NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.325
NEVEROVATNE TVRDNJE
(VIDEO) BIVŠI PILOT CIA PONOVO ŠOKIRA: Na Mesecu živi 250 miliona stanovnika, imam i dokaze za to!
Kažu: Zemlja je lopta, možda kronpir,ili kruška ,i pičimo kroz svemir brže od metka , i dase vrtimo skupa sa majmunima od kojih smo nastali , daje neka petarda prbnula u svemiru , omda je nastao svemir ,i koji se još i dan danas širi HA HA HA :roll::roll:.
Toliko se pozivate na sveto pismo , a odbacujete sve štoje i kako Bog stvarao.
Znači da odbacujete i samog Boga i prihvaćate sotonu i sotonističke laži

giphy.gif
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ma neee, Bog je šest dana stvarao, pa se umorio i odlučio da se malo odmori, čoveku naredio da se i on kao slika Božija odmara sedmi dan.

Neograničenog, sveprisutnog, svemoćnog, mi ograničavamo ljudskim merilima, jer drugačije ne umemo. Prosto. A nauka, kakva god da je nije u suprotnosti sa verom. Nažalost, mnogima se, posebno bukvalistima čini da jeste. Posebno ako ne razumeju pismo. Zemlja se kreće, i okreće, ali njeni temelji, njena orbita se ne pomeraju, niti će se ikada pomeriti, tako da je tačno da su "temelji njeni zauvek". Jer da bi se pomerila sa svojeg mesta, tj orbite, moralo bi da se na istoj nađe telo iste ili veće mase. Da ne govorim o tome da se sve u univerzumu pokorava ZAKONIMA, a gde su ZAKONI, tu je i ZAKONODAVAC. Jer ma koliko Svemir nekome izgledao haotičan, on se pokorava zakonima. Svaka, ma i najmanja čestica se pokorava zakonima, prosto sve tako funkcioniše. Priča o slučaju, je bajka kojom uzaludni umovi pokušavaju da iz jednačine postanja izbace BOGA. Naravno, to im kod mnogih i uspeva, posebno zbog delovanja BUKVALISTA. Čak i da nema bukvalista, zaboravljamo da je nama veoma teško da pojmimo neke stvari, pa tako čitav tekst na koji se BUKVALISTI pozivaju i time napadaju nauku kao "neprijatelja" VERE, predstavlja samo i isključivo ljudski pokušaj da se opiše ono što je nama neshvatljivo. Tako i priča o evoluciji, nastala u umu sina protestantskog pastora, ima u sebi delić istine. Naime, zašto bi smo ograničili BOGA i sveli ga na mažioničara, kada sve činjenice govore da je BOG umetnik, da STVARA jer VOLI? A šta čovek, koji jeste IMAGO DEI, radi kada je prepun stvaralačkog zanosa? STVARA, OBLIKUJE I PREOBLIKUJE! Evolucija, kao proces, kao oblikovanje, kao umetnički izraz ne isključuje BOGA. Još manje ga isključuje vreme, jer NE ZABORAVIMO, BOG JE IZNAD DIMENZIJA; IZNAD VREMENA!

Da li postoji život van Zemlje, da li postoje vanzemaljci? Niti ima dokaza za, niti protiv, ali čak i da postoje, to nikako NE BI ISKLJUČIVALO POSTOJANJE BOGA, jer verovanje da je samo Zemlja u bezbrojnim planetama kosmosa mesto gde je Bog stvorio život, je OGRANIČAVANJE BOGA.

Što se tiče new age budalaština o UFO u Bibliji, to je samo prevara nastala u vreme opšte sekularizacije i rasta ateističkih filozofija nakon II Svetskog rata i pokušaja racionalizacije nečega što racionalni um ispražnjem bezverjem ne može da shvati. Pa su tako, sve pojave plod uticaja "vanzemaljaca" i sva ljudska verovanja plod uticaja istih. Koliko je to zarazno, može se videti i iz činjenice da je jedan novinar Džm Marz, inače jedan od dobrih analitičara istorijskih događaja, u jednoj od svojih knjiga "Vladavina tajnom" duboko ušao u New Age vode, napisavši da je Bog, u Edenskom vrtu bio od krvi i mesa, tj Vanzemaljac. O delu "Biblija nije sveta knjiga"- Maura Biglina da i ne govorim.

