Šta je novo?

Zemun: Pijaca otvorena, ali ne radi

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Zemun: Pijaca otvorena, ali ne radiIzvor:
Novosti.rs
Beograd - IAKO je svečano otvaranje prve pijace - trga u prestonici, koja se nalazi u Zemunu, upriličeno još 21. juna, u petak smo na gornjem delu tržnice zatekli samo - prazne tezge. Jedan od radnika koji je menjao sijalice na kandelabrima objasnio nam je da pijaca od otvaranja uopšte nije radila, jer su zakupci bili nezadovoljni malim tezgama, pa su iz JKP "Gradske pijace" nedavno nabavili nove, veće tezge za izlaganje robe.


bgd-pijaca_620x0.jpg- One prethodne bile su male i imale su svetlu tendu koja je propuštala svetlo i toplotu, a ove nove su, kao što vidite, veće i imaju zelenu nadstrešnicu koja bolje brani od sunca - objasnio nam je ovaj radnik. - Zakupci su bili veoma nezadovoljni, ali pošto su nove tezge stigle, trebalo bi da pijaca konačno počne da radi za nekoliko dana.

Na pitanje zbog čega dugo najavljivana i svečano otvorena pijaca još uvek ne radi, u "Gradskim pijacama" su nam odgovorili da su u saradnji sa zakupcima doneli odluku da početak rada odlože za septembar, zbog visokih temperatura.

- "Gradske pijace" su za potrebe funkcionisanja ove tržnice napravile 150mobilnih tezgi koje će biti na raspolaganju zakupcima na Omladinskom trgu. Prilikom izrade novih tezgi vodilo se računa o primedbama zakupaca i napravljene su u dogovoru sa njihovim zahtevima. Nove mobilne tezge dimenzija su dva metra sa 90 centimetara, sklopive su, sastoje se iz dve radne ploče iimaju pokrivku koja štiti prodavce i robu od atmosferskih neprilika - rekli su nam u "Pijacama".

Zakupci tezgi su se u junu, osim na veličinu tezgi i na male tende, žalili Upravi pijace da nemaju bunkere za robu, pa su "Pijace" nedavno usvojile žalbu prodavaca i nabavile odgovarajuće tezge.


VREDNOST RADOVA 150 MILIONA


UKUPNA vrednost radova na Zemunskoj pijaci - trgu iznosi oko 150 miliona dinara. Do sada su završene prve dve faze koje su obuhvatili izgradnju 44 montažna objekta na donjem delu, dok su na gornjem postavljene mobilne tezge, izgrađena je kišna kanalizacija i instalacija i formiran je trg. U trećoj fazi planirano je sređivanje donjeg dela pijace i njeno natkrivanje, a završetak je planiran za sledeću godinu.

 
Top