Zanimljivosti iz sveta fudbala

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
Продаје златну копачку

Један од два најбоља стрелаца на фудбалском шампионату света, који је одржан 1994. године у САД, руски репрезентативац Олег Саљенко изјавио је да ће продати "Златну копачку" због финансијских проблема у које је запао.

Почетна цена трофеја намењеног најбољем стрелцу Мундијала износи 500.000 долара, а према Саљенковим речима први потенцијални купци су се већ јавили.

"У питању су богати арапски шеици, који би да моју 'Златну копачку' изложе у тамошњем музеју. Искрено, највише бих волео да купац буде неко из Русије или Украјине", рекао је 41-годишњи Саљенко додавши да није банкротирао, већ да има велика дуговања.


Roze-Mila-i-Oleg-Sallenko.jpg

Роже Мила и Олег Саљенко у САД-у 1994



Он и Бугарин Христо Стоичков су на Светском првенству пре 16 година постигли по шест голова, али је "Златна копачка" додељена Саљенку, пошто је одиграо мање утакмица од тадашње звезде Барселоне.

Занимљиво је да је Саљенко чак пет погодака постигао у мечу против репрезентације Камеруна, који су "баћушке" добиле са 6:1.
 
Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Stao fudbal u Grčkoj

00026845.jpg


Zbog eskalacije nasilja na ulicama Atine prethodnog dana, uostalom, usled celokupne situacije u Grčkoj, odgovorni u Fudbalskoj asocijaciji ove države, doneli su odluku da se treće kolo plej-ofa do daljeg odloži. Naime, danas je trebalo da budu odigana dva meča, jedan u Atini, između AEK-a i Arisa, a drugi u Solunu, između PAOK-a i Olimpijakosa, međutim, vanredna situacija naterala je čelnike lige da na zahtev policije iz bezbednosnih razloga otkažu utakmice.

U sredu su u požaru koji su podmetnuli demonstranti u centru Atine poginule tri osobe. Protesti zbog oštrih vladinih mera štednje, donetih da bi se zemlja izbavila iz nezapamćene dužničke krize, paralisali su život u celoj Grčkoj.

Čelnici fudbalske Superlige saopštili da će narednih dana doneti odluku o tome kada će takmičenje biti nastavljeno, a postoji mogućnost da ono bude prekinuto ukoliko se nemiri na ulicama Atine nastave i ako se sadašnja situacija dodatno pogorša.

Kao što je poznato, Panatinaikos je osvojio "duplu krunu", a o plasmanu od drugog do petog mesta odlučiće četiri tima kroz razigravanje u plej-ofu.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Sve gore i gore u Grckoj. :(
 
Poslednja izmena:
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
Bas ovo i nije zanimljivost al stvarno steta je velika
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Totenhemov sakupljac lopti koji pomaze protivniku (video)

Totenhemov sakupljac lopti koji pomaze protivniku (video)

11tsz94.jpg


Gledaoci susreta između Totenhema i Boltona (1:0) imali su priliku da posvedoče neobičnom događaju – jedan dečkić, sakupljač lopti požurio je da obavi svoj posao i dotakao loptu koja nije ni izašla van terena.

Boltonov Geret Bejl uputio je oštar centaršut po zemlji koji je lagano išao ka korner zastavici.

Krenuo je da pokupi loptu pre nego što ode u aut, međutim, mlađani sakupljač lopti istrčao je pre njega, verovatno u želji da pomogne gostima da što pre nastave sa igrom. Kada je shvatio da ta žurba može škoditi domaćem timu, dečak se postideo, ali mu niko nije zamerio što se trudi da obavi svoju dužnost što je bolje moguće. Tim pre što se fudbaleri gostujućih timova redovno žale baš na sakupljače lopti, koji odugovlačenjem pomažu domaćinima.

[YOUTUBE]ToEuDuo8Q0s&feature=player_embedded#![/YOUTUBE]

Izvor: SrbijaNet
 
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
Zvezda pokradena !!! Karadzicu lopove!!!

