Zeki postao atrakcija grada

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Zeki postao atrakcija grada






„Mama, mama, vidi zeka”, oduševljeno je vikala devojčica pustivši maminu ruku. Potrčala je ka snežnobelom zecu koji, kao i svakog dana, sa vlasnikom Slobodanom D. (65) šeta beogradskim ulicama, zbog čega je postao prava atrakcija grada.


552291-16.jpg



Zasigurno najpoznatiji zec u Beogradu obožava duge šetnje, a ne libi se ni da uđe u svoje omiljene kafiće i prodavnice.

- Zeki, kako ga zovem, star je tri godine, a na poklon sam ga dobio od devojke mog sina. Nisam znao šta bi sa njim i želeo sam da ga poklonim, ali kada sam čuo da bi ga svako stavio u kavez, rekao sam da moj zec neće biti zatvoren. Počeo sam da ga šetam, jer je pri prvom odlasku kod veterinara bio preplašen, pa sam pomislio da bih ga tako poštedeo trauma. Onda sam shvatio da on to voli i sad u šali kažem da moj zec šeta mene, a ne ja njega - kaže kroz osmeh Slobodan.


On napominje da Zeki najviše voli da se šeta kod hotela „Moskva”, Trgom republike i po Kalemegdanu.


Većina prolaznika je oduševljena Zekijem, pa tako zastaju da ga pomaze, poigraju se, ali i da ga fotografišu. Nekoliko puta se desilo da ulaze u radnju tražeći od prodavaca kesu kako bi zeca poneli sa sobom, misleći da se izgubio. Iz tog razloga Slobodan ne sme da ga ispusti iz vida.


552296-17.jpg



Njega svi vole, kažu da im ulepša dan. Jako je poslušan i pitom, ali dešavalo se da me je komunalna policija nekoliko puta upozorila da ne smem da ga šetam tako. Ne znam koga on ugrožava? Često se šalim sa mališanima, kada me pitaju šta je to, da je u pitanju tigar prerušen u zeca, jer je tigrovima zabranjeno da se slobodno šetaju ulicom - kaže Slobodan.


Vlasnik neobičnog zeca kaže da on nije probirljiv kada je u pitanju hrana, ali najviše voli mirođiju, celer kao i da gricka grane vrbe. Miljenik je porodice, a nekad se poigra i sa Božom, psom Slobodanovog sina. Četka se svaki dan, ali najviše voli da se mazi.






Izvor:
24sata.rs
 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top