Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Zasto nece da povuce epg?

  • Začetnik teme stronca
  • Datum pokretanja
S

stronca

#1
Pozz,imam problem oko epg sa ovog foruma.Nece da povuce epg za bilo koji program.Hvala svima
 
MusaMe

MusaMe

#2
Pozz,
kod mene je juce radilo super.Za pola sata palim tv pa cu videt dal i dalje sljaka
 
kljuki29

kljuki29

#3
Za pretpostaviti je da nisi uskladio nazive programa sa EPG-om. Da bi epg radio nazivi programa i epg taga se moraju poklapati. Otvori stranicu:

http://epg.serbianforum.org/

i uskladi nazive programa u svojoj listi sa ovoma na stranici. Recimo, svi njemacki programi imaju na kraju naziva DE: Das Erste DE, ZDF DE, RTL DE, RTL 2 DE, Super RTL DE, Sixx DE, ProSieben DE, Sat.1 DE, 3sat DE, Arte DE, VOX DE, Kabel Eins DE itd.
Kada uskladis nazive EPG ce raditi bez problema

Primjer:


#EXTINF:-1 tvg-id="ZDF DE" tvg-name="ZDF DE" tvg-logo="ZDF%20DE.png" group-title="Njemacki",ZDF DE
http://tvoj_server:tvoj_port/tvoj_strim_za_ZDF.ts
 
kljuki29

kljuki29

#5
Pa izbaci HD iz naziva programa, mora da se zove kao na epg stranici. Ostavi tvg-id i tvg-name kao na epg stranici a naziv onda napravi kako hoces (sa HD ili bez), mislim da ce raditi
 
kljuki29

kljuki29

#7
Kod mene na Kodi traje oko 30-ak sekundi da otpakira gz fajl i dobijes prikaz Epg-a. Na Perfect playeru je trajalo nesto duze ali ne bitno.
 
kljuki29

kljuki29

#9
Jbg, taj ne znam, probaj ovaj sa foruma, ja ga koristim vec dugo i jako je dobar. Ponekad koristim i nextgen-ov epg ali mislim da u njemu nemas njemackih kanala. Raspakiraj ovaj clientportalov gz pa vidi koje imas kanale u epg-u i kako se zovu, moras prilagoditi tvg-id da bi sve skupa radilo.
 

Top