Zemlja- stvorena za nas

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Mnogi vernici imaju problem da objasne zasto svemir i planeta konstantno pokusavaju da nas ubiju, ako ih je stvorio dobri bog zbog nas.
Ljudi koji govore da je zemlja idealna za zivot i zaljubljena u isti, moraju da zaborave na sledece cinjenice:
Cunamiji
asteroidi
uragani, tornadi, munje, poplave
70% planete je voda ( slana voda, ne mozemo ni da je popijemo )
ogromni deo kopna je ili previse vruc ili previse hladan da bi se na njemu zivelo
3,5 milijarde godina evolucije da bi se doslo do nas
98% vrsta koje su zivele su izumrle
razne bolesti, lose mutacije i tako dalje.
prespavamo trecinu zivota
ne vidimo radijaciju, magnetna polja i tako dalje
moramo da jedemo stalno jer smo toplokrvni, mnoge zivotinje nemaju te probleme, ali hiljade dece svaki dan umire od gladi jer kod nas nije tako

i tako dalje, kapirate zasto je vrlo tesko reci da je sve stvoreno za nas, bilo da ste musliman, jevrej hriscanin ili bilo kakav drugi vernik koji misli da nas je stvorio dobri bog ( iako i same svete knjige ne govore tako )

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
axaxaxaxaxa
kao prvo niko ne kaze da je kosmos stvoren za nas, kao drugo nigde nema dokaz da je kosmos stvoren
kao trece, ja sam ti vec jednom rekao, dzaba oni tvoj kopaju tazeci dokaze o coveku, dokazi coveka nisu u zemlji u blatu ili sta ti ja znam, dokazi su gore, drugim recima dokazi su u svemiru i njih treba traziti u svemiru
zemlja jeste idealna za zivot, a posto si ti malo ovako da ne kazem priglup nego slabo kapiras, moram da ti kazem i sto je idealna za zivot
zato sto na drugim planetama koje su otkrivene do sad, nema mogucnosti za zivot coveka razumes sad? kakve god ti kritike imao na racun zemlje, ona je idealna za zivot coveka to kazu i ovi tvoji naucnici, pa ne znam sta ti to sad nesto mudrujes

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ok, trebas da se raspitas malo pre nego sto krenes da kucas glupost ;)
Vec smo nasli desetine planeta u savrsenoj zoni od sunca na kojima je zivot moguc, sto znaci da postoje milijarde, i pored svih ovih stvari koje sam nabrojao, mozda ne znas sta znaci rec idealno ?
Hoces da trazis dokaze o postanku coveka u svemiru ?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
šta ste vi to našli
na kojoj ste to planeti bili
gdje su vam dokazi za te tvrdnje
ma hajde, tko vam još vjeruje u te bajke

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Ako neki genije kompozitor komponuje genijalno i savršeno muzičko delo, da li je on kriv ako orkestar ne odsvira dobro...?

Da li je Bog kriv što nismo dobri domaćini na zemlji koja nam je poverena na čuvanje?

Kada su u početku stvoreni i Zemlja i čovek, stvoreni su da postoje večno...Čovek je odabrao greh, i time zapečatio i sudbinu Zemlje, i svoju sudbinu na njoj...
I "tvoji" naučnici se danas slažu da ovakav život neće opstati još dugo, i da Zemlja ima vek trajanja...
Tu informaciju smo imali u Bibliji još pre par hiljada godina...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Naravno da nece zivot trajati dugo ( osim ako ne popravimo planetu i kolonizujemo neku drugu ), vecina vrsta je vec izumrla, i zemlja ima vek trajanja i to si pogodio.
Samo nemas dokaze da sve to nastaje posle nekog greha, to je oduvek bilo na ovoj planeti.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ok, trebas da se raspitas malo pre nego sto krenes da kucas glupost ;)
Vec smo nasli desetine planeta u savrsenoj zoni od sunca na kojima je zivot moguc, sto znaci da postoje milijarde, i pored svih ovih stvari koje sam nabrojao, mozda ne znas sta znaci rec idealno ?
Hoces da trazis dokaze o postanku coveka u svemiru ?

nasli ste ali u mislima axaxaxaxaxaxa pa jel ti stvarno verujes u te budalastine? pa jer ti stvarno verujes da neko moze da snimi iz teleskopa neku planetu koja je udaljena ne znam koliko svetlosnih godina, i da pomocu teleskopa kaze da li je moguc zivot ili nije? i te planete koje ti spominjes su mnogo velike i one su vecinom od gasa, pa sad ti mozda mozes da zivis na takoj planeti.
prvo ti smisli nesto pametno da kazes, pre nego sto lupis nesto ovako
ili ono "u nauci ne treba da verujes" axaxaxaxaxa stvarno si saljivdzija pravi, ja mislim da sam vec objasnio sta je nauka na nekoj temi ateizma, nisam dobio odgovore tako da cutite malo o vasoj nauci

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Zamisli koliko lazu samo ti naucnici bezobraznici :D
Nisi ti objasnio nista, samo kontriras bez ijednog dokaza, i naravno da mogu da se snime teleskopima, a i ne moraju cak ni da budu planete , zivot je moguc i na mnogim mesecima, a svemir je toliko veliki da mora da postoji na milijarde takvih mesta, tako da ti si jedini koji lupa ovde :)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Zamisli koliko lazu samo ti naucnici bezobraznici :D
Nisi ti objasnio nista, samo kontriras bez ijednog dokaza, i naravno da mogu da se snime teleskopima, a i ne moraju cak ni da budu planete , zivot je moguc i na mnogim mesecima, a svemir je toliko veliki da mora da postoji na milijarde takvih mesta, tako da ti si jedini koji lupa ovde :)

jooj bavimo se dokazima a pricas o planetama udaljenim ko zna koliko hiljada svetlosnih godina i kazes da je moguc bolji zivot (i nas zivot uopste) na tim planetama xD ja stvarno ne znam sta si ti slusao? koji naucnik ce da ti kaze da je moguc zivot (za nas) na toj nekoj planeti? pa nece ni jedan, zato sto i oni ne znaju, daj da vidim molim te taj klip gde neko kaze da mozemo da zivimo na toj nekoj planeti i da ima dokaz konkretan za to?
ja sve emisije koje sam gledao a gledao sam dosta (posto volim tu oblast) niko nikad nije rekao za sigurno da mozemo da zivimo na drugoj planeti, sto je i normalno da kazu a ne kao ti da laprdas nesto bezveze i da zloupotrebljavas nauku u korist tvoje ateisticke vereoispovesti
i ti meni kazes da ja lupam? axaxaxaxaxaxa ti bi bre trebalo da se javis u nasu i da im kazes da si otkrio planete gde mozemo da se preselimo :D a ne nama da pricas ovde na forumu axaxaxaxaxa koji si ti kralj :D

Natrag