Šta je novo?

Završena 15. Somovijada, najveći ulov težak 5,680 grama

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Završena 15. Somovijada, najveći ulov težak 5,680 grama


Izvor:
Blic.rs


Na 15. "Somovijadi" koja je danas završena na Drinskom jezeru kod Malog Zvornika, pobedio je Dušan Rakić iz Kanjiže sa ulovom teškim pet kilograma i 680 grama.


somovijada_280711.jpgNajboljem pecarošu dodeljeni su pehar i komplet ribolovačke opreme. Drugo mesto osvojio je Andraš Tot, takođe iz Kanjiže, koji je ulovio soma teškog 2,670 kilograma, a treći je Živko Janković iz Loznice sa ulovim teškim 2,1 kilogram.

Dvodnevno takmičenje u lovu na soma okupilo je sedamdesetak ribolovaca iz Srbije i zemalja u okruženju, koji su okušali ribarsku sreću na šest kilometara dugoj stazi jezera.


Organizatori su Turistička organizacija i udruženje sportskih ribolovaca "Drinsko jezero" iz Malog Zvornika, a pokrovitelj opština Mali Zvornik.


"Somovijada" je tradicionalna sportsko-turistička manifestacija, koja se svake godine održava poslednjeg vikenda u julu.


Drugu godinu zaredom, "Somovijada" je deo programa šire turističke manifestacije "Drina je smisao života", koja se održava od 26. do 29. jula, a između ostalih sadržaja, obuhvatila je i skijanje na vodi, plivački maraton, splavarenje Drinom, kao i takmičenje u pravljenju riblje čorbe "Zlatni kotlić".
 
Poslednja izmena od urednika:
Top