Član
Učlanjen(a)
17.04.2010
Poruka
70
poz ljudi, da vas pitam nesto, preko MIXERA od zvucne kartice spojio sam 3 para zvucnika na komp... e sad spojio sam liniju u zeleni ulaz ( za zvucnike ) a ovamo u plavi i u rozi ulaz spojio sam druga 2 para zvucnika. e sad na ta 2 para zvucnika radi samo 1 tj glavni zvucnik a ovaj drugi neradi.. ja msm dda je to zato sto ispusta mono zvuk, a da li mgu ikako napravit da mi rade oba zvucnika?
 
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
drugar, rozi je za mikrofon, a plavi nisam siguran, tebi treba zvucna karta koja podrzava vise sistem ozvucenja koji spajas ili da spojis zvucnike kao jedan sto je malo rizicno, ako im ne znas otpornost i kojom vezom spojiti mozes ih lako spaliti
 
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.388
Sine šta nalupeta ti, gde nađe da na mic i line in ubodeš zvučnike, za 5.1 ide narandžasti, crni i sivi dodatno
 
Član
Učlanjen(a)
17.04.2010
Poruka
70
nikola mrlonjo nemoj pisat ako nekontas kako sam to izveo eot' slika pa vidi



i
neces da citas, jel vidis fino podesavanja zvucne, i ona mi daje tu mogucnost da mijenjam sta ocu ubost i dje ocu ubost
 
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
nikola je skontao samo si ti pogresno razumio, ne mozes mijenjati, zeleni je zeleni i samo u njega mozes svoj zvucnik skopcati, da imas drugu zvucnu kartu mozda bi i mogao nesto izvesti al opet malo nezgodno zato sto kopcas liniju, a linija vuce zvuk iz citave zvucne karte i prebacuje na zvucnike, radije kupi normalno ozvucenje, subwoofer i 5 zvucnika i imas savrsen zvuk a ne treba ti ni skupo ni jako
 
Član
Učlanjen(a)
17.04.2010
Poruka
70
ne druze, nevuce linija toliko i nije do toga, nego ovdje ide MONO zvuk a ne stereo sto meni treba
do toga je.. hvala vama na pomoci
 
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.388
Brate plavi priključak je line-in i on je stereo, a mic je mono, logično, dakle, plavi priključak je linijski ulaz (analogni ulaz signala iz bilo kojeg uređaja, npr resivera, pretpojačala, DVD playera i sl. u zvučnu kartu), a ne izlaz, što važi i za mic, samo što on ima drugačiju primenu (tj za microphone) i nije ista posetljivost.
Dakle, prosto, ti imaš na zvučnoj samo jedan izlaz pozadi i jedan front, koji se mora vezati kablićem posebno kao za AC97 codec, što sigurno i piše na ploči.
I što se ljutiš, kad neznaš, nauči osnovno, google je pun informacija, samo treba googlati....
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2012
Poruka
97
Evo da se nadovezem na temu da ne bi otvarao novu,kupio sam zvucnike 5.1 sistem moja maticna je ASRock P4VM800 i radi mi samo jedan zvucnik koji je prikljucen u subwoofer i to na utor gde pise central,a ostala 4 ne rade.Mada sam probavao jedan po jedan na taj ulaz i oni svi rade ali zajedno da rade nikako,takodje radi i subwoofer.Vidim da mi je driver VIA AC 97 Enhanced audio controller.Sistem je Windows 7 na xp sam imao slican program kao ovaj gore sto je PetarZaric postavio na slici,ali sada ga nema mislio sam da preko njega ukljucim da se upale svi ovi zvucnici.Skinuo sam gomilu programa i nista nema nijedan da mi se pokaze kao onaj na xp-u.Moja zvucna sa maticne ima samo tri ulaza,jedan mi je covek rekao iz servisa da to moze da se resi sa programom ali ja ne mogu da nadjem taj program,a drugi mi kaze kupi zvucnu karticu sa vise kanala.Sta da radim? Molim za savet.Nadam se da sam dostavio informacija za resavanje problema.Hvala.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.070
Odredjene zvucne kartice imaju mogucnost visekanalnih zvucnih podesavanja i umesto toga koriste ulaze koji su namenjeni na primer za line in ili mic i za 7.1 cak i front ulaze. Problem je sto vecinom se to radi preko softvera koji dolazi uz drajver za zvucnu karticu.
@igo my way problem je sto za tvoju zvucnu karticu postoji samo genericki windowsov drajver jer nije predvidjena za rad an novijim sistemima. Pokusaj da potrazis ukoliko postoji drajver za vistu i aplikacija da instaliras njih. Ako ne mislim da postoji jedna third party aplikacija mislim da je nesto kao sound manager ili nesto tako pa pokusaj da izguglas, ne secam se tacno...

@nikolajub Odredjene kartice koriste line in i mic za visekanalni zvuk, i potrebno je podestiti u podesavanjima recimo 5.1 pa zatim podestiti tacno kanale, ili ukoliko su kanali fiksni u toj postavci pravilno prikljuciti uredjaje zasebno. Valjda su proizvodjaci stedeli na hardveru pa su softverski resili taj problem, menjanjem funkcije ulaza :)

Moja preporuka je kupovina neke bolje zvucne kartice, jer ako vec koristite bolje ozvucenje u zavisnosti koliko zelite da izdvojite mozete dobiti prilicno na kvalitetu zvuka, mada pitanje je koliko kome je to i potrebno :)
 
Natrag
Top