Šta je novo?

ZiL: Koncept nove ruske predsedničke limuzine

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
ZiL: Koncept nove ruske predsedničke limuzine

Izvor: totalcar.rs

Zil-Concept-413x294.jpg


Autor:
Ina Poljak


Zavod imeni Likhachova (u bukvalnom prevodu ”Zavod nazvan po Likačovu”, poznatiji kao ZiL) je ruski proizvođač masivnih oklopnih vozila kao što su tenkovi i transporteri, ali učestvuje i u pravljenju luksuznih oklopnih automobila za potrebe ruske diplomatije.
Uprkos činjenicama da su kupci ZiL-a za isti dužni da izdvoje identičnu sumu novca kao i za Maybach ili Rolls-Royce, oni praktično ne postoje izvan granica bivšeg Sovjetskog Saveza i proizvode se retko kad više od 12 komada godišnje.
U saradnji sa ruskom vladom i dizajn studijom, kompanija je upravo prezentovala novi koncept predsedničke limuzine koji će najverovatnije zameniti vladavinu Mercedes S klase u voznom parku Dimitrija Medvedeva.
Koncept nema zadnje staklo i karakteristične oštre ivice i uglove što je vrlo neuobičajeno za modu 21. veka, ali se uočava izvesna sličnost sa oblikom i veličinom američkih automobila iz ’70-ih. Bivši ZiL-ov dizajner Slava Sakjan (Slava Saakyan) izjavio je kako nije imao nameru da učini ovaj model previše lepim, mada je, sudeći po njegovoj dužni, veličini točkova i drugim raskošnim karakteristikama, pokušao da napravi otmen i poseban auto.
Bezbednost, komfor, jednostavnost i savremenost su ključni kvaliteti koji će ovom automobilu obezbediti dugovečan dizajn. Limuzina takođe predstavlja odraz svojih korena i odražava ruske vrednosti: velelepnost i pouzdanost.
Ruska vlada će doneti odluku da li će zadržati predlog dizajna bivšeg ZiL-ovog dizajenera Slava Sakjana i pustiti auto u proizvodnju. 3D model novog koncepta možete videti u galeriji.

1.jpg


10.jpg


11.jpg


12.jpg


13.jpg


14.jpg


15.jpg


17.jpg


22.jpg


3.jpg


4.jpg


5.jpg


8.jpg


9.jpg

Izvor: Autoevolution
 
Top