(Za starije dame) Moj stil: Imam 60, a okreću se za mnom

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Moj stil: Imam 60, a okreću se za mnom

Blic žena

Uvek sam vodila računa o sebi, menjala i frizere i frizure, pa ni u ovim godinama neću da se predam. Prijavila sam se za program transformacije najviše da bih naučila kako se treba šminkati u 60, priča Branka Mišković (60) iz Obrenovca, trgovac u penziji.


7918_moj-novi-stil003foto-goran-srdanov_if.jpg
7926_moj-novi-stil116foto-goran-srdanov_if.jpg


Kako žena stari, kaže ona, ne dobija samo bore, nego i obrve i trepavice više nisu iste. Saveti Jelene Grbić-Petrović, šminkerke, o svemu tome bili su joj jako korisni, a ceo dan s našim stručnjacima bio joj je zanimljiv jer je radoznala i puna života.
– Kad se sve završilo, pošla sam da se nađem sa ćerkama. Idem ulicom, a gleda me i muško i žensko – kaže oduševljeno.
I ona i njen muž, ali i svi njihovi prijatelji, iščekuju ovaj broj da vide kako će sve to ispasti u novinama.
– Svakoj ženi bih preporučila da se prijavi i da ovo proba. Iako sam se uvek doterivala, mnogo sam naučila. Sve moje drugarice spremaju prijave, ali čekaju prvo mene da vide – priča Branka i smeje se.

7922_moj-novi-stil095foto-goran-srdanov_hf.jpg
7921_moj-novi-stil093foto-goran-srdanov_hf.jpg
7923_moj-novi-stil097foto-goran-srdanov_hf.jpg


ŠMINKA

Pošto Branka ima suvu, stariju kožu, Jelena Grbić-Petrović prvo joj je namazala lice hranljivom dnevnom kremom. Kada ju je koža dobro upila, vlažnim sunđerom nanela joj je tečni puder za suvu kožu s antiejdž efektom. Obrve se s godinama proređuju, svetle i gube formu, pa ih obavezno treba docrtati. Jelena je to uradila senkom za dve nijanse tamnijom od Brankine boje kose. Četkicom je definisala oblik obrve prateći njihov prirodni oblik. Branka ima kratke i retke trepavice i zato joj je Jelena stavila crnu maskaru koja u sebi sadrži sitne dlačice. Kad se nanosi maskara, one se lepe na trepavice čineći ih dužim. Dobar izbor za Branku je i tamnosmeđa maskara.

7919_moj-novi-stil040foto-goran-srdanov_hf.jpg
7920_moj-novi-stil046foto-goran-srdanov_hf.jpg


FRIZURA
Dejan Ivanović Dežan, frizer, izvukao je Branki deblje svetlosmeđe pramenove, čime je dobio nijansu boje žita koja Branki bolje stoji od svetloplave žućkaste boje kakvu je imala. A kako ona ima slabu kosu, pramenovima se vizuelno povećava volumen. Nije bilo potrebe mnogo menjati oblik i dužinu Brankine frizure, pa je Dežan samo bolje definisao formu frizure. Krajeve je istanjio ubodnim šišanjem i definisao šiške. Krajnji rezultat je nešto mladalačkija frizura.

7924_moj-novi-stil103foto-goran-srdanov_if.jpg
7927_moj-novi-stil102foto-goran-srdanov-NNNNNNN_if.jpg


STAJLING

Branka ima veće grudi, pa treba da nosi čvrst grudnjak koji će ih podići i oblikovati. Kada je grudnjak adekvatan, a bretele pravilno podešene, grudi, iako su starije i veće, dobijaju formu, struk dolazi do izražaja, vidi se figura i žena ne izgleda opušteno i povijeno. Dobra ogrlica otvara lice, a s druge strane skreće pažnju sa bora i pega na dekolteu i vratu, kaže Ljilja Perović, naša stilistkinja, koja je baš zato Branki namenila ovaj elegantni komad nakita.





 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Od babe nikada neće postati devojka, koliko god se neke žene trudile, jednostavno, vreme čini svoje... yes3
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Naravno, ali je lepo videti ženu koja je zadovoljna sobom, i u tim godinama izgleda lepo. Pa pogledaj, na primer, Sofiju Loren, pa Džudi Denč, pa Helen Miren... ima ih mnogo.
Pre par godina sam sedela u autobusu, kad je kontrolor zatražio kartu jednoj sređenoj i lepoj ženi u godinama koje stvarno nisam mogla da odredim. Ona mu je rekla da je prešla starosnu granicu, i da joj karta nije potrebna. Tražio joj je ličnu kartu i sa zaprepašćenjem utvrdio da gospođa ima 72 godine. A meni je delovala kao da ima između 55 i 60.
Prema tome, nije džabe rečeno da "neke žene stare kao katedrale, a neke kao kaljače".
Ovo sam postavila zbog dama koje su rešile da ostare kao "katedrale"... :)
 
Član
Učlanjen(a)
14.05.2010
Poruka
13
Zašto ne izgledati lijepo i u poznijim godinama?

Na ovaj program transormacije bi trebale da idu i mlade osobe, da bi naučile i pronašle svoj stil.
 
Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
25
Tacno. I bas me briga. (ovo je za rekontru)Odradila sam u tim divnim mladim godinama veliki porodicni posao podizanja dece u ocajnim uslovima i sa velikim naporom i nisam imala ni vremena ni para da se radujem sebi i zivotu. Imam 54 godine, dobro zdravlje, hvala Bogu, i sad se ludo zabavljam sa svojih 92 kg, ali ludo i uzivam u tome!
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top