Zbog poštenja mora da plati 70.000 dinara

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Zbog poštenja mora da plati 70.000 dinara










Izvor:
Blic.rs









Mitrovčanin Vidomir Pavlović sprema tužbu protiv Elektrodistribucije zbog pretrpljene štete nastale isključivanjem njegove kuće sa glavne strujne mreže.


267507_sremska-mitrovica01-vidomir-pavlovic-foto-narcisa-bozic_f.jpg



Nakon kupovine kuće u Gajevoj ulici u Sremskoj Mitrovici, Pavlović je na šalteru Elektrodistribucije prijavio kvar na brojilu, nakon čega je ostao i bez uređaja i bez struje zbog čega je morao platiti 70.000 dinara za ponovno priključenje.

- Skupo sam platio poštenje. Da nisam prijavio kvar, mogao sam da ne plaćam struju u novoj kući, pošto je ni dotadašnji stanari nisu plaćali dve godine, a radnici Elektrodistribucije to nisu otkrili. Ovako moram ponovo uvoditi struju, tražiti saglasnost i platiti 70.000 dinara za nov priključak - ogorčen je Pavlović, koji će pravdu potražiti na sudu.


Sve je počelo u septembru prošle godine kada je porodica Pavlović kupila kuću u Gajevoj ulici 39 u Sremskoj Mitrovici. Kako Pavlovići žive sa starim roditeljima u kući u Ulici Filipa Višnjića, a ovu je trebalo renovirati, nije im se žurilo da se usele. Osim toga, kaže Vidomir, u kući u Gajevoj dve godine živeli su podstanari, koji su sa prethodnim vlasnikom imali ugovor o zakupu do marta ove godine.

- Kada je na prvom računu za struju pisalo da je utrošak za prethodni mesec nula dinara, Elektrodistribuciji sam prijavio da brojilo nije u redu. Umesto da u mom prisustvu radnici utvrde činjenično stanje, došli su bez mog znanja, odneli brojilo i isključili objekat sa glavnog voda - kaže Pavlović.






 
Natrag
Top