Zašto su neudate žene "žigosane"?

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
tja... sve to zavisi i od same zene.ona sebi moze biti najveci neprijatelj.ako ne veruje u sebe, u svoju sposobnost da prezivi i srecno zivi bez muskaraca, nego se pretvori u lovca na muza, pobeci ce svaki.to sa brojem prethodnih barkova nema veze

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
174
Postoji narodna izreka "Sta nije udata-oyenjen, pa on mora da je pod nekom manom" ili "koliko imas godina, nemoj ti da se sekiras sto imas toliko godina,a nisi udata,ja sam se udala sa toliko i toliko. Kod nas je tema brak uvek aktuelna.Ako nisi udata kada ces, za koga, ako jesi-kako se slazete,sta ima novo,hoce li brzo razvod...?"A to, broj brakova za neke zene je i jedan mnogo, dok neke lako ulaze u brak.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.015
Kuku! Da nije tužno, bilo bi smešno...wacko2

Ima nešto još gore, jedan feministički grafit koji je u jednoj od knjiga pomenula Erika Jong: "Bigamija je kad imate jednog muža previše. Monogamija je to isto". :-D

Nikad nisam marila za to dok su i meni "solili pamet" kako je "vreme da se udam i da rađam decu"... rade to neko vreme, pa prestanu. Nekad jednostavno "dignu ruke" od vas (mislim na roditelje i prijatelje), i ponekad je to za vas najbolje. Ne smaraju vas više...
Uvek sam bila pristalica toga da se sve radi u svoje vreme, pa tako i to. Nekome je vreme u 20-toj, nekome u 50-toj, nekome nikad... to ne znači da je bilo ko, bila to žena ili muškarac, zbog toga što je sam, manje vredan. :)

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Kuku! Da nije tužno, bilo bi smešno...wacko2

Da a pre svega je, na žalost, istinito. :dntknw:

Imam, opet poznaicu, ne mogu je nazvati prijateljicom, kojoj su se sve drugarice na taj način udale. Birale su starije, materijalno situirane, istrošene, oženjene muškarce, koje su svojom mladošću uspevale da pridobiju, razvedu i udaju se za njih.
Tako je pokušala i ona, međutim, "zalomio" joj se tvrd orah i desetak godina je ona "bacila" u nadi i čekanju da se razvede i oženi se njom, što njemu, naravno, nije bilo ni na kraj pameti.

Sada već ima, mislim 37 godina, i strašno je nesrećna. Svi momci koji su je svojevremeno hteli, nisu bili dovoljno bogati, ni dovoljno "moćni".

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Ne hajem na komentare okoline i rodbine. Zivim svoj zivot kako mislim da treba da bude. Udala sam se kada sam ja to htela a ne okolina. Rodila sam decu kada sam ja htela a ne okolina.

Mislim da zeni nije potreban brak da bi imala porodicu. Vreme takvih predrasuda je proslo (bar ja tako mislim). Ako ne mozes da nadjes coveka svog zivota, nadji makar donora i obezbedi sebi porod. Ostalo ce sve doci samo.

Natrag