Šta je novo?

Zbog svađe seljaka dva sela bez vode

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Zbog svađe seljaka dva sela bez vodeDva susedna takovska sela, Donji Branetići i Vrnčani, i dalje se spore oko priključka na glavni vodovod, zbog čega trpi 85 domaćinstava na sadašnjim tropskim temperaturama.


v211561p0.jpgPre devet godina meštani Donjih Branetića i Ljevaje pozvali su svoje komšije iz Vrnčana da zajednički izgrade vodovodnu mrežu koja je priključena na glavni vodovod za Gornji Milanovac, ali su to Vrnčanci odbili.

Kako je agenciji Beta rekao predsednik Režijskog odbora Srećko Jovanović, tada je 103 domaćinstva izgradilo vodovod i svako je platilo po 500 evra, a "sada 85 domaćinstava iz Vrnčana hoće priključak, a da ne plate naše učešće".


Spor oko vodovoda danas se našao i pred članovima Opštinskog veća, kada je predsednik odbora iz Vrnčana Radoje Filipović optužio Javno komunalno preduzeće, koje je vlasnik, da pokušava "neke svoje gubitke da pokrije njihovim parama".


U "vrućoj" raspravi i na tropskoj temperaturi direrktor tog preduzeća Milosav Petrović odbacio je sve optužbe ali nikakvo rešenje nije usvojeno, iako je razvodna vodovodna mreža izgrađena pre četirti meseca i čeka se samo priključak.


Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković predložio je da se što hitnije okupe svi akteri i da dođu do rešenja kako bi se novoizgrađeni vodovod, u čiju je izgradnju uloženo 20.000 evra, uključio i meštani dobili vodu.


Branetinci i Ljevajci neće ni da čuju da razgovaraju dok se ne uplati deo sredstava koje su oni uložili, a do tada će kod mesta gde treba da se obavi priključak biti organizovane straže, kako se ne bi priključak obavio u toku noći.


(Beta)
 
Top