Šta je novo?

Zaječar: Poginuo rudar

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.873
Zaječar: Poginuo rudar

Izvor: NovostiGoran P. (24) poginuo u rudniku Lubnica, kada ga je, dok je lopatom tovario lignit na transportnu traku, povukao bubanj koji pokreće tu traku i samleo gaZAJEČAR – Goran P. (24), rudar u zaječarskom ležištu uglja “Lubnica”, poginuo je u nedelju oko 20 sati kada ga je, dok je lopatom tovario lignit na transportnu traku, povukao bubanj koji pokreće tu traku i – samleo ga!

- Nesreća se desila u jami “Osojane”, na dubini od oko 400 metara – kazali su nam rudari iz “Lubnice”. - Goran je, u trenutku kada se tragedija dogodila, bio sam. Prepostavljamo da je pokušao da očisti prostor ispred bubnja, ali ga je on uhvatio i povukao.

Goran, koji je rodom iz boljevačkog sela Osnić, je iza sebe ostavio suprugu, koja je u osmom mesecu trudnoće, i trogodišnju ćerke. Na lice mesta danas je stigla i rudarska inspekcija koja bi, zajedno sa istražnim organima, trebala da ustanovi kako je došlo do ove tragedije.
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.873
Zaječar: Rudara samleo bubanj!

Izvor: Novosti
Teška tragedija u zaječarskom ležištu uglja "Lubnica": Goran P. poginuo kada ga je povukao bubanj koji pokreće transportnu trakuFoto: Lj. Trifunović

Goran P. (24), rudar u zaječarskom ležištu uglja "Lubnica", poginuo je u nedelju uveče kada ga je, dok je lopatom tovario lignit na transportnu traku, povukao bubanj koji pokreće tu traku i - samleo ga.

- Nesreća se desila u jami "Osojane", na dubini od oko 400 metara - kazali su nam rudari iz "Lubnice". - Goran je, u trenutku kada se tragedija dogodila, bio sam. Pretpostavljamo da je pokušao da očisti prostor ispred bubnja, ali ga je on uhvatio i povukao.

Odmah nakon nesreće transportna traka se zaustavila. To je rudarima bio znak da se nešto strašno desilo.

- Od prizora koji sam video kada sam stigao na lice mesta umalo se nisam onesvestio - ispričao nam je rudar koji je prvi stigao. - Ispod metalnog bubnja, koji lomi i najtvrđe stene i pokreće traku za transport uglja, nalazilo se potpuno neprepoznatljivo telo našeg kolege.

Za Gorana P. u "Lubnici" svi imaju samo reči hvale. On je tu počeo da radi pre tri godine, pošto mu je otac, koji je dugo radio u tom rudniku, preminuo, pa je on dobio zaposlenje.

- Goran, koji je rodom iz boljevačkog sela Osnić, iza sebe je ostavio suprugu, koja je u osmom mesecu trudnoće, i trogodišnju ćerku - rekle su nam njegove kolege.

Na mesto tragedije u ponedeljak je stigla i rudarska inspekcija koja bi, zajedno sa istražnim organima, trebalo da ustanovi kako je došlo do ove tragedije.


NESREĆE

Ovo je, inače, već druga nesreća koja se u rudniku uglja "Lubnica" desila u poslednjih godinu i po. Pre Gorana P. u tom ležištu poginuo je Dejan Milošević (42), koji je stradao kada se na njega, dok je punio rupu eksplozivom u jami "Osojane", sa svoda obrušio ogroman komad uglja. U trenutku nesreće u toj jami bilo je 68 rudara.
 
Top