Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Zbog čega su sve žene smeštane u ludnicu u 19.veku

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Zbog čega su sve žene smeštane u ludnicu u 19.veku

Svi znamo da su žene spaljivane na lomači jer su bile smatrane vešticama. Proterivane su iz porodica jer se smatralo da ne mogu da rode muško dete. A da li znate razloge zbog kojih su bile smeštane u ludnicu u 19. veku?

Uglavnom su oni koju su odlučivali o razlozima zatvaranja bili muškarci. A razlozi su i više nego depresivni. Danas živimo u manje represivnom društvu, ali patrijarhat je i dalje veoma jak. Iznenadićete se kada vidite zbog čega su sve žene bile smeštane u mentalne institucije.Pojedini najbizarniji razlozi su sledeći:

1. Duvan i masturbacija

Masturbacija je na listi i smatrala se znakom ludila. Kao i konzumiranje duvana. A ako istovremeno masturbira i konzumira duvan, jasno je, vreme je za ustanovu.

2. Masturbacija 30 godina
I ponovo ta strašna masturbacija. A šta uopšte znači ovo 30 godina? U kontinuitetu, ukupno tokom života? Kako se to dokazuje?

3. Potisnuta masturbacija
Izgleda da je ženska masturbacija najveći neprijatelj muškaraca. I da li je ovo sada zapravo samo jedan od načina da se bilo koja žena strpa u ludnicu, jer kako dokazati potisnutu masturbaciju?

4. Lenjost
Po kojim kriterijumima? U odnosu na koga? Jedna veoma subjektivna kategorija, ponovo.

5. Ona koja mnogo uči
Ovo je zaista sjajan razlog! Pokazuje muški strah od žena koje znaju više od njih, a pokazuje i tadašnje mišljenje društva da ženama pamet nije potrebna. To je muška stvar. idi, budi vredna i rađaj decu.

6. Loše društvo
Da li je ovo značilo da eto, žena može biti kriva za svoje loše društvo ili proglašena lošim društvom? I kako se to opet procenjuje?

7. Interesovanje za politiku
Tako logična stvar, zašto se petljaš tamo gde ti nije mesto?! Ostavi muškarcima pravo da odlučuju o tebi i svemu što se tiče tebe.

8. Sujeverje
Kakav savršen razlog da se „skloni“ žena koja na bilo koji način smeta nekom. Kako se to meri? Da li je postojala zvanična skala sujeverja?

(Dazeddigital.com)
 
Top