Zrtveni Starog zaveta - Da li je vecan ili je ukinut?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Apstol Pavle je to sve lepo objasnio u poslanici Jevrejima. Isus nije ukinuo nego ispunio zakon. Matej 5.17. Šta je ukinuto od Božijih zapovesti koje su isklesane na kamenim pločama ? Ni jedna zapovest koja se tiče moralnih načela nije ukinuta šta više još je i pooštrena. Postavljeno je pitanje koji zakon je postavio čovek a koji Bog ? Oba zakona je postavio Bog ali je u starom zakonu dao obećanje da će uspostaviti novi zakon JEREMIJA 31. 31. Evo dolaze dani govori JHVH kad ću s Izraelovim domom i s judinim domom sklopiti novi savez./// Znači novi savez je obećan i kako je obećan tako je i došao. Pa ni ovaj savez koji je sad nije trajan jer će Isusova žrtva za grehe biti ukinuta DANILO 11.31. i onda ko bude grešio zna se šta je plata za greh. A da će ih imati koji će grešiti i to u raju na zemlji vidi se iz ISAIJA 65.20. I oni će umreti za svoje grehe jer tada će važiti JEREMIJA 31.29. U to vreme više se neće govoriti : očevi su jeli kiselo grožđe a sinovima trnu zubi. /// Ko god bude zastranio i grešio samo će on umreti.
Što se tiče starog saveza pročitaj JEVREJIMA 8.7.
Što se tiče levita sveštenika kaže se da im neće nestati naslednika koji će prinositi žrtve. Taj naslednik ne mora da bude levit bitno je da obavlja svešteničku službu i da prinese žrtvu. Isus je bio iz plemena Judina a prvosveštenik po redu Melhisedekovu. JEVREJIMA 7.14.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Nikeprodaja kaže:

,,Netacno upravo je to pedagoska mera kojom su te i u skoli ucili da sednes i da naucis.Dakle,budi slobodan pa sedni i uporedi nije tesko vrlo je prosto.Da li je Mojsije napisao Deklaog? na cemu je napisan Dekalog a na cemu ostali zakon?Gde je stajao Dekalog a gde ostali zakon?,,

Nije važno na čemu je napisano već ko je autor tog zakona, mogao ga je pribeležiti i neverni Jova a opet se to ne vodi kao njegove reči ni zapovesti već onoga koji je to rekao.
Ako su a jesu Božije reči na kamenu čije su reči u knjizi i ko je autor tih knjiga ako je Bog onda opet krivi Jova nema ništa sa tim jer to nije njegovo on je samo zapisničar.
Dakle,koji je to Mojsijev zakon a koji Isusov?
To pitam da bih znao koji je zakon čovek postavio a koji Bog?
Ako je kojim slučajem oba Bog dao onda pitam zašto je i kada odbacio svoje reči i zašto one u knjizi baci a one na kamenu ostavi kad je njegova reč isto vredna i na kamenu kao i na papiru?
Ako nisu jednako vredne onda palim ovu papirnu i pravim kamenu Bibliju da bi bila validna.

Nigde ne vidim da je ukinuto jer i Isus to svedoči jer da je ukinuto onda uzalud se pisalo kad ne važi...nagoveštavala žrtva i onda ukinuto...a Isus kaže da nije ukinuta žrtva za greh jer bi time Njega ukinuli.
Eh, proroci proroci da su znali kako će njihovi zapisi proročkih zbivanja biti simbolika i ,uslovljena, po principu može a ne mora sve zavisi onda bi to bilo ne ozbiljno.

A kad se postavi po proroštvu hram onda će biti žrtvi i to piše.
Nisu imali državu dugo vremena ni sveštenstvo i to je najavljano ali je obećano da će sve imati i opet sve činiti.
Žrtva će se prinositi jer ne postoji samo jedna vrsta žrtvi. U početku će prinosti žrtvu za greh dok ne upoznaju onog što ima rane na rukama i tad će ga poznati i onda ostaje zahvalna.

Bilo bi lepo kad bih dobio odgovor na tih par pitanja od gore.
itekako je vazno,jer da nije ne bi postojala podela izmedju zakona.Ako nije vazno zato je napravljena?Zasto Bog nije napisao zakon vec Mojsije?Zasto je samo Dekalog napisao LICNO SVOJIM PRSTOM?Dalje,zasto taj zakon koji je napisao Mojsije zasto mu Bog nije rekao da i njega stavu u kovceg Zaveta kada su jednaki?Mozda ti znas nesto vise od samog Boga ;)

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Jevrejima 13.15. Preko Isusa uvek prinosimo Bogu žrtvu hvale to jest plod usana koje objavljuju njegovo ime.
Jevrejim 13.16. I ne zaboravite činiti dobro i deliti s drugima jer se takvim žrtvama ugađa Bogu.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Još nisam dobio odgovor na pitanje:
Koji je to zakon koji je Isus napisao i gde ga nalazimo u Pismu?
Koji je to Mojsijev zakon?

