna Marija Gomeza, Hoze, otkrio je da je njegov unuk svojevremeno odbio ponudu madridskog Reala.

222653_nemacka-mario-gomez-foto04-reuter_f.jpg


"Real ga je želeo, ali on nije hteo da ode tamo. Kaže da mu je lepo u Minhenu, nedavno je produžio ugovor sa klubom do 2016. godine i uživa sada kada trener ima poverenje u njega", rekao je Gomezov deda, koji je, po sopstvenom priznanju, veliki navijač madridskog Reala.


U dosadašnjem toku sezone Gomez je za Bajern postigao 37 golova u svim takmičenjima, a u polufinalu Lige šampiona klub iz Minhena igraće baš protiv Reala.

"Bajernu će biti teško u tom dvomeču. Imaju dobar tim, ali Real je bolji. Želim da Real prođe, ali deo mene priželjkuje pobedu Bajerna zbog unuka", objasnio je Hoze Gomez.


Roditelji Marija Gomeza su, pre njegovog rođenja emigrirali u Nemačku, a ovaj fudbaler do sada je za selekciju "pancera" odigrao 51 utakmicu i postigao 21 gol.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Roben odbio ponudu Juventusa

Roben odbio ponudu Juventusa


Tanjug |




Fudbaler Bajerna iz Minhena Arjen Roben odbio je ponudu Juventusa da na leto pređe u Torino i uprkos sukobu sa saigračem Frankom Riberijem odlučio da ostane u slavnom bavarskom klubu.

222613_nemacka-ajren-roben-foto16-reuter_f.jpg


Juventus je spreman da izdvoji 15 miliona evra za trogodišnji ugovor, po kojem bi holandski fudbaler zarađivao pet miliona po sezoni.


"Velika je čast kada se tako veliki klub kao što je Juventus interesuje za vas. Jedino što mogu da kažem u ovom trenutku je da nisam zainteresovan", rekao je Roben.


Nemački mediji prenose da Roben nije u dobrim odnosima sa Riberijem, kojeg je navodno klub kaznio sa 50.000 evra jer je udario saigrača na poluvremenu polufinalnog meča Lige šampiona protiv Reala (2:1).

Dva možda i najbolja igrača bavarskog tima sukobila su se oko izvođenja slobodnog udarca, pa je na kraju šutirao Toni Kros.



 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Pizaro ponovo postaje ''bavarac''

Pizaro ponovo postaje ''bavarac''


FoNet |



Peruanski fudbaler Klaudio Pizaro će u narednoj sezoni ponovo obući dres Bajerna iz Minhena, jer je najtrofejniji nemački klub postigao dogovor o transferu tog igrača iz Verdera iz Bremena.

223689_188105pizarof_f.jpg


U Bajernu su istakli da su svi detalji oko prelaska dogovoreni, kao i da Pizaro već traži stan u Minhenu.

Pizaro je nastupajući za Bavarce od 2001. do 2007. godine osvojio tri titule prvaka Bundeslige, tri kupa Nemačke i titulu klupskog prvaka sveta.

U Minhenu su saopštili da su pregovori sa Pizarom počeli pre nekoliko meseci, pošto je ocenjeno da bi Peruanac bio adekvatna zamena za Maria Gomeza ili Ivicu Olića, koji će na kraju sezone najverovatnije preći u redove Volfsburga.

Pizaro je jedan od najboljih napadača u Bundesligi, sa 158 golova u 330 mečeva.

Na kraju sezone će napustiti Verder kao slobodan igrač, pošto njegov ugovor ističe po završetku ovogodišnjeg prvenstva.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Roben produžio ugovor sa Bajernom

Roben produžio ugovor sa Bajernom

Izvor. B92, Tanjug | AG


Nemački fudbalski klub Bajern iz Minhena saopštio je da je Holanđanin Arjen Roben produžio ugovor do 2015. godine.

20342918684fa2adff19097150145076_orig.jpg

"Mi smo oduševljeni zbog nastavka saradnje sa Robenom. On je veoma važan igrač i garant briljantne budućnosti za klub", rekao je predsednik Bavaraca Karl Hajnc Rumenige.

Roben je u Bajern došao iz madridskog Reala 2009. godine, a ugovor mu je isticao na leto 2013.

Holandjanin je u dosadašnjem delu sezone odigrao 33 utakmice i postigao 17 golova.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Bajern nezadovoljan zbog Hodžsona

[h=1]Bajern nezadovoljan zbog Hodžsona
[/h] Izvor. B92, Beta | NĐ



Nemački fudbalski klub Bajern Minhen protestovao je zbog načina na koji se najprodavaniji dnevni list u Engleskoj ophodio prema selektor Roju Hodžsonu.

20144580264fa3fcf52a7bf498017143_orig.jpg


Ovo je drugi protest posle njegovog imenovanja za selektora Engleske.
Fudbalski savez Engleske prosledio je saopštenje Bajerna koje je usledilo posle reportaže u "Sanu", naslovljene sa "Koji Roj?", u kojoj se govori da najvažniji ljudi u Nemačkoj nisu čuli za Hodžsona.
Slične priče preneli su i Tajms of London i Dejli telegraf.

"Iznenađeni smo izveštajima o Roju Hodžsonu u engleskim medijima i želeli bismo da razjasnimo situaciju: naravno da je on vrlo poznat u Nemačkoj. Naš klub i nemački savez imaju samo poštovanje prema tom treneru i njegovim rezultatima", navodi se u saopštenju Bajerna.

