Šta je novo?

ZBOGOM BEOGRADE: Ograničeno vreme korišćenja parkova, trgova…

¯™¯
MODERATOR
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poruka
28.009
Objavljeno: 2. april 2015, 20:57
Izvor: Pravda

BEOGRAD – Nakon nekoliko kontraverznih odluka kojima su izazvali tihi revolt određenog broja sugrađana, beogradske vlasti su se odlučile na još jedan „korak napred“.


beograd-pobednik-tjub.png


Odbornici su usvojili Odluku o uređenju i održavanju javnih zelenih površina po kojoj je propisano ograničeno vreme korišćenja parkova, trgova, spomen-groblja i drugih lokacija.

Kao razlog za donošenje ovakve odluke navedeno je da važeće odredbe nisu bile dovoljne, pa se javila potreba da se propišu dodatne mere zaštite.


Propisani uslovi korišćenja javnih zelenih površina u cilju njihove zaštite

Odbornici Grada Beograda su na današnjoj sednici usvojili Odluku o izmenama i dopunama odluke o uređivanju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina.

Nina Jandrić je istakla da su odredbama ove odluke propisani, između ostalog, uslovi korišćenja javnih zelenih površina u cilju njihove zaštite.

– Za nepoštovanje tih odredbi utvrđena je prekršajna odgovornost počinioca i nadležnost Komunalne inspekcije i Komunalne policije jeste da preduzimaju mere utvrđene zakonom i ovom odlukom. U praksi se pokazalo da važeće odredbe, odnosno pravila ponašanja i zabrane, na određenim zelenim površinama nisu dovoljne da ih zaštite od uništavanja, te se javila potreba za dodatnim merama zaštite. Javne zelene površine su neograničeno dostupne građanima, pa se predloženom dopunom odluke daje mogućnost javnom komunalnom preduzeću da može za određene javne zelene površine doneti akt kojim se ograničava vreme korišćenja. Odluka mora biti bazirana na argumentovanom obrazloženju i s ciljem koji se treba postići kako bi se ta površina zaštitila i ona podleže prethodnoj saglasnosti gradonačelnika Beograda – kazala je ona.

 
¯™¯
MODERATOR
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poruka
28.009
Sta je ovo,uvode nam policijski cas,a mi cutimo !!! Ovo ne smemo da im dopustimo,jer sta je sledece ?!

Ovo je snazna poruka koja nas upozorava da .....
 
Top