Zene ostavljaju muzeve koji su srecniji od njih

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Zene ostavljaju muzeve koji su srecniji od njih

fjjij7.jpg


Oženjeni muškarci ne smeju da budu srećniji od svojih supruga jer bi u suprotnom mogli da ostanu bez njih, zaključili au autori jednog istraživanja.

Studija koja je obuhvatila desetine hiljada parova iz Velike Britanije, Nemačke i Australije potvrdila je postojanje fenomena koji su ekonomisti nazvali ’Razlika u sreći’. To znači da što je razlika u nivou zadovoljstva koji supružnici osećaju veća, veće su i verovatnoće da će brak biti okončan. Ono što je zanimljivo jeste podatak da se ovaj fenomen pojavljuje samo kada su žene nesrećnije od muškaraca.

’Razlika u sreći’ se povećava kada su žene opterećene većinom kućnih poslova, kada ne pripadaju istom društvenom staležu kao muževi ili ne zarađuju više od proseka. Takve žene su nezadovoljnije od svojih partnera i najčešće se odlučuju na razvod. Sa druge strane, razlike se smanjuju kod parova koji su istog ili sličnog porekla i religije ili kada je žena domaćica, studentkinja ili penzionerka, tvrde autori studije koja je u Nemačkoj objavljena pod naslovom ’Ne smete biti srećniji od svoje žene’.

„Kod svakog para postoji težnja za jednakim osećanjem zadovoljstva,“ navode autori studije. „Moguće je da parovi koji nisu u stanju da ujednače nivoe sreće rizikuju razvod.“

Izvor: Srbija.Net
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Ono što je zanimljivo jeste podatak da se ovaj fenomen pojavljuje samo kada su žene nesrećnije od muškaraca.
Ma nije moguće??? Gde bi one to... :blum3:
Jedino da i mi pustimo po koju suzu, čisto onako, da se vidi, da ženama bude lakše! :lol:
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Studija koja je obuhvatila desetine hiljada parova iz Velike Britanije, Nemačke i Australije potvrdila je postojanje fenomena koji su ekonomisti nazvali ’Razlika u sreći’.

Kakvim se "fenomenima" ekonomisti bave... wacko2

Naravno da nije moguce,Re,vidis ko se bavi tim glupostima :D
 
Natrag
Top