Zarobio maloletnicu i danima je zlostavljao

LEGEND
Učlanjen(a)
28.04.2009
Poruka
18.038
devojka-x.jpg

Sedamnaestogodišnja M. P. (17) iz Kosovske Mitrovice posle nekoliko dana zlostavljanja u zatočeništvu, uspela je juče oko 12.30 časova da pobegne iz stana u Njegoševoj ulici 24 a u Beogradu i pozove pomoć. Policija je ubrzo uhapsila Veseljka O. (40), zvanog Oki, koji je nesrećnu devojku zatvorio i danima tukao.
Pola sata pre hapšenja Veseljka O, devojka je iskoristila trenutak njegove nepažnje i izletela iz stana. Prestravljena, sa povredama nanetim kundakom pištolja, prekrivena samo peškirom, bežala je ka susednoj ulici. Ugledala je otvorena ulazna vrata zgrade u Ulici prote Mateje 17, utrčala u ulaz i zalupala na jedna od vrata.
Sredovečni muškarac, koji je posle paničnog lupanja, otvorio vrata svog stana i ugledao bespomoćnu devojku, kaže za „ Blic“ je bio šokiran prizorom.
- Ispred mene je bila prestrašena devojka. Molila je da joj pomognem. Dao sam joj nešto da obuče, pozvali smo policiju i sačekali dolazak patrole – priča on.
Očevidac, koji živi u zgradi prekoputa mesta na kome je M. P. potražila spas od Veseljka O, kaže da se devojka stalno okretala plašeći se da je zlostavljač prati.
- Bila je potpuno izbezumljena. Desetak minuta kasnije, u taj ulaz ušla je i policija – priča on.
Po dolasku patrole, M.P. je ispričala šta je preživela. Policajci su odmah otišli u stan u Njegoševoj ulici i uhapsili Veseljka O. Potom je i M. P, u pratnji policajaca, odevedena do stana u kome je bila zatočena i potvrdila da ju je uhapšeni muškarac tukao i maltretirao nekoliko dana. Posle višesatnog pretresa, Veseljko O. je sa lisicama na rukama i jaknom preko glave, izveden iz zgrade oko 16.30 časova.
Za to vreme, bledog lica, rasčupane kose, obučena u muški svetlozeleni mantil i patike, M. P. je odvežena u Urgentni centar, gde je zbrinuta na odeljenju neurohirurgije.
Kako saznajemo, devojka je zadobila manje nagnječenje lobanje i njeno stanje je stabilno. Prema nezvaničnim informacijama, ona je ispričala policiji da je u stan u Njegoševoj ulici došla na telefonski poziv „da radi“. Tada je u stanu bilo još nekoliko mladića, koji su prema njenim rečima, kasnije otišli. Ona navodi da je pokušavala da izađe iz stana, „ali joj Oki nije dozvoljavao“.
- Počeo je da preti, a zatim je izvadio pištolj i nekoliko puta je kundakom udario po glavi. Ostala je još neko vreme, a zatim iskoristila nepažnju Veseljka, dohvatila peškir i izletela napolje – kaže izvor „Blica“ iz beogradske policije.
Buku u stanu Veseljka O. čuli su i stanari zgrade u Njegoševoj 24a, ali nisu ni slutili kava se drama odvija u njihovom susedstvu.
- Moja deca su se igrala u dvorištu. U jednom trenutku popeli su se u stan i rekli da kod komšije neko lupa. Pomislila sam da možda i dalje slavi uspeh fudblaske reprezentacije. Međutim, kasnije sam videla kako mu policija stavlja lisice na ruke – kaže jedna stanarka.
U daljoj istrazi biće utvrđeno da li je Veseljko O. Radio kao makro. Prema saznanjima „Blica“, policija je u njegovom stanu pronašla oružje, za koje ima dozvolu izdatu u Bosni i Hercegovini. Pronađeno je i oko kilogram supstance za koju se sumnja da je droga. Veseljko O. je priveden i određen mu je pritvor.
 
Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
Ovo je užas sve više i više ovakvih slučajeva se događa :(
 
Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Nemam komentar. :dntknw: Da je moja sestra ili ćerka u pitanju,ja bi tog mladića tako propisno izlupao yes3 da mu ni jedan plastični hirurg ne bi mogao pomoći. yes3
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.989
Strašno. Na ovakve stvari uglavnom ostajem bez teksta. Nasilje nad slabijima od sebe definitivno ne mogu da shvatim.
 
Učlanjen(a)
03.08.2009
Poruka
0
Tom tipu treba odseći testise i obesiti ga na sred terazija o banderu da iskrvari i umre, za primer svim ostalim bolesnim umovima da im tako nešto na pamet ne pada!



