"Zona mrtvih" nominovana za najbolji horor

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
"Zona mrtvih" nominovana za najbolji horor


Film "Zona mrtvih" reditelja Milana Konjevića i Milana Todorovića nominovan je u kategoriji najbolji horor film na festivalu "Fantasy Horror Award", koji će se, u organizaciji "Fantasy Channell" i " FunFactory Entertainment", održati u italijanskom gradu Orvietu, saopšteno je iz distributerske kuće "Tak".

v157936p0.jpg


Festival "Fantasy Horror Award" trajaće od 19. do 21. marta, a ceremonija svečane dodele nagrada zakazana je za poslednji dan u prestižnom teatru "Mancineli".

Biće dodeljeno 16 nagrada - rediteljima, glumcima, scenaristima, piscima, animatorima i scenografima, koji su se u prethodnoj godini izdvojili na polju fantazije i horor žanra.

U okviru festivala održavaće se, pored projekcija, i predavanja, izložbe i prezentacije. Posle premijere na prošlogodišnjem Festu, film "Zona mrtvih" je do sada učestvovao na više od 15 domaćih i stranih festivala, uključujući i najveći festival fantastike na svetu "SITGES 09" u Kataloniji.

"Zona mrtvih" je prvi domaći zombi film, čija je radnja smeštena u Pančevu gde se, usled izlivanja opasnog biohemijskog otrova, ljudi pretvaraju u bezumna bića željna krvi.


Izvor: Mondo
 
Natrag
Top