Završen spor dug 22 godine: ZBOG KRMAČE OSTALI BEZ KUĆE I IMANJA

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Završen spor dug 22 godine: ZBOG KRMAČE OSTALI BEZ KUĆE I IMANJA

Nakon sudskog spora koji je trajao 22 godine, porodica Knežević predala je juče kuću i imanje u Jagnjilu rođacima Brankovićima, a sve zbog jedne - krmače!


7538852efbc1e8e23b39f9467ac822d2.jpeg

Foto: D. Milenković / RAS Srbija I policija sa zavađenim stranama

- Krmača je iz dvorišta Brankovića još 1993. uletela na imanje mog strica, a on revoltiran što mu je uništila baštu, posegao je za ašovom i posekao je. Nakon toga su zvali veterinara, on je krmaču ušio i preživela je. Ipak, porodica Branković je tražila da stric plati odštetu. On isprva nije pristajao, ali je ipak uplatio 729 dinara koliko je sud odredio, Međutim, novac mu je vraćen. I tako se sudski spor oko jedne krmače vodio 22 godine. Stric je u međuvremenu umro, ja nasledio imanje i spor, ali danas sam, eto, svoju dedovinu izgubio - vidno potresen priča Goran Knežević iz Jagnjila, sela pokraj Mladenovca.

Neobično dug spor oko odštete zbog napada na krmaču nastavili su da vode naslednici obe porodice, inače rođaci.

657a8360f98c2de3a1302ceef75cc24a.jpeg

Foto: D. Milenković / RAS Srbija Goran i Mirjana Knežević

- Nikada nisamo bili u dobrim odnosima. U avgustu prošle godine sam po nalogu suda platio odštetu od 214.000 dinara, ali su pare stajale četiri meseca u sudu. Nisu hteli da ih uzmu jer su se nameračili na kuću i imanje, što su sad i dobili - kroz suze će Knežević.

Na imanju u Jagnjilu juče su bili prisutni izvršitelji i policija.

- Pa zar da izgubimo kuću posle 22 godine zbog krmače koju su zaklali i pojeli - jadala se Goranova majka Mirjana.

Porodica Branković, međutim, tvrdi da je krmači “bila skoro odrubljena noga i da su hteli da se nagode”.

- Noga joj je visila, imala je prasiće i bilo nam je bitno da preživi. Mi smo samo tražili da nam plate troškove lečenja, ali nisu hteli. Hteli smo da se nagodimo ali oni ni da čuju - rekao je Dragan Branković.

Odšteta, sudski troškovi, kamate, vrede koliko i imanje od devet ari na kome se nalazi kuća, voćnjak, deo šume... Krmača je definitivno postala najskuplja u istoriji Jagnjila.

DANAS BI VREDELA 20.000 DINARA

Sporna krmača bila je teška oko 200 kilograma. Ako znamo da je cena svinjskog mesa žive vage 100 dinara, danas bi ona vredela 20.000 dinara.
 
Natrag
Top