Završen Sajam knjiga u Beogradu

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Završen Sajam knjiga u Beogradu


31. oktobar 2010. | 15:44 -> 21:18 | Izvor: B92, Tanjug


Beograd -- Predajom "Otvorene knjige" sledećim državama počasnim gostima, zatvoren je ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu.

13161915524cc89c2baeb7c438841510_450x300.jpg
(Tanjug) Ministar kulture Nebojša Bradić je istakao da su svi prisutni bili svedoci dobre atmosfere, a i brojke govore da je Sajam bio uspešan i da je knjiga pobedila.

Ovogodišnji Sajam knjiga je potpuno uspeo i odoleo svim tranzicionim iskušenjima, zajednička je ocena svih učesnika poslednje konferencije za novinare.

"Na sajamskoj pozornici knjiga je bila zvezda i pokazala se njena važnost", kazao je Bradić, koji je pozdravio naredne počasne goste i zahvalio Švedskoj na uloženom trudu.

Primopredajom "Otvorene knjige", kojom je ambasador Švedske Kristen Asp predao "štafetu" počasnog gosta sajma knjiga ambasadorima Brazila Danteu Koelju De Limi, Portugala Cetanu Luisu Pekitou i Angole Takou Dikengi Seraou, svečano je zatvoren 55. Međunarodni sajam knjiga.

Ambasador Asp je izrazio zadovoljstvo što je Švedska, kao počasni gost, doživela jedno "kulturno putovanje" na ovom sajmu, koji nije samo doprineo zbližavanju dve zemlje već je pomogao da se narodi bolje razumeju, da se rode prijateljstva i da se tako nastavi ubuduće.

On je preneo zahvalnost svih svojih saradnika koji su naišli na pomoć i podršku tokom pripremanja švedskog nastupa, i istakao da se naporan posao i uloženi trud isplatio.

Švedska je, kao zemlja počasni gost, organizovala dolazak 20 gostiju, među kojima su bili uglavnom pisci, među kojima su polovina bili pisci za decu.

Na sajmu je bilo još 36 pisaca iz drugih zemalja, a ukupno je organiozovano oko 270 programa. U šest sala i na šatandovima izlagača tokom sedam dana održano je 270 događaja, među kojima 54 programa koje je sajam organizovao.
 
Natrag
Top