Zaštita privatnosti na internetu...

UREDNIK
Učlanjen(a)
26.09.2010
Poruka
992
:info:
Postoje sajtovi koji mogu da vide sve,konfiguracija,IP,itd..Mozete to nazvati paranoja ali to je istina!!Jedina opcija je da promenis IP putem softweara ali nekog malo boljeg,koji menja IP tvojim aplikacijama!!
Menjanjem IP adrese ne postižeš nikakav uticaj na User Agent i reference, osim izmene samog IP pod uslovom da nemaš DNS Leak!

Kada koristite anonimnost ili uslugu privatnosti, izuzetno je važno da se sav saobraćaj koji potiče iz računara usmerava kroz mrežu anonimnosti.
DNS (domain name system) ili ime domena sistema se koristi za prevođenje imena domena kao što su www.serbianforum.org u numeričke IP adrese npr 123.123.123.123

Pod određenim uslovima, čak i kada je povezan na anonimnu mrežu, operativni sistem će nastaviti da koristi svoje podrazumevane DNS servere umesto anonimne DNS servere dodeljene računaru od anonimne mreže, što je poznatije kao DNS leak.
DNS Leak (curenja) su glavna pretnja privatnosti, jer anonimna mreža može da pruža lažan osećaj sigurnosti, dok privatni podaci cure.



Ovako,imam statičku ip adresu na internetu...E sada,zanima me šta od svega toga može da mi vidi određeni sajt?Tu statičku ip adresu,mac adresu računara ili šta već?Šta još konkretno možr da mi vidi kada mu pristupam?Unapred zahvalan na odgovorima...

Idi na sajt www.tracemyip.org ili www.check2ip.com i videćeš koje sve informacije šalje tvoj internet explorer. Te informacije prenosi tzv. User Agent, a postoji add-on za Firefox pomoću kojeg možeš manipulisati poslatim informacijama!

Takođe, tokom posete veb sajtovima, pretraživač otkriva privatne informacije-reference ("referrer") o prethodnim sajtovima koje ste posetili. Kao što postoje i za User Agent, postoje add-on koji mogu onemogućiti reference - referrer.
Kako reference, tako i Cookies (kolačići) predstavljaju pretnju privatnosti ukoliko podesite pretraživač da ih pamti po isteku sesije.


 
Član
Učlanjen(a)
18.11.2009
Poruka
243
koristim expressvpn i ne brinem...shto bi rekao moj brat Djura, "E tako se to radi"
 
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.131
Nema privatnosti na internetu. Sve što smo izjavili, konstantovali, pametovali, slagali :D sve je ostalo negdje zabilježeno. Samo je stvar u tome da li nekome to treba i da li će to iz nekog razloga zloupotrijebiti....
 
Natrag
Top