Šta je novo?

Žene smirenije u vožnji, ali neke spremne i na fizički obračun

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Ko je kakav za volanom


Žene smirenije u vožnji, ali neke spremne i na fizički obračun
Tanjug | 02. 07. 2011. - 18:24h

BEOGRAD - Na to što pojedini učesnici u saobraćaju ne poštuju propise, pa pretrčavaju ulicu ili se prestrojavaju bez signalizacije, žene reaguju manje agresivno od pripadnika jačeg pola, ali je tri odsto njih spremno i na fizički obračun, pokazale su najnovije ankete.

144120_auto-shutterstock71343286_f.jpg


Ni procenat muškaraca koji su spremni za "sukob", mada ponekad tako izgleda, nije veći.

Najnovije istraživanje sajta "Polovniautomobili.com", u kome je učestvovalo oko 10.000 ispitanika, pokazalo je da 28 odsto dama trubi vozačima (ili pešacima) koji je ugrožavaju, dok skoro svaka treća na to ne obraća pažnju i nastoji da se usredsredi na vožnju.


U strahu od reakcije vozača ili pešaka koji pravi prekršaj, devet odsto pripadnica lepšeg pola ne uradi ništa, 17 odsto burno reaguje uz psovke, a samo jedan odsto njih nepristojno gestikulira vozaču.

Međutim, ima i žena koje "presecaju" put, izlaze iz auta i spremne su da se verbalno, pa čak i fizički "obračunaju". Njih je samo tri odsto.

Oko osam odsto njih ne bira način na koji će da reaguje, nepristojno gestikulira dva odsto, trećina ne reaguje kako bi bila što bolje skoncentrisana na vožnju, a tri odsto, jer se plaši reakcije učesnika u saobraćaju koji je napravio prekršaj.


Sirena prva strada

Kada je reč o muškarcima - svaki treći na neprimerenu ponašanje ostalih učesnika u saobraćaju najčešće reaguje pritriskom na sirenu, a svaki peti opsuje.
 
Top