Zvezda: Tomislav Karadžić nam oteo titulu!

00027057.jpg
Dan posle izgubljenog derbija sa Partizanom i gubitka titule iz Crvene zvezde grme na glavnog sudiju Boška Jovanetića, fudbalsku organizaciju, a najviše na predsednika FSS-a Tomislava Karadžića, direktno ga optužujući da je OTEO titulu crveno-belima!

Saopštenje Crvene zvezde prenosimo u celini.

FK Crvena zvezda je na derbiju odigranom 8. maja 2010. godine pokradena od strane glavnog sudije Boška Jovanetića iz Užica. Odluke ovog sudije direktno su uticale na rezultat utakmice zbog čega smo danas (9. maja) uputili žalbu na suđenje Zajednici superligaša. Uz žalbu smo priložili dokaze.

Arbitražna komisija će pregledom dokaza, ukoliko bude objektivna i ne bude radila pod pritiskom, imati veoma lak posao da utvrdi sudijsku krađu. Recimo, bez problema će ustanoviti da sudija Jovanetić nije svirao dva penala pri rezultatu 0-0 i to u 65. minutu nad Kaduom i u 68. minutu nad Lazetićem i tako odlučio pobednika utakmice. Pored ove dve situacije utvrdili smo još devet grešaka sudija u kojima smo oštećeni. Dovoljno je pomenuti 1. minut kada igrač Partizana Krstajić nije dobio crveni karton za nokaut nad Lazetićem bez lopte i van igre ili 22. minut kada je pomoćnik Radojičić (koji je slučajno ili ne zaposlen u FSS-u!?) signalizarao ofsjad i tako omeo našeg igrača Lekića da postigne gol iako nedozvoljene pozicije nije bilo. Ili 70. minut kada su sudije omogućile igračima Partizana Moreiri i Kleu da se nađu u gol šansi jer nisu svirale očigledan ofsajd. Dokaze o sudijskoj krađi koje smo uputili Arbitražnoj komisiji odlučili smo da učinimo dostupnim javnosti i objavimo ih na zvaničnoj web prezentaciji našeg kluba. Tako će narod moći da vidi kako se Zvezda pljačka. U svakoj drugoj fudbalskoj organizaciji, posle ovakvog skandala, sudija bi bio kažnjen, a utakmica ponovljena.

Nećemo da govorimo da nam nije omogućeno da utakmicu sa Partizanom igramo danas, u nedelju 9. maja. Naši igrači su od dodele medalja za pobedu u Kupu do izlaska na teren na derbi imali nešto više od 60 sati za odmor!? Sramotno je da nikom iz Saveza nije palo napamet da interveniše i da utiče na domaćine da se utakmica odigra dan kasnije kako bi bila regularnija. Nećemo da govorimo o tome kako su čelnici Crvene zvezde namerno stavljeni u lože prema južnoj tribini ispod vatrenih navijača Partizana kako bi se izazvali incidenti tokom utakmice, nećemo da govorimo o tome da nijedna karta za severnu tribinu nije prodata na stadionu Zvezde dok su karte za južnu tribinu, za derbi na kome smo bili domaćini, najnormalnije prodavane na stadionu Partizana. O razglasu koji je bio postavljen ispred navijača Zvezde sa koga je puštano navijanje navijača Partizana da i ne pričamo. Kao da je neko želeo da juče bude incidenata.

Život se ne završava jučerašnjom utakmicom i potrudićemo se da našim jučerašnjim domaćinima uzvratimo gostoprimstvo na isti način naredne sezone.

Sudija Boško Jovanetić iz Užica kao i sudija Dejan Santrač iz Vršca koji nas je pokrao na utakmici sa Javorom samo su puki izvršioci. FK Crvena zvezda želi da jasno naglasi da joj je titula prvaka države u ovoj sezoni oteta od strane predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića. Zato su se Jovanetić juče i Santrač pre nekoliko nedelja osećali sigurnim da mogu brutalno da pokradu Zvezdu. Uostalom, juče u centralnoj loži Partizanovog stadiona sedeo je posmatrač suđenja i pre završetka utakmice cinično izjavio da će sudiji „Jovanetiću dati ocenu 8,4 a da bi dobio 8.6 da je isključio nekog zvezdinog fudbalera“!? Da li treba da kažemo upravo ovog posmatrača Karadžić pokušava da postavi za novog komesara za suđenje!? Zašto da ne, zaslužio je!

