Šta je novo?

Zoološki vrt slavi 75. rođendan

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Svečana proslava počinje sutra u 11 časova

Zoološki vrt slavi 75. rođendanIzvor: Blic R. B. | 11. 07. 2011. - 13:46h | Foto: A. Stanković

BEOGRAD - U Zoološkom vrtu sutra će u 11 sati biti upriličena svečanost povodom obeležavanja 75. godišnjice od osnivanja ove ustanove.

88799_bgd09-zoo-vrt-slon-foto-a-stankovic_f.jpg

PTT je odštampalo i seriju prigodnih poštanskih markica sa likovima životinja

Svečanosti će prisustvovati zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Alimpić, član Gradskog veća Dejan Mali i direktor Zoološkog vrta Vuk Bojović.

Obeležavanje značajnog jubileja počeće otvaranjem kaveza za bele tigrove koji će otvoriti naš istaknuti pisac i scenarista Dušan Kovačević, dok će skulpturu beloglavog supa, rad vajara Vuka Bojovića, otkriti Miodrag Fišeković, direktor internacionalne vajarske smotre “Mermer i zvuci“- manifestacije na kojoj je skulptura i rađena.


Tom prilikom firma za standardizaciju JUQS direktoru Beo zoo vrta Vuku Bojoviću uručiće sertifikat o standardu ISO 9001 koji ima retko koja ustanova ovog tipa u svetu.


Specijalno za ovu priliku Javno preduzeće PTT saobraćaja „Srbija” - Srbija marka odštampalo je seriju prigodnih poštanskih markica sa likovima životinja koje će promovisati na sutrašnjoj svečanosti, a kompanija SBB uvela je bežični internet koji pokriva teritoriju celog vrta.
 
Top