Ova dva primer koja sam naveo, nisu jedini, ali se najviše ističu. Da li bi takva "dela" mogla da budu korisna? Ne. Da li su ona plod otonskog delovanja? Da. Ko je tome najviše doprineo? Nauka? Ne, nije nauka, nego BUKVALISTIČKO čitanje pisma, i tumačenje istog. Nesposobni da shvatimo svu kompleksnost stvaranja, svu neizrecivost Tvorca, mi u potrazi za odgovorima dozvoljavamo da nas sotona rešeta i udara sa obe strane. S jedne prikazujući nam BOGA kao ograničenog despota koji čini nelogične stvari, a sa druge prikazujući ga kao biće smrtno, ali nesagledivo moćnije od nas, u suštini kao stvorenje iz ko zna koje galaksije koje je eto došlo na planetu na kojoj je slučajno nastao život, malo se igralo, i od već postojećih oblika života napravilo nas kao svoje robove. U prvom slučaju, mi smo robovi hirovitog despota, u drugom sve je dozvoljeno jer je moral samo plod našeg umišljanja i uticaja "vanezemaljaca" kojim nas oni kontrolišu. Nema greha i nema orkupljenja. Obe slike BOG-a, su slike proizašle iz BUKVALNOG TUMAČENJA PISMA. NE IZ UČENJA CRKVE.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.349
Guy Consolmagno, svjetski priznati astronom, stalni je član isusovačke zajednice pri Vatikanskoj zvjezdarnici. U vatikanskom dnevniku L’Osservatore Romano piše o tome zašto neki isusovci postaju astronomi.

"Uglavnom su tu pitanja koja traže objašnjenja o tome kako se znanost susreće s vjerom. Znanost i vjera autonomne su ali se susreću barem u jednoj točki, a to je ljudsko biće koje je ujedno i vjernik i znanstvenik i čije su težnje i poticaji da se bavi znanošću u temelju više ili manje vjerske naravi tako da vjerske pretpostavke o svemiru zapravo temelje znanstveno promišljanje.

Mali se broj znanstvenika priznaju ateistima. Pa i znanstvenik ateist zahvaljivat će na oltaru Istine. A ta je Istina ipak mjerilo i svim znanstvenim pokušajima. Vjernici pak koji se ne bave znanošću ne dolaze do spoznaje strukture prirode kao znanstvenici, ali vjernici mogu dobro poznavati Onoga koga znanstvenici mogu samo naslućivati preko prirode. U Svetom pismu se veli: I vidje Bog da je dobro.

Znanstvenici su poput glazbenika koji uživaju u skladu kompozicije. Pa i u pristupu znanosti potrebna je određena vjera, nada i ljubav kao i u vjernika. A zašto mnogi isusovci postaju astronomi, znanstvenici? To se pokazalo već od samoga početka Družbe, napose u Rimskom kolegiju. Baveći se prirodnim znanostima, isusovci su nastojali otkriti i njihov prvi uzrok i svrhu. Na tom su planu podupirali i Galileja. A danas žele pokazati svijetu očitu činjenicu da Crkva ne strahuje pred znanošću, jer Vatikan podupire njihov rad i zvjezdarnicu, nego je grli kao dug put od stvorenja prema Stvoritelju. A i prorok Baruh lijepo veli: Zvijezde mu veselo sjaju na svojim postajama, zovne li ih, one mu odgovore: Evo nas – i radosno sjaju svom Stvoritelju. A i sveti Ignacije, promatrajući zvijezde doživljavao je posebnu Božju blizinu i poticaj da služi Gospodinu i sve upravi na veću slavu Božju.” (Izvor: rv/bitno.net)
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Slap, nisam ni rekao da su svi naučnici ateisti. To je tvrdnja BUKVALISTA. Inače, za to da CRKVA podupire nauku, nije novo. Nakon pada zapadnog Rimskog Carstva, samostani su bili, dakle CRKVA je bila čuvar znanja.

Za razliku od Sola Scriptura, koji u svom BUKVALIZMU nauku guraju dalje od sebe. Da nije tako, zar bi se u školama tzv. "Biblijskog pojasa" deca učila da je zemlja stara svega 6-7000 godina. Da ne govorim o drugim stvarima.

Dovoljno je na INTERNETU potražiti pojam Catholic scientists, i dobiti ogromnu listu. Što uopšte nije slučaj ako se kao predmet pretrage navede protestant scientists. Toliko o Sola Scriptura i njihovoj tvrdnji da se CRKVA protivi nauci, tj da su vera i znanost u sukobu.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Evoi šta vjeruju ravnozemljaši, Zemlja je ravna ploča, znači život i ljudi su samo na jednoj strani planete, čovjek ne može da ide u svim pravcima ima ledeni zid 3 km visine.

