Zaštita privatnosti na internetu...

Član
Učlanjen(a)
28.08.2009
Poruka
57
Ovako,imam statičku ip adresu na internetu...E sada,zanima me šta od svega toga može da mi vidi određeni sajt?Tu statičku ip adresu,mac adresu računara ili šta već?Šta još konkretno možr da mi vidi kada mu pristupam?Unapred zahvalan na odgovorima...
 
Član
Učlanjen(a)
29.07.2010
Poruka
7
Nemas potrebe da se brines zbog ip adrese, vecinu IP adresa u Srbiji lociraju kao da je u Beogradu. Ukoliko ipak zelis da se zastitis nekako koristi proxy ili VPS.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.066
Staticka adresa ima prednosti i mana, ukoliko ides na nesto gde sumnjas da bi neko mogao da zloupotrebi tvoju adresu koristi tor browser, ili neki proxy ali za kvalitetan poxy ti treba ili pretplata ili malo muke da nadjes. Mnogi koji su navedeni kao elite nisu, pa jednostavno pokreni browser sa proxy i proveri kako ga prepoznaje na stranici whatismyip.
 
Učlanjen(a)
25.01.2014
Poruka
44
ma ne samo u srbiji vecina ip adresa i u cg ne locira se tacno, na primjer moju ip u vecini slucajeve pokazuje jedno 300 km od mjesta dje zivim, sto se tice ostalog i zastite privatnosti tu je nemamo definitivno, svak ko je jednom bio na fejsu ili ostavio broj telefona kad je pravio yahoo nalog automatski je narusio svoju privatnost, pa i sami smart telefoni imaju aplikaciju u sebi koja kompaniji salje sve sto vi napisete ili kazete, tako da privatnost je odavno izgubljena, steta je ucinjena.
 
Učlanjen(a)
27.06.2013
Poruka
54
zemo ako te ip muci svako vece kad ides na spavanje iskljuci modem.kad upalis komp uvek dobijas novu ip adresu.u nekim slucajevima dovoljno je iskljuciti modem za 5 minuta.a za privatnost to smo izgubili davno poz.
 
Član
Učlanjen(a)
29.10.2010
Poruka
5
Jedino proxy, ali ce opet da ti bude vidljiv browser, OS i neznam sta jos.
 
Član
Učlanjen(a)
30.05.2010
Poruka
17
Postoje sajtovi koji mogu da vide sve,konfiguracija,IP,itd..Mozete to nazvati paranoja ali to je istina!!Jedina opcija je da promenis IP putem softweara ali nekog malo boljeg,koji menja IP tvojim aplikacijama!!
 
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.118
Pomoć...

Sedeo sam kući sa dva ortaka i visili smo na netu. Jedan je bio na laptopu, prikačen na moj net. Kreten se dopisivao na nekom hrvatskom chatu sa nekom klinkom, i šatro nije provalio da je maloletna. U nekom trenutku mu stiže poruka ''gospodine, dopisujete se sa policijom. uhvaćeni ste u dopisivanju sa maloljetnicom, biće te pozvani na razgovor u policijsku postaju. pozdrav. ''. E sad, kakve su šanse da je to za ozbiljno? Možda se mala zezala da bi ga se otarasila ili je bio neki gej koji ga je ložio ili je stvarno bila policija? Šta u tom slučaju? I plus inostrana policija...

i pisalo je ''biće te locirani preko ID adrese''...tako nekako...

To je zajebancija....Policija ne daje takva obavještenja nego ti dođe kući ne najavljena i strpa te u prdekanu...
 
Natrag
Top