zivotni 'usputni' problemi

Član
Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
30
e ovako ... sta da radi momak koji nije uspio da zavrsi skolu,tj izbacili ga iz 3 razreda gimnazije,gubi svoje drustvo koje vec se sprema za ekskurziju,koji ne zna nesto puno stvari koje su potrebne za zivot tj osnovnih stvari... da li da trazi nesto u cemu je dobar ? pa da se tu uklopi i nadje sebe ili sta ? znaci da sumiram pitanje je kako da taj momam koji gubi vjeru u SEBE se vrati na pravi put ? nisam znao gdje ovo da postavim ali ovo mi je nekako zanimljiva diskusija ako je i bude...pozdrav

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
Teško pitanje .... Šta najbolje znaš da radiš? U čemu si se do sada najbolje pronalazio? Šta te privlači u životu? Ne kloni duhom, pričaj, .....

Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
Prvo treba pronaći uzrok pada u školi....Ne izbacuje se iz škole zbog prosipanja kikirikija po podu.

Član
Učlanjen(a)
03.09.2010
Poruka
1.184
ako si ovo ti...msm tvoja životna priča...msm da ne treba da se demorališeš...svi ti problemi se mogu svrstati u te neke adolescentske...tako da...to je samo jedan mali dio života...pred tobom su još mnogi problemi,prepreke i izazovi...zato glavu gore i potrudi se da sebi osiguraš što bolju budućnost i ne dozvoli da ti jedna greška u mladosti poremeti cijeli život...eto nadam se da sam bar malo pomogla...:)

Član
Učlanjen(a)
09.08.2010
Poruka
2.131
Znam da te ovo nece utesiti ali veruj mi... kad dodjes u neke godine tad ces videti sta su pravi problemi i sve ovo izgledace ti smesno.... svi smo mi pravili gluposti u mladosti....

Tweety je u pravu za sve sto ti je rekla... vredi je poslusati... :yea:

A, i Zonki ima pravo... kad vec pricas, daj da cujemo i sto si izbacen iz skole, cisto da imam siru sliku... yes3

Član
Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
30
a iz skole sam izbacen zato sto nisam ulazio u nju ...znam da skoro niko ne voli skolu ali ja bas ne .nista me ne privlaci njoj ...cak ni predmeti koje sam voli i koje i sad volim nisam posjecivao....a sto se tice demoralisanja nisam jos u toj fazi .mada je svako imao tih dana ... ovo je slobodna diskusija pa rekoh cisto da vidim i druga razmisljanja na ovu temu.zahvaljujem na odovorima

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
a iz skole sam izbacen zato sto nisam ulazio u nju ...znam da skoro niko ne voli skolu ali ja bas ne .nista me ne privlaci njoj ...cak ni predmeti koje sam voli i koje i sad volim nisam posjecivao...

LoL.... :mrgreen: Biće mali od tebe nešto... :D Nemoj da se demorališeš, ni Ajnštajn nije bio nikakav đak ;) Porazgovaraj sa porodicom o svemu što te muči... m? :)

Član
Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
30
godina 18 :) odakle ste svi vi koji ste odg na ovu temu ? :) izuzetno sa m nesiguran :))

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

glup sam ...zaboravite ovu gornju moju poruku sa pitanjem odakle ste

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
Druže nisi mi jasan...U školu se ne ide da se nešto nauči. To je trebalo odmah da shvatiš... Mislim da sam jedini đak koji nije bio prisutan prvi dan u školi ,niti u prvom ,niti u drugom razredu... Ali polako shvatiš da u školi što učiš,možeš i kući...samo ima jedna velika razlika...U školi ima dece...Deca su svakakva...dobroćudna,zlobna,pakosna,zavidna,lepa,vesela....Bitno je druženje...I moj najbolji drug je bežao iz škole....tj nije ni dolazio da pobegne...imao je za 4 godine ukupno izostanaka koliko i jedna godina časova...Ali ju je opet završio...

Nego negde se u tebi sakrio problemčić koji ili ne želiš da shvatiš ili ne možeš jednostavno...
Ne znam,možda ne voliš ljude (nije to nastrano,svako ima svoj pogled na život,za mene sociopate ne postoje...)
Popenji se jedan dan na najviši vrh u tvom okruženju,stani i pogledaj u najniži predeo ispod sebe...Tada ćeš shvatiti da si iznad svih,što implicira da svako može da bude u nečemu u vrhu...odnosno da bude najbolji. Onda se osvrni oko sebe,pogledaj šta te interesuje,probaj sve...

Ja još nisam sreo čoveka koji ne zna da uradi ama baš ništa. Čak i retardirane osobe ili daunovci imaju toliko sposobnosti...neki su čak i svetski priznati umetnici...Zato pamet u glavu i počni da razmišljaš pravo.

Natrag