Zbog čega volim Srbiju?

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Ja mnogo volem Srbiju i evo zašto nikad ne bih otišao u Amerike (jer u Srbiji je sve kontra od Dotične)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=MgNkJfTfHa4]YouTube - Kuca poso .m2t[/ame]

Evo čak sam i transkript morao da iskucam (barem sam pokušao).

Evo živim u Njuroku gradu
Živim radim a i samo radim

Kuća poso poso kuća
Kuća poso poso kuća
Eto šta znam
Ništa ne znam
A đe da znam
Kuća poso poso kuća
Kuća poso poso kuća
Eto šta znam

Koj u Njujorku ubila te tama
Što dozvoli žena da vam vatam
U tebi je pas do pasa
Beton do betona
Kroz ulica žena bataljona
Kroz ulica žena bataljona

Kuća poso poso kuća
Kuća poso poso kuća
Eto šta znam
Ništa ne znam
A đe da znam
Kuća poso poso kuća
Kuća poso poso kuća
Eto šta znam

No u Njujorku budi svjetli grade
Izbaci sve žene što rade
Izgubaše decu to i manje
Ko u Njujorku ti veliki grade
Ko u Njujorku ti veliki grade

Kuća poso poso kuća
Kuća poso poso kuća
Eto šta znam
Ništa ne znam
A đe da znam
Kuća poso poso kuća
Kuća poso poso kuća
Eto šta znam

(postoji mogućnost da je text malo promenjen)

Poslednja izmena:
Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
Ha-ha-ha...ovaj je odlican, pa da li je ikad gledao sebe? :)

Član
Učlanjen(a)
23.03.2010
Poruka
160
Zbog posla kojim se bavim imao sam prilike da zivim u Africi i Aziji i tek kad covek ode i deo zivota provede tamo shvati koliko je srecan sto moze da se vrati ovde.Ne mogu da opisem kako sam se osecao kada sam posle par godina u Africi vratio kuci i pustinju zamenio za ovu nasu prirodu.Mozda sam subjektivan ali nigde nisam video tako dobro zezanje i takve izlaske kao kod nas.

Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
Ideja je da ovde napišemo jedni drugima o lepotama ove zemlje, lepim mestima koje smo obišli, zanimljivim ljudima, običajima, situacijama, sećanjima, sve ono što naš veže i što volimo u Srbiji!

Dodato posle 18 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Kako je red, počeću prvi...
Volim ovu zemlju jer sam u njoj rođen, jer je moja kuća, i koliko god gledao i slušao o drugim zemljama meni je moja najlepša na svetu! Volim ljude ovde, jer su u suštini pošteni, hrabri i namučeni, gostoljubivi i veseli, tvrodglavi, često naivni...
Volim ravnicu u kojoj sam rođen, ali i predivnu prirodu, nepregledne šume i pašnjake, brda i planine, koje jednom godišnje moram da obiđem, da se odmorim i nauživam...
E sad, volim Srbiju i zbog sarme, turšije, pasulja, domaćeg sira i pršute, ćevapa i pljeskavice, bureka i gibanice... :)
Volim Srbiju i zbog ljudi koji su u njoj rođeni i živeli, koji su nas zadužili i nečemu naučili, zbog Svetog Save, cara Lazara, Vuka Karadžića i Dositeja Obradovića, Karađorđa, Petra I Karađorđevića, Tesle i Milankovića, Jove Zmaja i Branka Radičevića, Branka Ćopića i Miloša Crnjanskog, Stevana Mokranjca i još mnogo dobrih i plemenitih ljudi...

Ni sam ne bih bolje srochio...smoren sam sad pa nemam inspiraciju za dublje divljenje otadzbini...ne volim da se pros**** sa lazhnim patriotizmom ali da mi otadzbina ovisi o zhivotu ,dao bih joj...Naravno moram da definishem to "otadzbina" jer 20. mi je pa moram da imam jasnu viziju na koga ili na shta se misli kada se kazhe Srbija... za vlast,za narod,za prashnjavu zemlju,travu,vodu,istoriju,sve zajedno? I tako... Dobra je tema...treba iskreno odgovoriti najpre sebi ,posle i ostalima.

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Voleti Srbiju znači voliti nešto što ima svoju vrednost. Ta vredosi je u ljudima,u planonana,u jezerima u rekama,u manastirima,u svemu što sadrži ime Srbija,Srpsko_Otvorenost naroda koji živi u toj divnoj zemlji,njegova bogata vekovna kultura, njegova svest o slobodi i poštenju,
njegova velikodušnost to je ono što ja volim u srbiji.
Sve drugo je prirodno bogatstvo ove divne zemlje i ravnica i planine i reke i jezera i šume. Sve je to Gospod podario Srbiji.
Sva ta bogatstva nebi imala toliku vrednost da nije naroda koji živi u tom bogatstvu.

Član
Učlanjen(a)
16.10.2010
Poruka
45
Volim Srbiju zbog svoje istorije i lepote.Iako je ona davno prestala da bude majka svojim stanovnicima i prerasla u macehu,njena lepota je ocaravajuca.Zlatibor,Divcibare....Ipak sto se tice zivota u njoj,jedan veliki minus i totalno je jasno zasto ima onih koji mrze Srbiju.

Član
Učlanjen(a)
14.02.2010
Poruka
156
Mislim da je reč prejaka. Nezadovoljni Srbijom bi bilo korektnije.
Slazem se, i mislim da oni koji su nezadovoljni pre svega misle na drzavno uredjenje koje je ocajno, sve zbog uticaja zapada i ljudi koji su okrenuli glavu ka svojoj sreci a ne sreci naroda i drzave. Ono sto bi trebali da cenimo jeste istorija i prirodna lepota Srbije, kao sto su vec naveli Rekontra i ostali clanovi. Ja inace zivim u Vojvodini, okruzen sam Fruskom Gorom, njenim manastirima i covek jednostavno ne moze biti ravnodusan, prosto ispunjava srce ziveti kraj takve lepote. Mislim da ova pesma govori sve :

YouTube - Srbijo majko

Natrag