Filozofirajte!

Na "drugoj strani" je mrak i ništavilo. Ne samo da nema sunčeve svjetlosti, nego nema ni neonske.

Oslicno ,ja sam uvek mrzeo budjenje sa svetlost u ocima.Salu na stranu,pa sigurno da ima neka svetlost,duhovna recimo.Mene ovo zanima cisto experimentalno,jer toliko se prica o pojmu zivota i smrti da covek prosto hoce da zna istinu.
 
Pitanja o životu, njegovom smislu, pojavi, pa i svrsishodnosti, su pitanja koja su mučila čovjeka od kako je postao svjestan sebe..., pa otuda i sve filozofije, počev od one antičke pa do savremene, tragaju za odgovorom na ta pitanja, ali, kao što znamo, taj ogovor do sada nije pronađen!
Ono što ja mogu reći o tome, iako nisam filozof, jeste da je život borba a smrt pobjeda! Drugim riječima, smrt obesmišljava život i na kraju potire svu veličanstvenost njegove pojave.
 
Pa sad ja neznam dal je nesto velicanstveno ili ne ,verovatno da se stvar vidi onako zavisno iz kog se ugla gleda.Teoretski mozda zivimo u paklu,a ako nisi gledao iz drugog ugla onda ovo sto pricamo zasniva se na nagadjanju i procitanim knjigama,koje su uzgred napisali drugi ljudi iz nekih svojih pobuda.Ako recimo upitas prosecnog Afrikanca ,kome je upravo ebola zagorcala zivot i prosecnog amerikanca koji je upravo dobio na lotou dobices suprotan odgovor.Ali nisam mislio na taj ugao gledanja ,mislio sam na ugao gledanja samog tvorca koji mi necemo shvatiti,sta je i zato je to dobro i dali je to dobro.
 
Natrag
Top