Pre toga je reagovao FA, žaleći se na to što je San ismevao Hodžsonovu govornu manu, odnosno to što ne zna da kaže slovo "r".




 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Bajern prodao sve sezonske ulaznice

Bajern prodao sve sezonske ulaznice


Tanjug |




Fudbalski klub Bajern iz Minhena saopštio je da je mesec i po dana pre početka nove sezone u Bundesligi rasprodao ulaznice za svih 17 utakmica na domaćem terenu.

238642_mdf25058_f.jpg


Broj ulaznica puštenih u prodaju bio je ograničen na 39.500, iako je kapacitet Alijanc arene 69.000 navijača.


Zanimljivo je da interesovanje navijača ne jenjava, iako klub u poslednje dve godine nema uspeha na domaćoj sceni, gde dominira Borusija iz Dortmunda.

"Želim da se zahvalim navijačima na neverovatnom interesovanju. Ovo pokazuje koliko je Bajern atraktivan klub i kakve navijače ima", rekao je sportski direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Martines pet godina u Bajernu iz Minhena

Martines pet godina u Bajernu iz Minhena

Tanjug |



Španski reprezentativac i nemački prvoligaš potpisali su višegodišnji ugovor na 40 miliona govora čime su postigli rekordan transfer Bundes lige


Havi Martinez

Dosadašnji fudbaler Atletika Bilbao, španski reprezentativac Havi Martines, potpisao je petogodišnji ugovor sa Bajernom iz Minhena za sumu od 40 miliona evra, što je rekordan transfer u istoriji nemačke Bundes lige.

Pregovori između Atletika i Bajerna oko prelaska tog 23. godišnjeg stasitog defanzivca (1,90 metara) trajali su još od početka leta. Klub iz Baskije nije spuštao odštetnu cenu predviđenu klauzulom za prevremeni raskid ugovora, pa je evropski visešampion morao da plati pun iznos.

- Naravno da je to velika suma, međutim, Martines je indirektno učestvovao odrekavši se određene količine novca. Bio je to komplikovan transfer, ali smo srećni što je on konačno član našeg kluba - izjavio je predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

Martines je istakao da se raduje igranju za klub "velike istorije".

- Bajern spada u red najvećih evropskih i svetskih klubova. Ovde ima toliko sjajnih fudbalera i to je za mene velika motivacija. Konačno je sve završeno i sada želim da osvajam titule sa Bajernom - poručio je Martines, koji je do sada odigrao osam utakmica u dresu reprezentacije Španije.

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Henes: Pogrešno sam shvaćen, ne umanjujem uspehe Borusije

Henes: Pogrešno sam shvaćen, ne umanjujem uspehe Borusije

Tanjug |



Predsednik minhenskog Bajerna Uli Henes rekao je da mu nikada nije palo na pamet da nipodaštava uspehe glavnog rivala u borbi za titulu, Borusije iz Dortmunda.

262316_29783kralhajn01reuterthomasbohlenf_f.jpg


"Definitivno, ne bih nikada uradio tako nešto, niti bi umanjio uspehe koje je imao klub iz Dortmunda", rekao je Henes nemačkim medijima.


Predsednik Borusije Hans Joakim Vacke zatražio je od čelnika Bajerna da pokažu poštovanje prema protivnicima.


"Bajern je globalni igrač, dok je Borusija lokalna, regionalna ekipa. Oni nikad neće moći da dostignu uspehe koje smo napravili u prethodnih 30 godina. Možda će postati popularniji od nas ako 10 puta zaredom budu šampioni Nemačke", rekao je nedavno Henes.

Borusija je u poslednje dve sezone dominirala Bundesligom i vezala pet pobeda nad minhenskim klubom.

Tu seriju Bajern je prekinuo nedavno, kada je savladao Borusiju sa 2:1 u nemačkom Superkupu.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Robenu nikad dosta: Moram da budem sebičniji na terenu

Robenu nikad dosta: Moram da budem sebičniji na terenu

Blic



Uprkos tome što su ga navijači Bajerna direktno optužili za krivca što u Minhen nije stigao trofej Lige šampiona, i uprkos činjenici da u njemu vide najsebičnijeg igrača Bavaraca, Arjen Roben tvrdi da je do sada isuviše bio nesebičan na terenu?!

222614_nemacka-ajren-roben-foto17-reuter_f.jpg


Robena su holandski mediji u više navrata proglašavali najsebičnijim igračem, ali on veruje da mu upravo ta karakteristika donosi rezultate.


"Nema mi druge, moram da se vratim počecima karijere. Možda će zvučati čudno ali moram ponovo da postanem sebičan, da sam sebi stvaram prostor i pravim šanse kako bi imao više samopouzdanja. Na sreću, imao sam par takvih momenata u predsezoni kada sam podsetio sebe na najbolje dane u karijeri. U poslednje vreme sam više analizirao sopstvene poteze i greške, nego što sam puštao intuiciji da me vodi. Moja nepredvidivost na terenu mi je najjače oružje. Ponekad naravno grešim u proceni, ali i to je deo moje igre", rekao je Roben za Voetbal International.





 
Član
Učlanjen(a)
18.01.2012
Poruka
62
@ Robenu nikad dosta: Moram da budem sebičniji na terenu

Mora, da, pošto kako je krenulo, neće biti njegovih golova, nije bilo i u poslednjoj utakmici protiv Šalkea.
 
Natrag
Top