Zelim smrsati,treba mi pomoc!

Član
Učlanjen(a)
04.04.2013
Poruka
3
Pozdrav svima!
Zovem se Milenko imam 29 godina,takodje imam i veeeeliki visak kg...zelim skinuti 40kg...
Idem u teretanu vec 3 meseca,10 kg je sletilo brzo,sada stagniram,imam neki svoj program ali mislim da bi on bio dobar samo kada bi dosao na zeljenu kilazu pa onda da ga koristim. Ishranu sam regulisao.
Ima li neko ko bi mi preporucio program za teretanu koji bi bio efikasan za skidanje kg (bez kardia jer ga inace radim u sklopu treninga) znaci samo programcic za teretanu,unapred hvala !
 
Član
Učlanjen(a)
01.03.2013
Poruka
30
Program za mrsavljenje

Ti bas imas puno kg za skidanje...
Po mom misljenju trebao bi raditi kruzni trening gde bi bile ukljucene osnovne vezbe poput benca, lata, cucnjeva (posto imas vecu kilazu sve vezbe za noge trebas raditi bez dodatnog opterecenja). Br ponavljanja po vezbi treba ici za pocetak od 12-15...pauza izmedju vezbi u krugu je minimalna a izmedju krugova je 3-5 min. Uraditi 2-3 kruga...
Primer
1. potisak na kosoj klupi
2. nozni potisak
3. veslanje na masini
4. nozni pregib
5. potisak za ramena sipkom
6. iskorak
7. stojeci biceps pregib
8. potisak uskim hvatom za triceps
Trbusnjake nemoj jos da radis dok ne skines jos kojih 10-tak kilograma da se ne bi povredio...
Kardio trening bi bio najefikasniji kada bi ga radio danima kada ne radis u teretani i za sada u obzir dolazi samo brzi hod.....
 
Član
Učlanjen(a)
04.04.2013
Poruka
3
Hvala ti prijatelju!
Jos jedno pitanje,posto ja imam veliki visak kg,a sa druge stane vise nego dobro sam fizicki spreman (podneti napor,trcati) za svoju tezinu,da li bi mogao raditi nesto ekstremnijim intenzitetom?
Inace svi mi daju 25-30 kg manje kad pokusaju da provale moju tezinu...valjda je razlog moja prirodna krupnoca,tj sirina ramena,a stomak se slabije vidi zbog grudi (nekad sam pucao mnogo sklekove)
 
Član
Učlanjen(a)
01.03.2013
Poruka
30
Mršavljenje

Nema na cemu!
Naravno da možeš raditi intenzivnije....samo pazi da ne preteraš. Intenzitet možeš povećati na dva načina...smanjivanjem pauze između vežbi ili povećanjem broja ponavljanja određene vežbe, povećanjem opterećenja i samom promenom vežbe (napredniji oblik). Iako možeš da trčiš opet bi bilo bolje da za sada brzo hodaš jer nosiš veliki teret koji može pri trčanju znatno da napravi problem tvojim kolenima.....upražnjavaj aktivnosti koje ne opterećuju puno kolena, a to su plivanje, brzi hod , bajs.....
 
Član
Učlanjen(a)
04.04.2013
Poruka
3
Auuuu prijatelju,danas sam odradio prvi kruzni trening,ali po svom nekom rasporedu,sto zbog guzve u teretani,sto zbog udaljenosti sprava!
Radio sam ovako:
1. Bench press
2. Povlacenje na Lat masini i sedece povlacnje (u zavisnosti koja je masina slobodna)
3. Nozni potisak
4. Nozni pregib
5. Ramena na masini
6.Biceps pregib
7.Triceps na masini
8.Trbusnjaci (znam da si rekao da ih ne radim ali nije mi problem)
Od sada cu ici ranije na trening,oko 11h kada je skoro prazna teretana tako da nisam ogranicen spravama i hodanjem od jedne do druge (posto je teretana od 1000 kvadrata)
Odradio sam 3 i po kruga jer cetvrti nisam mogao,uhvatila me muka u zeludcu,puna teretana,znoj i dezodoransi se pomesali,katastrofa,cak sam malo i povratio!
Trening je sila....samo malo da se ustelim :)
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2013
Poruka
22
nema mnogo filozofije potrosi vise kalorija nego sto uneses! zbog zdravog zivota trudi se da unosis zdrave kalorije! ende!
 
Natrag
Top