Šta je novo?

Zbog cisterne zastoj na putu Sivac - Kljajićevo

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Zbog cisterne zastoj na putu Sivac - Kljajićevo

Na putu Sivac - Kljajićevo u Bačkoj nastao je danas zastoj u saobraćaju zbog cisterne koja je preprečila put, a u Sektoru MUP-a za vanredne situacije očekuju da će do 20 sati situacija biti normalizovana.


sneg2-300x225.jpgNa toj deonici puta je oko 50 automobila "delimično i zavejano", a očekujemo da će za sat do sati i po situacija biti normalizovana, rekao je načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić.

On je TV B92 kazao da su pripadnici Sektora poslati na tu lokaciju i da za sada nema informacija o sličnim problemima u drugim delovima Srbije.


Marić je pozvao građane da, ukoliko se susretnu sa sličnim problemima, pozovu vatrogasno-spasilačke jedinice na broj telefona 193.Izvor:
Blic.rs
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Olujni vetar i sneg stvaraju smetove u Vojvodini, vozila blokirana na severu Banata

U severnom Banatu, između Čoke i Ostojevićeva jedan kamion je preprečio put, zbog čega se formirala kolona vozila u kojoj ima i dece, izjavio je večeras načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić i dodao da je situacija slična i između Kikinde i Velikog Banatskog Sela.


294744_sneg-01-beta_f.jpgPokazalo se, kao i u februaru, (kada je u zemlji zbog jakih snežnih padavina i niskih temperatura bila proglašena vanredna situacija) da bi teretni sabraćaj trebalo ograničiti u ovakvim sitaucijama - kazao je Marić agenciji Beta.

On je istakao da su ekipe sa vatrogascima poslate na put Čoka -Ostojićevo kako bi pomogle prilikom izvlačenja vozila i ljudi iz kolone. Ekipe su poslate i na put Kikinda–Veliko Banatsko Selo gde se takođe formirala kolona.

- Poslate su dve ekipe da pomognu u izvlačenju vozila i putnika, Putari su takođe poslati na čišćenje snega - kazao je Marić.

Sneg, koji od ranog jutra neprestano pada, stvara probleme u javnom prevozu putnika na sremskoj strani grada, saopštilo je Javno gradsko saobraćajno preduzeće (JGSP) Novi Sad.

Slično je i na području severne Bačke i Potisja, gde jak vetar koji stvara snežne nanose otežavajući saobraćaj. Zbog nanosa snega na kolovozu i jakog vetra od 10.40 sati autobusi do Beočin sela iz Novog Sada saobraćaju samo do stajališta kod Krsta, dok je linija do Popovice skraćena i vozila JGSP saobraćaju samo do Vojnova.

U JGSP napominju da se na svim gradskim i prigradskim linijama saobraćaj odvija otežano i usporeno, uz minimalna odstupanja.


294745_sneg-02-beta_f.jpgJak jugoistočni i istočni vetar stvara snežne nanose i do deset centimetara u okolini Subotice, tako da mehanizacija “Vojputa” osim što posipa puteve agregatima, ima potrebu i za čišćenjem pojedinih deonica, a ukoliko se jak vetar nastavi na puteve će izaći i velike građevinske mašine grederi.

- Sneg nas nije iznenadio i za sada je sve dobro - kaže pomoćnik načelnika Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Đorđe Babić.

Pomoćnik direktora Sektora za održavanje puteva u JP "Putevi Srbije" Milivoje Durković je potvrdio da je najviše padavina na severu zemlje iz pravca Vojvodine, da na kolovoze pada dosta snega, ali da se oni čiste i da su prohodni.

Situaciju otežava jak vetar, koji "pokušava da napravi male prekide u saobraćaju sa smetovima", ali je sve pod kontrolom, istakao je Durković uz napomenu da se večeras očekuje veća količina snega pa će biti angažovana sva moguća raspoloživa mehanizacija po trećem stepenu dežurstva.

Rukovodilac zimske službe kompanije "Vojput" Ivan Sudarević kaže da sneg koji je počeo da pada rano jutros nije jakog inteziteta, ali problem predstavlja jak vetar, što u kombinaciji sa snegom na pojedinim deonicama ograničava vidljivost na svega 50 metara.

Pored logistike koja opslužuje zimsku službu, na terenu je stalno između 23 i 26 kamiona "Vojputa" koji posipaju i čiste ove puteve, a u stanju pripravnosti su i tri velike građevinske mašine, takozvani grederi.

Sudarević je rekao da najviše napora za održavanjem u prohodnom stanju iziskuju putni pravci od Bačke Topole do Feketića na auto-putu, zatim deonice puteva od Sombora prema Sivcu, od Bačke Topole ka Bajmoku i od Tornjoša prema Senti.

- Osim nanosa, na kolovozima ima raskvašenog snega, a sve naše aktivnosti su usmerene na održavanje putnih pravaca prohodnim. U stalnoj smo komunikaciji sa saobraćajnom policijom i incidenata, za sada, nije bilo - rekao je Sudarević.

On je apelovao na vozače da prilagode vožnju uslovima na putu i trenutnoj vidljivosti. Sudarević očekuje prestanak padavina sutra između 9 i 12 časova, ali ne raspolaže podacima da li će i dalje duvati jak vetar.Izvor:
Blic.rs


 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
09.04.2013
Poruka
4
Gde su nam jedinice lokalne samoprave da, sa svojim snagama i sredstima, učestvuju u akcijama spasavanja
 
Top