Zlatni vaterpolisti stigli u Beograd: Nećemo euforiju pred Rio

Učlanjen(a)
24.07.2010
Poruka
6.013
Zlatni vaterpolisti stigli u Beograd: Nećemo euforiju pred Rio

278762805346b3304702cb26180fd44f.jpeg


Najbolji vaterpolisti Srbije stigli su Beograd iz Kine gde su četvrti put uzastopno osvojili trofej u Svetskoj ligi i poručili da ne žele euforiju uoci Olimpijskih igara u Riju i "napad" na jedino zlato koje im nedostaje.

Srbija je u nedelju u finalu savladala SAD 10:6.

"Teško je donositi zaključke jer je pripremni period pred Olimpijske igre. Bilo je teško, za šest dana isto toliko utakmica, drugačija klima.. Tek nas čeka najteži deo i idemo u Rio sa najvećim mogućim željama", rekao je Filipović novinarima odmah nakon dolaska iz Kine na aerodrom Nikola Tesla.

Filipović ističe da timu nije potreban dodatan pritisak i pompa pred jedino takmičenje na kojem sadašnjoj generaciji nedostaje zlato.

"Bez ikakve euforije nastavljamo dalje, nije nam potrebna prevelika medijska pažnja. Reprezentacija SAD najviše je napredovala, rastu u formi, iako se u finalu to nije videlo. Možda je došlo do umora, verujem da će imati važnu ulogu u Riju", poručio je jedan od najboljih vaterpolista sveta.

Kapiten Živko Gocić rekao je da je reprezentacija još gladna zlatnih medalja.

"Navikli smo ljude u Srbiji za uspehe, ali mi se tako ne osećamo. Imali smo super provere u Kini, ali ne verujem da će biti ovolika razlika u Riju, već žestoka i velika borba", poručio je Gocić.

Gocić je pohvalio mlađe saigrače i dodao da su ponašanjem i igrom opravdali poverenje.

Srpske vaterpoliste ispred Saveza dočekali su predsednik Saveza Milorad Krivokapić i Darko Udovičić.

(Tanjug)


Izvor: sport.blic.rs
 
Natrag
Top