Zeitgeist - istina ili laz?!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zloupotrebljeno znanje je opet proizvod ljudskog neznanja.
Ti mozes da znas da vozis kola ali ako ne znas gde treba da vozis, zalutaces.
Isto tako ljudi svoje znanje umesto da usmere ka pozitivnom, oni ga zloupotrebljavaju zbog pohlepe, strasti, besa, mrznje....i samim tim stete i sebi i okolini, sto je sve opet proizvod neznanja.

E, sad, može li se, recimo, pohlepa i sve ono što ljudi radi nje čine, nazvati neznanjem? Možda i može, ali ja sam skloniji to nazvati destrukcijom poimanja života. Čovjek je po definiciji društveno biće i kao takav, treba se ponašati u skladu sa uzusima i normama društvene zajednice, a prije svega, sa moralnim načelima. Ako to ne čini, postavlja se pitanje, da li je to zbog neznanja ili nečega drugog? Doduše, u krajnjem, može se i tako reći - asocijalno ponašanje korespondira sa pogrešnim poimanjem čovjeka kao društvenog bića, odnosno, neznanjem da takvo ponašenje predstavlja devijaciju.

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poruka
2.888
Rekao si isto sto i ja samo drugim recima. Da li ces ti to nazvati destrukcijom zivota ili neznanjem totalno je nebitno.

Član
Učlanjen(a)
01.01.2010
Poruka
78
Pazi,oni govore da je Bog okrutan i da ako ne budemo poštovali zakone koje je on,preko proroka i na kraju svoga sina,nama postavio završiti u paklu gdje ćemo goriti,patiti itd,i kako je to,ako Bog nas voli,besmisleno i to ismijavaju i kao to je neko izmislio stari i novi zavjet da bi kontrolisao ljude.Slušajte,ja neću nekome nametati stavove samo mogu reći da su zakoni koje je Bog nama postavio sasvim normalni i kada ih čovjek poštuje,uz naravno vjeru,čovjek se mnogo bolje osjeća i mnogo lakše živi,a sad vi i ako ne poštujete ovozemaljske zakone koje su ljudi napisali takođe će te završiti u zatvoru gdje ćete patiti i dešavat će vam se ružne stvari.Ja sam se lično uvjerio da čovjek što se više udaljava od materijalnih stvari i ljubi bližnjeg svoga bolje osjeća.Oni su pobornici darwinove teze o evoluciji koja kaže da je iz ničega nastalo nešto.Moš misliti,iz kamena evolucijom milionima godina postane čovjek.Iz neživog ne može nastati živo,to je barem svima jasno.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Prvo se upoznaj sa onim o čemu pišeš. Darvinova teorija ne govori o nastanku života na zemlji, nego o nastanku vrsta. A to je velika razlika. Dakle, Darvinova teza koju pominješ - da je iz ničega nastalo nešto, ne postoji kao takva. Ili si to pogrešno čuo ili izmislio.
S druge strane, kada kažeš: "Iz neživog ne može nastati živo,to je barem svima jasno.", kako onda objašnjavaš biblijsku priču o nastanku čovjeka iz blata? Ili misliš da je blato živo?

Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
Procitah ovu temu od pocetka i zakljucio sam da bas smarate ovim prepucavanjem.
Ajde, razlaz, na spavanje! :dance2:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Procitah ovu temu od pocetka i zakljucio sam da bas smarate ovim prepucavanjem.
Ajde, razlaz, na spavanje! :dance2:

A ti izbjegavaj da čiteš ono što te smara. Možeš reći: 'ajd, neću ovo da čitam, ali ne možeš reći: hajd razlaz. Ne znam možeš li tako reći bilo gdje, a na jednom forumu najmanje.

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Ma ipak idite na spavanje...:blum3::lol::lol::lol::lol:

Salim se...

Član
Učlanjen(a)
01.01.2010
Poruka
78
Pa iz čega su onda nastale vrste? Čuj,čovjek se kao i ostala bića satoji iz vode i još mahom 3-4 elementa,ali Bog nas je napravio od praha i dao nam Duh životni,što kamen nema.Slažeš li se?Nemam namjeru da se prepucavam i dokazujem neke stvari jer se to ne smije.Naš je problem što sve stvari gledamo sa naučne strane,al ne može se sve na taj način dokazati,niti treba.

Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
A ti izbjegavaj da čiteš ono što te smara. Možeš reći: 'ajd, neću ovo da čitam, ali ne možeš reći: hajd razlaz. Ne znam možeš li tako reći bilo gdje, a na jednom forumu najmanje.

Kao prvo, ovo je bila sala. Ko nije shvatio, mozda ce mu se samo kasti.
A sto je jos bitnije, kao drugo, nema potrebe da komentarisem ovaj deo koji sam "zacrveneo", ovo govori samo za sebe. yes3
Bio sam kulturan, nikog nisam vredjao, itd.

Dakle, vise ne ulazim u "prepucavanje" po ovoj temi.

Usput, odgledao sam sve te filmove (Zietgeist, Zeitgeist Addenum, Blueprint, Digitalni andjeo i jos nekoliko njih sa tom tematikom i imam ih u licnoj kolekciji filmova). Licno verujem u to o cemu se u njima govori, ali da se prepucavam sa ostalima u fazonu "jeste-nije", ne pada mi na pamet.

Zavrsavam.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Kao prvo, ovo je bila sala. Ko nije shvatio, mozda ce mu se samo kasti.
A sto je jos bitnije, kao drugo, nema potrebe da komentarisem ovaj deo koji sam "zacrveneo", ovo govori samo za sebe. yes3
Bio sam kulturan, nikog nisam vredjao, itd.

Dakle, vise ne ulazim u "prepucavanje" po ovoj temi.

Usput, odgledao sam sve te filmove (Zietgeist, Zeitgeist Addenum, Blueprint, Digitalni andjeo i jos nekoliko njih sa tom tematikom i imam ih u licnoj kolekciji filmova). Licno verujem u to o cemu se u njima govori, ali da se prepucavam sa ostalima u fazonu "jeste-nije", ne pada mi na pamet.

Zavrsavam.

Dakle, kazalo ti se samo!?

Natrag