Zatvaranje Gazele za vikend

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Zatvaranje Gazele za vikend











Izvor:
rts.rs








Most Gazela u Beogradu biće zatvoren za saobraćaj u noći između subote i nedelje od 22 sata do 10 časova ujutru. Putevi Srbije obaviće test opterećenja na čeličnoj konstrukciji mosta.

U noći između subote i nedelje most Gazela u Beogradu biće zatvoren u oba smera od 22 sata do 10 časova ujutru.



Gazela.jpg



Reč je o prvom delu testa opterećenja, a sva vozila koja u tom periodu prolaze kroz Beograd od Šida ka Nišu mogu se na Dobanovačkoj petlji prebaciti na Obilaznicu oko Beograda i ići do petlje Bubanj Potok gde će se uključiti na auto-put prema Nišu.


Ova alternativa je već predviđena kao obavezna za tranzitni saobraćaj za teretna vozila teža od tri i po tone, saopštili su Putevi Srbije.


Sa auto-puta ispred Beogradske arene na prvoj petlji preko izlazne rampe vozila će ići u Ulicu Španskih boraca i dalje Ulicom Đorđa Stanojevića do saobraćajnice ispred kompleksa "Delta sitija".


Potom će tom saobraćajnicom ispred "Delta sitija" ući u Ulicu Jurija Gagarina kojom će izaći na most na Adi.


Prelaskom preko mosta, na prvom isključenju ulazi se u Radničku ulicu i potom u Kirovljevu (rampa prema Banovom Brdu), gde se po završetku rampe ulazi u Ulicu Visoku, Paštrovićevu i nazad u Radničku i Bulevarom Vojvode Mišića do Mostarske petlje, gde se uključuju na auto-put u pravcu Niša.


Vođenje saobraćaja na svim skretanjima počev od izlaska sa auto-puta kod saobraćajne petlje Arena, pa do vraćanja na auto-put u pravcu Niša, na Mostarskoj petlji biće obeleženo posebnim saobraćajnim znacima na kojima će jasno biti obeležena oznaka "Niš".


U smeru od Niša ka Šidu vozila u tranzitnom saobraćaju mogu se na petlji Bubanj Potok prebaciti na Obilaznicu oko Beograda i ići do Batajničke petlje gde će se uključiti na pravac auto-puta prema Šidu.


Ova alternativa je, takođe, već predviđena kao obavezna za tranzitni teretni saobraćaj vozila teža od tri i po tone.


Tranzitna vozila koja dođu auto-putem do mosta Gazela sa auto-puta preko Mostarske petlje ući će u Bulevar Vojvode Mišića i iza Beogradskog sajma popeće se rampom na most na Adi.


Po prelasku mosta izaći će se u Ulicu Jurija Gagarina kojom će se ići do kompleksa "Delta sitija" i ispred njega postojećom saobraćajnicom ući u Ulicu Đorđa Stanojevića i dalje ulicom Španskih boraca, do saobraćajne petlje Arena, gde se uključuju na auto-put u pravcu Šida.


Vođenje saobraćaja na svim skretanjima počev od izlaska sa auto-puta kod saobraćajne petlje Mostar do vraćanja na auto-put u pravcu Šida na saobraćajnoj petlji Arena biće obeleženo posebnim saobraćajnim znacima na kojima će jasno biti obeležena oznaka "Šid".


Učesnici lokalnog gradskog putničkog saobraćaja koristiće Brankov most, Stari savski most i novi Most na Adi, bez posebnog saobraćajnog vođenja.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
"Gazela" noćas potpuno zatvorena zbog testa opterećenja











Izvor:
Blic.rs










Od 22.00 sata večeras do 10.00 časova sutra ujutru JP "Putevi Srbije" obavljaće prvi deo testa opterećenja na čeličnoj konstrukciji mosta Gazela. Tokom testa most će biti u potpunosti zatvoren za saobraćaj u oba smera.


217067_gazela-foto-01-blic-nebojsa-markovic_f.jpg



Za vreme testiranja opterećenja mosta, saobraćaj će se odvijati na sledeći način:

U smeru ka Nišu, sva vozila tranzitnog saobraćaja mogu se na Dobanovačkoj petlji prebaciti na Obilaznicu oko Beograda i istom ići do petlje Bubanj potok gde će se uključiti na autoput prema Nišu.

Ova alternativa je već predviđena kao obavezna za teretna vozila preko 3.5 tona.

Vozila koja dođu autoputem ispred mosta Gazela moći će da sa autoputa ispred Beogradske arene na prvoj petlji preko izlazne rampe uđu u Ulicu Španskih boraca, i dalje Ulicom Đorđa Stanojevića do Delta sitija, odakle treba da uđu u Ulicu Jurija Gagarina kojom će izaći na Most na Adi.

Na prvom isključenju treba da uđu u Radničku ulicu, zatim Kirovljevu, Visoku, Paštrovićevu i nazad u Radničku i Bulevarom vojvode Mišića do Mostarske petlje, gde se uključuju na autoput u pravcu Niša.


254776_vodjenje-saobracaja-most-gazela-tokom-testa-opterecenja_ff.jpg



U smeru ka Šidu sva vozila mogu da se na petlji Bubanj potok prebace na Obilaznicu oko Beograda i istom idu do Batajničke petlje gde će se uključiti na pravac autoputa prema Šidu.

Vozila koja dođu autoputem ispred mosta Gazela sa autoputa preko Mostarske petlje treba da uđu u Bulevar vojvode Mišića kojim će se iza Beogradskog sajma popeti rampom na Most na Adi.

Po prelasku mosta Ulicom Jurija Gagarina treba da se kreću do kompleksa Delta sitija, Ulicom Đorđa Stanojevića i Španskih boraca do saobraćajne petlje Arena gde se uključuju na autoput u pravcu Šida.

Pravac kretanja na svim skretanjma počev od izlaska sa autoputa, pa do vraćanja na njega biće obeleženo posebnim saobraćajnim znacima na kojima će jasno biti obeležena oznaka Šid i Niš.

Preduzeće "Putevi Srbije" apeluje na učesnike lokalnog gradskog saobraćaja da za prelazak preko reke Save koriste Brankov most, Stari savski most i Most na Adi.

JP “Putevi Srbije” takođe podseća sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja postojećim uslovima.

 
Natrag
Top