Sa oblik ploče dokazuje da to nije normalan oblik za život.

Zato se kod njih pojavljuje da neki ne vjeruju da Australija postoji, svi kreacionistički vodeći sajtovi negiraju Zemlju kao ravnu ploču u nju obično vjeruju evolucionisti.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zemlja ravna ploča? Evolucionist iveruju u to? Hmmm. Nekada ne tako davno, pre nego što je Internet postao široko dostupan, takva lupetanja bi se mogla pronaći u opskurnim časopisima za gubljenje vremena. Ali, danas, kada svako ko ima pristup Internetu, lako može da propagira svoje gluposti. Da ih uvije u click bait, i da navlači ljude da mu veruju.

Uostalom, šta ko veruje o ZEMLJI nije opasno, sve dok to ne počne da propagira kao ISTINU. A kako je danas sve relativno, i svako može da se nađe uvređenim, mediji koji i inače žele što gluplje gutače informacija to dopuštaju.

Nigde u Bibliji, niti bilo gde piše da je ZEMLJA RAVNA. Pominje se KRUG ZEMALJSKI.
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Свето Писмо, 1. глава, 1 страна. Ако видимо редослед стварања све постаје јасно. Ја сам раније извлачио из Библије где се све говори о равној земљи. Заправо, главни мотиватор да се посветим истраживању је Јуривака. Покушавао сам да му покажем где се у Писму види да је земља округа (лопта) и да "шиба" по Универзуму. Када сам сам увидео да тога нема, повукао сам се са форума и добро (!) истражио.

А коме се не свиђа показивање обмана овога света? Видео сам да су 99% оних који схватају колика је обмана у питању управо хришћани који виде кроз Писмо и списе (тумачења) светих отаца. Зато смо пред светом будале, али ако је за истину (против обмане) нека сам. Ко верује да колонизујемо Марс и друге "планете", онда нека верује. Ко верује да су Амери ишли на Месец, а сада немају ту технологију да опет оду - нека верује. Мени се комплетна слика обмана и лажи разјаснила (има ту још за истражити), тако да не убеђујем никога. Пишем о оном што сам добро истражио. Како у науци са којом имам додира, тако и у Писму, што ми је важније. По томе је земља централна у универзуму, баш као што Бог говори.




А ко ме назива будалом и мајмуном? Суботари који су морали прво да питају своје старешине у шта треба да верују и шта да заступају и ликови који су до јуче ишли против "науке", а сада су баш за њу. О атеистима не бих, они ће већином прихватити било шта, само да не укључује Бога.

 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
А ко ме назива будалом и мајмуном? Суботари који су морали прво да питају своје старешине у шта треба да верују и шта да заступају и ликови који су до јуче ишли против "науке", а сада су баш за њу.

Ko je pitao svoje duhovnike za mišljenje nije ni doživio reformu, taj je ostao u tradicion. crkvama.

A to se vidi i po izjavi Jovan Lestvičnika.

Treba imati puno poverenje u one koji su u Gospodu na sebe preuzeli staranje o nama, makar i naredili nešto što je suprotno našem mišljenju i što se naizgled protivi našem spasenju“.

(Sveti Jovan Lestvičnik, Lestvica 104)

Zato i jeste nastala reforma jer su se pobunili protiv autoriteta koji su im propovijedali zablude.
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Овде се ради о великим лажима, не о реформама.


Gleason's New Standard Map of the World 2.png
Title: Gleason's new standard map of the world : on the projection of J. S. Christopher, Modern College, Blackheath, England ; scientifically and practically correct ; as "it is."
Title (alt.): New standard map of the world
Cartographer: Gleason, Alexander
Creator: Buffalo Electrotype and Engraving Co
Date: 1892
Format: Maps/Atlases
Location: Boston Public Library
Norman B. Leventhal Map Center
Collection (local): Norman B. Leventhal Map Center Collection
Subjects: Map projection
World maps
Places: World
Extent: 1 map : col. ; 30 cm. in diameter, on sheet 55 x 39 cm



Видим да и неки суботари самостално истражују. Велики број људи увиђа везу између еволуције, "плавог кликера" и ванземљака (као наших твораца и спасиоца).

 
Poslednja izmena:
Natrag
Top