A potom bih rado odgovorio na pitanja meni upućena.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246

Mrsiš i to dosta pročitaj poslanica Titu 3.9. Imam utisak da ti se sve pobrkalo u glavi.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Peko 71
Ma lipo si ti to primetio ali ti promače gda Paja govori kako su se danima raspravljali i dokazivali Pismo, kako to da izostavi?
Ako neko nešto izjavi onda bi bilo pristojno da to i potvrdi Pismom inače je to neozbiljan dijalog.
Ako si ti kompetentniji daj odgovor a nemoj biti advokat drugome podržavajući njegovu izjavu koja treba Pismom biti potkrepljena pa to ti onda učini.
Poznat mi je vetar i dakle duva zato bi bilo lepo dati odgovor i ja neću pitati.Sutra ja mogu napisati razne stvari i kad vas dvojica pitate neko treći vam može reći čitaj Tita 3.9 i ništa ne pitaj neka čovek govori šta hoće pitati nesmeš.

A koliko vidim i Nikiprodaja je meni postavio pitanje pa mu nisi zalepio etiketu jer....

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317

lepo je vreme idi sa decom das se igras zmurke,ja sam malo mator za to_Ocito je da da ne zelis da ozbiljno diskutujes,ponasas se ko dete kad mu neko ne da igracku.Pogledaj ko je koga prvi pitao

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
U pravu si godine čine svoje ali se ipak potrudi da veruješ pisanom nije teško.
Ne postoji MOJSIJEV zakon već Božiji preko Mojsija i Bog NIJE ukinuo svoju reč već ISPUNIO.
Isus nije govorio od svoga tela već po Duhu koju mu je govorio i NIJE ukinuo ono što ti kažeš da je ukinuto već je ispunio svojim dolaskom i prinosom.
Znači VAŽI reč Božija preko Mojsija i VAŽI reč Božija preko Sina.

Hrama nema pa nemože više biti žrtve....a šta će prineti u Jezekiljevom proroštvo od Boga datom?
Isus je savršena žrtva a da li to svi Jevreji prihvataju...zato će doći njihovo vreme i država se formirala i hram će se podići jer će Gospod doći iznenada u crkvu svoju a ako nema hrama gde će doći?
Kad se Izrailj obrati preko 2 proroka onda će se prinosti ZAHVALNA žrtva ne za otkup već u znak zahvalnosti samo treba verovati Bogu i reči Njegovoj koju dade preko proroka a proroci Božiji NE LAŽU.

Hvala Bogu za svako dete na svetu i kad ostarim pokušaću da ne pravim greške koje ti činiš.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Momce pokazi mi gde je hram uslov za prinosenje zrtve?Gde je prinosio Avraram,Jakov,Noje,Adam?U kom hramu?

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Ma to Jezekilj zbijao šale ili Onaj koji mu reče...jel ti sad lakše?
Pošto negde postoji konfuzija moraće se prvo osnove postaviti da bi se redom razumelo jer ovako s brda s dola kako si pitao i sve izmešao se ne može razumeti i sad vidim zašto imaš taj problem jer redosled nedostaje.
1. Jezekilj je opisivao hram koji se na kraju gradi a to je vreme pred nama.
Taj hram nema ništa sa praistorijom već sa budućnošću.
2. Avram je živeo PRE vremena hrama i zato je prinosio na gori jer će tek od Mojsija početi HRAMSKA služba, bar sam mislio da se to zna.
3.Jakov i Noje takođe su živeli daleko pre HRAMSKE službe i nisu mogli u hramu prineti rtvu ali od Mojsija je postojao.

To što su pojedine ličnosti prinosile žrtvu je nagoveštaj savršene koja se pokazala i ko je može ukinuti osim oni što nemaju tu žrtvu.
Hrama nema više od 19 vekova ali proroštvo baš tako i govori da će dugo vremena SINOVI IZRAILJEVI biti bez svega toga i onda će ponovo dobiti državu i svešteničku službu i kneza i redom i Božija se ne može pomeriti ma šta god rekla Jelena.

Pagani verom nađoše Mesiju a Izrailj ima svoje vreme kao što apostoli rekoše i kad se paganima završi vreme onda izrailju spada slepilo i poznaju onog koga razapeše i prinose žrtvu HVALE kroz ceo milenijum a posle prestaje hramska služba jer nema više neprijatelja ni smrti i Jerusalem nebeski silazi u kojem ćemo biti licem k licu i nema više potrebe za hramom jer smo jedno.
Bog reče da će ponovo biti hram i da će tamo biti žrtve i tako će biti a sve reklamacije na Biblijski tekst možeš uputiti autoru tih reči jer ja samo čitam i VERUJEM pisanom.

Da bi se izvršila detoksikacija razuma i duha potrebno je udaljiti spise Jelenine i čitatiSAMO Pismo i verovati SAMO Pismu i ubrzo stiže zdravlje duhovno po reči Božijoj. Savet je proveren i delotvoran kod mnogih.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Natrag