Završena manifestacija „Trg otvorenog srca”

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Završena manifestacija „Trg otvorenog srca”[/h]







Beograd - Drugu godinu zaredom, kućice ukrašene romantičnim zimskim detaljima, iz kojih mame mirisi kolača, čaja i drugih ukusnih napitaka i zalogaja, bili su deo „Trga otvorenog srca”, prazničnog kutka na Trgu republike od 1. decembra 2012. do 10. januara 2013. godine.


trg-otvorenog-srca_1323706704_420x0.jpg



Ovo mesto ponudilo je Beograđanima i gostima Beograda jedinstveno praznično iskustvo, a u skladu sa duhom darivanja i priliku da budu humani, saopštila je „Beogradska kulturna mreža”.

Kupovinom suvenira manifestacije - novogodišnje šolje, po ceni od 200 dinara, posetioci su i ove godine, pomagali da se prikupe sredstva za „Beogradski bebi klub”. Ove godine je posebna novina bila humanitarna kućica, u koju su posetoci svakog dana donosili odeću, obuću i igračke za decu.

Zahvaljujući izuzetno velikom odzivu, prikupljene su znatne količine ove robe, koja će u saradnji sa nadležnim institucijama grada Beograda, biti raspoređena u domove za nezbrinutu decu.

Osim pojedinaca, ovoj akciji su se priključile jaslice „Bubamara” iz predškolske ustanove „Dr Sima Milošević”, Zemun i Studentski parlament Visoke ICT škole u Beogradu. U stvaranju tople praznične atmosfere učestvovali su i različiti izvođači, koji su tokom vikenda pred doček Nove godine nastupali na maloj bini „Trga otvorenog srca”.

Posebnu atrakciju predstavljali su pravljenje figura od leda uživo, novogodišnje predstave koje je izvelo pozorište „Boško Buha”, kao i dolazak Deda Mraza. Dobru zabavu, uz odličnu muziku pružili su, između ostalih, „The Belgrade Dixieland Orchestra” i Bojana Stamenov i Jam Innovation.

„Trg otvorenog srca” realizovali su Skupština grada Beograda i „Beogradska kulturna mreža”, uz podršku „Belef Centra” i Turističke organizacije Beograda.


Izvor:
24sata.rs
 
Natrag
Top