Zaboravili "Fijatov" "mobing"

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
POSLE MESEC DANA PREGOVORA GRUPA OD 48 RADNIKA SE VRAĆA U FAS

Zaboravili "Fijatov" "mobing"
14-srbija-gornji-fiat.jpg


KRAGUJEVAC - Grupa radnika koja je napustila posao u "Fijatu automobili Srbija" trebalo bi da danas potpiše nove ugovore o radu u toj kompaniji, rečeno je u sindikatu "Zastava automobila".
Predsednik Samostalnog sindikata "Zastava automobili" Zoran Mihajlović je rekao da se 48 radnika predomislilo i da se vraća da radi u FAS, dodajući da manji broj radnika koji su napustili posao očekuje socijalni program.
- Novi ugovori o radu sa zaposlenima koji su odlučili da se vrate trebalo bi da, prema saznanjima sindikata, budu potpisani sutra na internoj svečanosti u FAS kada će se svim radnicima kompanije obratiti direktor Đovani de Filipis (Giovanni De Filippis) - rekao je Mihajlović.
Predsednik sindikata "Zastave" je dodao da manja grupa od 13 radnika koja se više neće vraćati u FAS treba da dobije socijalni program, ali se konačna odluka o njihovom statusu očekuje u toku dana od nadležnih iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Prema njegovim rečima, devet radnika ima pet godina do odlaska u penziju, dok su ostali zainteresovani za opciju socijalnog programa 300 evra po godini staža.
Mihajlović je potvrdio da je poslovodstvo FAS-a prihvatilo poziv sindikata da počnu pregovori o izradi Pojedinačnog kolektivnog ugovora koji treba detaljno da uredi uslove rada, zarade, korišćenje godišnjeg odmora i prekovremeni rad u kompaniji "Fijat automobili Srbija". Grupa od oko 50 radnika koji su primljeni u "Fijat automobile" sredinom marta je napustila posao uz obrazloženje da ne mogu da ispune zahteve poslovodstva, a spominjano je i da su izloženi "mobingu".

Izvor: Glas javnosti




 
Natrag
Top