Za vise hard diskova

Član
Učlanjen(a)
13.12.2011
Poruka
980
Molba imam kompjuter i zelio bih da imam u tom kompjuteru vise hard diskova kad sam instalirao W7.na 500 giga i radi okey medutim kad sam stavio jos jedan hard disk u njemu ima 1tb.nemoze da mi procita trebao bi izgleda da odem u bios mada ta grana ne lezi or nije mi poznato.Molim za savjet....
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.066
Ukoliko taj novi hard disk nije particionisan morate napraviti particije i formatirati prvo. Pritisnete start dugme i kucajte create and format, pa kliknite kada vam se pojavi ceo naziv:
2jerzf4.jpg


Tu cete videti da li sistem vidi hard disk, i ako je tu, idite desni klik na unallocated space i izaberite new local disk pa izaberite velicinu particija.
 
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.118
Desni klik na My Computer >> Manage >> i ako nije prijavljen tu ces ga vidjeti. Change Drive Letter and Paths >> dodijeli mu slovo i formatiraj ga.
 
Član
Učlanjen(a)
13.12.2011
Poruka
980
nazalost nije to jer izgleda da sam negdje pogrijesio instalirao sam W7.na jedan hard disk od 500 giga i radio je super medutim ja sam imao nekolko hard diskova i stavio sam jos jedan i nije ga procitao to jest nisam mogao dalje jer me pitao koji cu hard disk bez obzira dali je formatovan..danas cu da to probam ponovo na drugom kompjuteru..
 
Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
2.685
Hmmm, trebalo bi da ga win prepozna. Jedino možda ako su ti PATA diskovi pa su oba džamperisana na master. U tom slučaju, taj od 1TB postavi kao slejv.
Mada, nešto se ne sećam da je bilo PATA HDD-a od TB.
 
Član
Učlanjen(a)
13.12.2011
Poruka
980
Hvala decki ja sam drugi stavio naravno sam uradio format 1,5 tb, i postavio u pc i sad radi okey naravno trazio je kad ga prepoznao or instalirao i restart je slijedio i radi ali samo deset minuta i graficka pocnu crte i nista od toga imam drugi pc.i nebih zelio probao opet jer taj bio star vise od deset godina i vrtio dok je mogao i to je izvadio sam hard diskove i ramove i drugo je otislo u kantu..nazalost moram da pazim izgleda cuda hard diskove postavljam u external box.i nek cita..topli pozdrav svima !!!!
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top