Tomislav Karadžić je sebi dozvolio da 5. maja ne preda pehar igračima Crvene zvezde posle osvajanja Lav kupa Srbije!? Tako je postao prvi predsednik Saveza u istoriji koji nije predao pobednički pehar i koji nije prisustvovao ceremoniji uručenja. Da li je Fudbalski savez Srbije privatna firma Tomislava Karadžića ili nacionalna institucija pa da samostalno odlučuje ko sme da osvoji Kup ili prvenstvo? Da li ti to znači da za Karadžića postoje fudbaleri prvog i drugog reda? Skandal sa predajom pehara i jučerašnja brutalna krađa na derbiju samo su pokazali kako Tomislav Karadžić namerava da uredi fudbalsko prvenstvo Srbije narednih godina. Njegova namera je da Fudbalski savez tokom maja ukine Zajednicu superligaša i da preuzme sve ingerencije oko vođenja takmičenja. Tako bi sadašnji neformalni uticaj na takmičenje i suđenje pretvorio u formalni. Tako bi se legalizovali pritisci. Crvena zvezda će se žestoko suprostaviti ovakvoj nameri Karadžića koji na taj način želi da ubije srpski fudbal i stvori prvenstvo u kome se unapred zna ko je prvak.

Crvena zvezda je ponosna kako je odigrala ovo prvenstvo. Posle jedne od najtežih godina u istoriji kluba podigli smo se iz pepela. Borili smo se sami i vodili 24. kola dok nam titula nije oteta. Nismo igrali „prijateljske“ utakmice i niko nam se nije sklanjao sa terena. Svaki naš protivnik je u utakmici protiv nas ostavio poslednji atom snage na terenu. Ponosimo se time. Nisu tako igrali svi.

Žalosno je da ni četiri dana posle javne izjave bivšeg trenera Metalca Nenada Milovanovića da je predsednik Metalca koji je ujedno funkcioner Partizana i Fudbalskog saveza Srbije tražio od njega da neki igrači Metalca ne igraju protiv Partizana - nikome ne pada napamet da ispita ove tvdnje!? Kao i Milovanićevu tvrdnju da su igrači Metalca posle pobede nad Crvenom zvezdom premirani u kešu od strane Partizana.

Crvena zvezda je ponosna na sve što je učinila ove sezone za sebe i srpski fudbal. Klub je stao na noge, osvojili smo jedan trofej i brutalnom krađom smo sprečeni da uzmemo drugi. Vratili smo publiku na stadione i gledaniji smo od čitave lige zajedno. Radimo pošteno, borimo se za svoj klub i najviše smo učinili na razvoju srpskog fudbala ove godine uz reprezentaciju u kojoj igra, da podsetimo, osam bivših zvezdinih igrača.

Pozivamo sve zvezdaše da ostanu čvrsto uz klub. Čeka nas pakleno leto u kome ćemo se još bolje spremiti za narednu sezonu. Radićemo još više na organizaciji kluba, na pojačanju igračkog kadra, na boljoj vezi naših pristalica sa klubom i truditi se da Zvezdu i Srbiju dostojno reprezentujemo u evropskom takmičenju koje ćemo da igramo. Ako ih nije sramota neka se diče „Karadžićevom titulom“ koja je uzeta na osnovu „Jovanetićeve krađe“. Tu titulu nikada nećemo priznati kao što naša zemlja ne priznaje nasilno otimanje Kosova i Metohije. Naša borba sa lopovima i mafijašima u srpskom fudbalu biće još žešća. Nastavićemo da predstavljamo Srbiju na najbolji mogući način, jer Zvezda je Srbija.
 
Natrag
Top