Jednu reč u Vašem postu sam izmenio (nova reč je obeležena crvenom bojom),zamolio bih Vas da sledeći put birate reči i pazite kako se izražavate.Sledeći put takav post će biti obrisan.
 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
Zatočenu devojku primoravali da se bavi prostitucijom

M. P. (17) iz Kosovske Mitrovice, koja je prekjuče uspela da pobegne iz stana u Njegoševoj ulici gde ju je zatočenu držao i maltretirao Veseljko O. (40), biće smeštena u Centar za maloletne žrtve trgovine ljudima.

Veseljko O. juče je na saslušanju u policiji negirao da je seksualno iskoristio maloletnu devojku. On se osim za držanje u zatočeništvu i zlostavljanje tereti i za posedovanje droge i držanje oružja koji su nađeni u stanu.
Devojka je juče puštena iz Urgentnog centra i kao žrtva trgovine ljudima dala je izjavu istražnom sudiji za maloletnike. Policija je podnela krivičnu prijavu protiv dve osobe, čiji identitet se još utvrđuje, a koje se sumnjiče da su seksualno eksploatisale maloletnicu.
Prema saznanjima „Blica“, maloletnica je izvesno vreme bila primorana da se bavi prostitucijom.
- Nas trenutno interesuje kako je maloletna M. P. počela da se bavi prostitucijom, ko ju je seksualno eksploatisao i koliko dugo. Za sada smo podneli krivičnu prijavu protiv dve nepoznate osobe zbog trgovine ljudima jer su seksualno eksploatisali maloletnicu M. P. Brzo ćemo raskrinkati taj lanac prostitucije - napominje naš sagovornik.
Naš sagovornik napominje da policije ne ispituje samo maltretiranje koje je M. P. preživela, već i to odakle je njen zlostavljač nabavio veću količinu droge i paracetamola, smese za miksovanje. Istražuje se i kome je drogu trebalo da proda.
- Veseljko O. je negirao da je koristio seksualne usluge maloletnice. Utvrđeno je da je maloletna M. P. „na poziv“ došla u njegov stan, u kojem je bilo i nekoliko njegovih drugova. Navodno je tu trebalo da ostane do nedelje ujutro. Drugovi su otišli, a kada je i ona trebalo da izađe, Veseljko O. joj to nije dozvolio, već je počeo da joj preti. Nakon toga ju je drškom pištolja nekoliko puta udario po glavi - kaže sagovornik „Blica“ iz beogradske policije.
O celom slučaju obavešten je i nadležni Centar za socijalni rad, a maloletnica, za koju je ocenjeno da je žrtva trgovine ženama, ima nameru da se izvuče iz lanca prostitucije. Prihvatila je i pomoć, pa će biti smeštena u prihvatilište za žrtve trgovine ljudima.
Slučaj je isplivao u javnost nakon što je maloletna M. P. u nedelju u 12.30 sati pobegla iz stana u Njegoševoj ulici, gde ju je Veseljko O. zatočio i maltretirao. Kako je „Blic“ pisao, devojka je iskoristila nepažnju Veseljka O. i istrčala iz stana i pobegla u susednu Ulicu prote Mateje. Utrčala je u zgradu broj 17 i zakucala na vrata jednog stana. Vlasnik joj je otvorio, a izbezumljena devojka ga je zamolila za pomoć, pa su pozvali policiju. Patrole policijske stanice Vračar odmah su se pojavile u Njegovoševoj ulici, prestravljena maloletnica je ispričala šta je preživela. Ubrzo Veseljko O. je sa lisicama izveden iz stana u kojem su nađeni droga, paracetamol i pištolj za koji nije imao dozvolu.
Iako je sredinom maja prošle godine Veseljko O. uhapšen u Crikvenici kod Rijeke i mesec dana proveo u pritvoru zbog nanošenja teških povreda svojoj nevenčanoj supruzi 27-godišnjoj Riječanki, koju je kao i M. P. držao zatočenu u stanu, za to krivično delo nije osuđen. Kako „Blic“ saznaje, posle hapšenja Veseljko O. je bio u pritvoru u Rijeci, a slučaj je bio u nadležnosti Županijskog suda. Posle mesec dana pušten je iz pritvora. Procenjeno je da nanošenje teških povreda i protivpravno lišenje slobode, kao i posedovanja pola grama kokaina, u nadležnosti niže sudske instance, pa je 11. jula predmet prosleđen Opštinskom sudu u Crikvenici, gde mu do danas nije izrečena presuda.

Autor: A. Ž. Adžić
 
Natrag
Top